X

Documentar: “The Peril on your Plate” – despre “revolutia verde”, organismele modificate genetic si erbicide. Stiati ca, de exemplu, in India fermierii au fost împinși la sinucidere prin încercările inutile de a crește semințele modificate și prin presiunea unor împrumuturi imense de la companiile agrochimice?

Iata si comentariul RT, cei ce au postat documentarul pe youtube:

 

Peste 190 de milioane de hectare din 28 de țări de pe întreg cuprinsul globului sunt cultivate în prezent cu culturi OMG (organisme modificate genetic) și (tratate cu) erbicide.

Susținătorii OMG le văd ca pe o soluție de înaltă tehnologie pentru a hrăni populația în creștere, iar alții sunt sceptici. Va câștiga randamentul OMG-urilor? Sunt sigure pentru mediu? Declanșează acestea alergii și alte afecțiuni? În căutarea răspunsurilor, documentarul RT al Ekaterinei Yakovleva ne duce într-o călătorie pentru a întâlni oameni care ne deschid ochii asupra pericolelor OMG-urilor și a substanțelor chimice utilizate în industria agricolă. Investigația o duce în India, unde fermierii au fost împinși la sinucidere prin încercările inutile de a crește semințele modificate și prin presiunea unor împrumuturi imense de la companiile agrochimice. Ekaterina îl întâlnește pe renumitul ecologist Vandana Shiva, care sensibilizează opinia publică și păstrează soiurile culturilor locale, aruncate de ”revoluția verde”. În Regatul Unit, prin lupta împotriva OMG-urilor se înțelege interzicerea plantării în scop comercial a culturilor modificate genetic. Cu toate acestea, militanții se tem că experimentele cu OMG pot amenința culturile convenționale. Erbicidele pe bază de glifosfat și alte chimicale produc de asemenea îngrijorare printre activiștii anti-OMG. Echipa o întâlnește pe Margaret, contesă de Mar, membră a Camerei Lorzilor și fostă fermier, care suferă de pe urma utilizării chimicalelor. O mișcare puternică împotriva OMG înflorește în Statele Unite, liderul mondial în producția agricolă modificată genetic. Ekaterina se întâlnește cu ”Moms across America” (Mamele din întreaga Americă), care bat toba pentru etichetarea cinstită a produselor. Pentru a studia pericolele industriei OMG-urilor, urmăriți documentarul RT ”Pericolul din farfuria ta”.

 

In completarea celor scrise mai sus, trebuie amintit ca la 11 martie 1955 Banca Mondiala anunta crearea Economic Development Institute cu finantare Rockefeller Foundation iar in 1956 Banca Mondiala crea International Finance Corporation si in 1960 International Development Association (IDA), ambele foarte controversate, deoarece au fost folosite pentru ingradirea dezvoltarii economice independente si reale a tarilor din lumea a treia. IDA a jucat si un rol determinant in implementarea „Green Revolution„. Insa tot ROCKEFELLER FOUNDATION a declansat si finantat aceasta “revolutie verde”, constand din reforme in agricultura pe plan mondial, introducandu-se noi tehnologii pentru cresterea productivitatii, hibridizari, modificari genetice. Lucrurile se leaga prieteni …

In documentarul Viitorul Alimentatiei se vorbeste foarte mult si pe buna dreptate de corporatia Monsanto, un gigant in domeniul ierbicidelor (Roundup), al semintelor modificate genetic, al hormonilor de crestere bovini (asociat cu unele forme de cancer). Cunoscuta pentru practicile sale de lobby si agresivitatea cu care isi rezolva problemele, compania a fost infiintata in 1901 si inca de la inceput s-a orientat dincotro bate vantul. Primele sale produse au fost livrate catre Coca-Cola. Din anii 1940 devine unul din liderii producatori de mase plastice. De asemenea DDT si vestitul agent orange folosit in Vietnam. A mai colaborat la Manhattan Project (construirea primei bombe atomice).

Cititi va rugam si:

Vladimir Putin: RUSIA trebuie sa-si protejeze cetatenii de ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC

Organismele modificate genetic sunt impuse în Africa distrugând culturile naturale

Musamalizarea MONSANTO: Roundup – glifosat si CANCERUL

UE urmează să aprobe ‘căsătoria încheiată în iad’ între BAYER si MONSANTO

Comentariul zilei: Pesticidul BAYER ne da alergii – medicamentul BAYER ne scapa de alergii …

 

Categorii
Codex alimentarius
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

2 comentarii

  1. E nebunie indaratnicia asta de stricare a lumii Create, dupa mintea ratacita a omului „modern”. Nu mai e nimic natural in modul in care traiesc cei mai multi oameni azi si calea asta nu poate duce decat intr-o prapastie fara fund. Nu e nimic natural in vietuirea in mari aglomerari urbane, care sunt un fel de lagare de munca cu pretentii. Nu e nimic natural in vietuirea omului in afara naturii asa cum a fost ea lasata de Dumnezeu, cu tot ce ni se pare ca ar fi frumos sau mai putin placut in ea. Nu e nimic natural in agricultura facuta altfel decat in ograda sau ogorul propriu, in care omul si natura se ajuta reciproc. Natura a fost facuta exact asa cum avea omul nevoie de ea si omul ar trebui sa invete s-o cunoasca si sa o foloseasca cu cea mai mare grija, nu sa o sluteasca si sa o loveasca de parca ar vrea sa scape cat mai repede de ea. Cu cat se indeparteaza mai mult de Dumnezeu, cu atat i se pare omului mai „normal” sa se rupa de tot ce a fost creat sa fie bun pentru el si sa puna „binele” lui in loc. Omul care mai are un pic de mila, smerenie si iubire in sufletul lui, vede cat rau face sau li se face astfel altor oameni si Creatiei in intregul ei si nu se mai lasa amagit. Si poate trece de ispitele unei civilizatii nefiresti, cautand sa pastreze ce a mai ramas din lumea cu adevarat fireasca, Creata de Dumnezeu, nu de omul-zeu..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!