X

Președintele Ungariei în vizită la ceangăii din Moldova. ,,Vă așteptăm de 400 de ani”

Pentru prima oară, un preşedinte al Ungariei vizitează comunitatea ceangăilor din Moldova. János Áder a făcut vineri o vizită în localitatea Lespezi din judeţul Bacău, noul loc în care a fost implementat programul educaţional maghiar pentru Moldova şi unde, preşedintele a fost întâmpinat cu un program de obiceiuri, cântece, dansuri şi poveşti ale ceangăilor, transmite agenția de presă maghiară de știri MTI.

László Pogár, preşedintele Asociaţiei Maghiarilor Ceangăi din Moldova (AMCM), care l-a salutat pe şeful statului, a declarat că ceangăii din Moldova aşteaptă de 400 de ani ca un rege sau un şef de stat din Ungaria să facă o vizită comunităţii lor. Acest lucru s-a întâmplat acum pentru prima dată. Potrivit liderului comunităţii, această vizită contribuie la supravieţuirea comunităţii ceangăilor al căror număr a scăzut drastic.

 

Categorii
Iredentism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!