X

5G: Pericolele devastatoare ale radiațiilor produse de noua tehnologie – 11 motive de îngrijorare

La cea de-a treia ediţie a conferinţei WeLoveDigital, eveniment organizat la Bucureşti, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Bogdan Cojocaru, a declarat că Strategia Naţională pentru 5G ar putea fi definitivată până la sfârşitul acestui an. „Miercurea trecută a trecut, prin Guvern, Memorandumul care permite crearea grupului de lucru privind Strategia 5G. Ne dorim ca, până la sfârşitul acestui an, să avem această strategie. Avem nevoie de know-how-ul şi de implicarea tuturor pe acest segment. Sunt convins că această trecere de la 4G la 5G ne va da posibilitatea să venim cu servicii noi în beneficiul cetăţenilor.

Image result for 5G Radiation Dangers

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Ne place sau nu, ne mutăm rapid în lumea telecomunicațiilor celulare de generația 5G sau a celei de-a 5 a generații. De ce? Deoarece lățimile de bandă utilizate frecvent de telefoanele mobile și tehnologiile similare devin saturate.

Și, de asemenea, pentru că trăim într-o lume în care oamenii doresc mai mult. 5G, iar Internetul lucrurilor (IoT), care merge impreună cu el, promite să ne dea mai mult.

Dar mai mult ce anume?

Super-viteze la descărcare

5G și IoT promite să ne conecteze în casele noastre, școli, locuri de muncă, orașe, parcuri și spații deschise la peste un miliard de obiecte din întreaga lume. Acesta promite mașini autonome, mașinile de spălat care comandă propria lor detergent și desigur, descărcări super-rapide și streaming.

Potrivit Fortune.com 5G va sprijini cel puțin 100 de miliarde de dispozitive și va fi de 10 până la 100 de ori mai rapid decât tehnologia curentă 4G. (4G a fost deja de aproximativ 10 ori mai rapid decât 3G).

Va aduce viteza de descărcare de până la 10 gigabiți pe secundă. Acest lucru ne-ar permite să avem o întreagă clădire de oameni care să transmită date aproape în cel mai scurt timp, îmbunătățind astfel productivitatea.

Ce este 5G?

5G oferă capabilități de date minuțioase, volume de apel practic nelimitate și transmisiuni aproape infinite de date. Acest lucru se întâmplă prin 5G folosind o lățime de bandă în mare măsură neexploatată a undei milimetrice (MMW), care este între 30GHz și 300GHz, precum și unele frecvențe inferioare și mijlocii.

Acest tabel compară diferitele generații de tehnologii mobile:

5G Info Table

Există și alte caracteristici ale 5G pe care trebuie să le cunoașteți:

Antene fără fir – wireless

Valurile milimetrice (MMW) nu călătoresc bine prin clădiri și au tendința de a fi absorbite de ploaie și plante. Acest lucru interferează cu semnalul. În plus, undele de înaltă frecvență, cum ar fi MMW-urile, au și lungimi de undă mult mai scurte, care nu pot călători mult.

Pentru a contracara această problemă, 5G va utiliza stațiile de celule mai mici (și tehnologia de formare a fasciculului) care vor rupe / defila și vor redirecționa pachetele de date pe o cale fără interferențe înapoi la noi. Acest lucru ar putea însemna antene fără fir pe fiecare post de lampă, stâlp de utilitate, acasă și de afaceri în întreaga cartiere, orașe și orașe.

Acest scurt videoclip oferă o explicație succintă a ceea ce vă puteți aștepta:

MIMO Stâlpuri GSM in miniatură

Turnurile sau stâlpii GSM actuali 4G au aproximativ 12 porturi de antenă pentru a suporta toate comunicațiile, noile turnuri de celule 5G mai mici (sau baze) vor fi MIMO (ieșire multiplă de intrare multiple) și vor purta aproximativ o sută de porturi. Aceste turnuri vor fi probabil în jur de 4 metri înălțime, spre deosebire de turnurile obișnuite de 90 de picioare ridicate în prezent în jurul nostru. Celulele vor fi disponibile într-un interval de 100 de metri, iar aceste antene inteligente vor putea diferenția între diferite semnale mixte – cum ar fi undele radio și semnalele WiFi – în aer și le vor transmite înapoi într-un mod ordonat.

Latență redusă – eficiență ridicată

5G va descompune datele și le va trimite în dimensiuni mai mici pentru a oferi timpi de transmisie semnificativ redus. Datele vor fi trimise doar cu o întârziere de 1 milisecundă în loc de o întârziere de 50 de milisecunde găsită frecvent la 4G. Cu o comunicare atât de rapidă, va permite mașinilor să vorbească unele cu altele, practic fără eroare. După cum comentează Marcus Weldon, CTO al lui Alcatel Lucent, ” până acum, am proiectat rețelele pentru oameni și nevoile lor, iar acum o proiectăm pentru mașini.

Pericolele 5G – 11 motive pentru a fi îngrijorat

Statele Unite ale Americii conduc în prezent drumul pe 5G. La conferința de presă din iunie 2016, în care șeful Comisiei Federale de Comunicații (FCC), Tom Wheeler, a anunțat deschiderea spectrului scăzut, mediu și ridicat. Nu a existat nicio mențiune privind efectele asupra sănătății. Dar pericolele sunt reale.

5G Radiation Dangers

Mii de studii leagă expunerea la radiații radio cu frecvență joasă la o listă lungă de efecte biologice adverse, incluzând:

  • Afectează structura ADN
  • leziuni oxidative
  • întreruperea metabolismului celular
  • creșterea permeabilității barierei hematoencefalice
  • reducerea melatoninei
  • întreruperea metabolismului glucozei creierului
  • generarea de proteine ​​de stres

Să nu uităm, de asemenea, că în 2011 Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a clasificat radiația de frecvență radio ca un posibil factor cancerigen 2B.

Mai recent, Programul Național de Toxicologie de 25 milioane USD a concluzionat că radiațiile de frecvență radio de tipul utilizat în prezent de telefoanele mobile pot provoca cancer .

Dar unde se potrivește 5G în toate astea? Având în vedere că 5G este setat să utilizeze frecvențe deasupra și sub benzile de frecvență existente 5G sta în mijlocul tuturor acestor. Dar tendința (variază de la o țară la alta) este ca 5G să folosească benzile de frecvență mai înalte. Care aduce preocupările proprii. Iată revizuirea studiilor efectuate până în prezent – 11 motive pentru care trebuie să fiți îngrijorați.

# 1 – O SUPĂ DENSĂ DE ELECTRO-CEAȚĂ

Vom fi bombardați de frecvențe foarte înalte, la intensități reduse și de scurtă durată, creând o supă densă mai densă de electro-ceață – așa cum arată această diagramă.

Sursa: Ultimele despre spectrul 5G – EMFields Ltd.

Pentru a lucra cu MMW mai mare în gama 5G, antenele necesare sunt mai mici. Unii experți vorbesc despre 3mm cu 3mm. Intensitatea scăzută este pentru eficiență și pentru a face față întreruperii semnalului de la obstacole naturale și antropice.

# 2 – EFECTE ASUPRA PIELII

Cea mai mare preocupare este cum aceste noi lungimi de undă vor afecta pielea. Corpul uman are între două milioane până la patru milioane de conducte de transpirație. Dr. Ben-Ishai de la Universitatea Ebraică din Israel explică faptul că conductele noastre de transpirație acționează ca ” o serie de antene elicoidale atunci când sunt expuse la aceste lungimi de undă, ceea ce înseamnă că devenim mai conductivi. Un studiu recent din New York, care a experimentat cu valuri de 60GHz, a declarat că ” analizele adâncimii de penetrare arată că mai mult de 90% din puterea transmisă este absorbită în epidermă și în stratul dermic.

Efectele MMW-urilor studiate de dr. Yael Stein de la Universitatea Ebraică spun că provoacă și dureri fizice la oameni, pe măsură ce nociceptorii noștri se aprind ca recunoaștere a undei ca un stimul dăunător. Deci, ne uităm la posibilitățile de multe boli de piele și de cancer, precum și dureri fizice pe pielea noastră.

# 3 – EFECTE ASUPRA OCHILOR

Un studiu din 1994 a constatat că radiația micromitometrică de nivel mic a produs opacitatea lentilelor la șobolani, care este legată de producerea de cataractă.

Un experiment realizat de Institutul de Cercetări Medicale de la Universitatea de Medicină din Kanazawa a constatat că antenele cu undă milimetrică de 60 GHz pot cauza leziuni termice de diferite tipuri de niveluri. Efectele termice induse de valuri de milimetru pot pătrunde aparent sub suprafața ochiului.

Un studiu chinez din 2003 a descoperit, de asemenea, deteriorarea celulelor epiteliale ale lentilelor de iepuri după 8 ore de expunere la radiațiile cu microunde și un studiu realizat de Colegiul Medicilor și Chirurgilor din Pakistan în 2009 concluzionează că EMF emise de un telefon mobil provoacă o erupție a embrionilor de pui diferențierea retinienei.

# 4 – EFECTE ASUPRA INIMII

Un studiu din 1992 din Rusia a constatat că frecvențele în intervalul 53-78GHz (pe care 5G propune să le utilizeze) au afectat variabilitatea ritmului cardiac (un indicator al stresului) la șobolani. Un alt studiu rusesc cu privire la broaștele pe care pielea a fost expus la MMWs a găsit modificări ale ritmului cardiac (aritmii).

# 5 – EFECTE ALE SISTEMULUI IMUNITAR

Un studiu rus din 2002 a examinat efectele expunerii la radiațiile cu microunde 42HGz pe sângele șoarecilor sănătoși. Sa ajuns la concluzia că ” expunerea întregului organism la șoareci sănătoși la EHM EHF cu intensitate scăzută are un efect profund asupra indiciilor de imunitate nespecifică“.

# 6 – EFECTELE ASUPRA RATELOR DE CREȘTERE A CELULELOR

Un studiu armean din 2016 a observat MMW-uri la intensitate scăzută, reflectând viitorul mediu cauzat de 5G. Studiul lor efectuat pe E-coli și alte bacterii a declarat că valurile le-au deprimat creșterea, precum și ” schimbarea proprietăților și a activității ” celulelor. Preocuparea este că ar face același lucru și cu celulele umane.

# 7 – EFECTE ASUPRA REZISTENȚEI LA BACTERII

Același studiu armean a sugerat, de asemenea, că efectele MMW sunt în principal asupra apei, membrană celulară a plasmă și a genomului. Ei au descoperit că interacțiunea MMW cu bacteriile și-a modificat sensibilitatea la ” diferite substanțe chimice biologic active, inclusiv antibiotice. Mai exact, combinatia de MMW si antibiotice a aratat ca aceasta poate conduce la rezistenta la antibiotice in bacterii.

Această descoperire inovatoare ar putea avea un efect mare asupra sănătății ființelor umane, deoarece lățimea de bandă este lansată la nivel național. Preocuparea este că noi dezvoltăm o rezistență mai redusă la bacterii, deoarece celulele noastre devin mai vulnerabile – și în felul acesta devenim mai vulnerabili.

# 8 – EFECTE ASUPRA SĂNĂTĂȚII PLANTELOR

Una dintre caracteristicile 5G este că MMW este deosebit de susceptibil de a fi absorbit de plante și de ploaie. Atât oamenii, cât și animalele consumă plante ca sursă de hrană. Efectele MMW asupra plantelor ne-ar putea lăsa cu alimente care nu pot fi consumate în siguranță.

Gândiți-vă la OMG-uri (Organisme Modificate Genetic) pe steroizi. Apa care cade din cer pe aceste plante va fi, de asemenea, iradiată. Un studiu pe 2010 privind răsadurile de aspen a arătat că expunerea la frecvențe radio a condus la frunzele care prezintă simptome de necroză.

5g radiation effect on plants
sursa: https://www.hindawi.com/journals/ijfr/2010/83627

Un alt studiu armean a constatat că MMW-urile cu intensitate scăzută ” invocă modificări ale spectrului izoenzimelor peroxidază ale lăstarilor de grâu. “Peroxidaza este o proteina de stres existenta in plante. Indicatiile sunt ca 5G va fi deosebit de dăunător pentru plante – poate mai mult decât pentru oameni.

# 9 – EFECTE ASUPRA ATMOSFEREI ȘI EPUIZĂRII COMBUSTIBILILOR FOSILI

Implementarea rețelei fără fir globale 5G necesită lansarea de rachete pentru a lansa sateliți pentru 5G. Acești sateliți au o durată scurtă de viață, care ar necesita o desfășurare mult mai mare decât ceea ce vedem în prezent. Un nou tip de motoare cu rachete cu hidrocarburi care se așteaptă să alimenteze o flotă de rachete suborbitale ar emite carbon negru care “ar putea provoca schimbări potențiale semnificative în circulația atmosferică la nivel mondial și în distribuția de ozon și temperatură”, potrivit unui studiu californian din 2010 . Conducta de evacuare a rachetelor în stare solidă conține clor, care distruge de asemenea ozonul.

Efectele asupra ozonului sunt considerate a fi mai rele decât expunerea la CFC în ziua curentă.

Proiectul Google Loon se spune că aduce Internet la zonele rurale și greu accesibile prin utilizarea baloanelor de heliu. Dar aceste baloane au doar o durată de viață de 10 luni. Ne uităm la o mulțime de heliu folosit aici, mai mult decât putem avea pe Pământ?

# 10 – PERTURBAREA ECOSISTEMULUI NATURAL

Începând cu anul 2000, au existat rapoarte despre păsările care își abandonează cuiburile, precum și problemele de sănătate precum ” deteriorarea penelor, problemele de locomoție, supraviețuirea redusă și moartea”, spune cercetătorul Alfonso Balmori. Speciile de păsări care sunt afectate de aceste niveluri scăzute, radiațiile neionizante cu microunde sunt, de exemplu, vrăbii de casa, barzi albe, dovleci cu coadă și magii.

Dar nu doar păsările. Populația în scădere a albinelor este de asemenea asociată cu această radiație EMF neionizantă. Reduce capacitățile de reglare a ouălor reginei, ceea ce duce la scăderea puterii coloniei.

Un studiu realizat de Colegiul Loyola din Chennai în anul 2012 a concluzionat că, din 919 de studii efectuate pe păsări, plante, albine și alte animale și pe oameni, 593 dintre acestea au arătat impactul radiațiilor RF-EMF. 5G va fi adăugarea la efectele acestui electrosmog.

# 11 – CELE MAI MULTE STUDII DE 5G SUNT ÎNȘELĂTOARE

5G va folosi undele milimetrice pulsate pentru a transporta informații. Dar, după cum subliniază dr. Joel Moskowitz, majoritatea studiilor de 5G sunt înșelătoare, deoarece nu impulsionează undele. Acest lucru este important deoarece cercetarea asupra microundelor ne spune deja cum undele pulsate au efecte biologice mai profunde asupra corpului nostru comparativ cu valurile non-pulsate. Studiile anterioare, de exemplu, arată cum ratele pulsurilor ale frecvențelor au condus la o toxicitate genetică și la întreruperea structurii ADN-ului.

TESTAREA LIVE A ÎNCEPUT DEJA (n.n. inclusiv în România)

AT&T au anuntat disponibilitatea Evolutiei 5G in Austin, Texas. 5G Evolution permite utilizatorilor Samsung S8 și S8 Plus acces la viteze mai mari. Aceasta face parte din planul AT & T de a pune bazele 5G în timp ce standardele sunt finalizate. Acest lucru se așteaptă să se întâmple la sfârșitul anului 2018. AT & T are ochii pe alte 19 zone metropolitane, cum ar fi Chicago, Los Angeles, Boston, Atlanta, San Francisco și așa mai departe. Indianapolis este în continuare pe traseul lor 5G, care urmează să ajungă în vară.

Charter, al doilea cel mai mare operator de cablu din SUA, i-a fost aprobat o licență experimentală de 28 GHz în Los Angeles. Încercările în aer liber vor utiliza emițătoare fixe cu o rază efectivă de 1 km sau mai mică.

Qualcomm a demonstrat deja un sistem de antenă de 5 G cu un câștig de aproximativ 27 de decibeli. Potrivit ABI Research, este “de aproximativ 10 până la 12 db mai mult decât o antenă tipică celulară de bază. – Nu este un semn bun.

Multe companii din sectorul privat precum HTC, Oracle, Sprint, T-Mobile joacă un rol în dezvoltarea platformelor de testare prin alcoarea de timp, effort și bani.

În Marea Britanie, banda de 3,4 GHz a fost alocată pentru utilizarea 5G cu contracte atribuite O2, Vodaphone, EE și Three. În timp ce banda de 2.3GHz, acordată O2, este probabil să fie folosită și pentru 5G la timp.

Apel la acțiune

Cercetarea și pre-testarea sunt agravate de companiile care sunt interesate să beneficieze de 5G. Dar puțini sunt dispuși să studieze efectele asupra sănătății. Liniile directoare ale Comisiei internaționale privind protecția împotriva radiațiilor neionizante (ICNIRP) rămân în esență neschimbate începând din 1998, ceea ce nu permite recunoașterea radiațiilor microunde cu frecvență radio și MMW-uri ca fiind dăunătoare, cu excepția cazului în care există un efect de încălzire. Dar câțiva experți vorbesc.

Dariusz Leszczynski de la Universitatea din Helsinki și, de asemenea, fost membru al Agenției Internaționale de Cercetare pentru Cancer este unul dintre aceștia. El a adus în atenție intenția ICNIRP de a clasifica pielea ca membre. Membranelor li se acordă o atenție mai mică atunci când se clasifică nivelurile de expunere. Cercetările indică faptul că MMW afectează cel mai mult pielea și ochii. Dacă pielea este clasificată ca un membru, acest lucru va deschide calea pentru giganții din industrie să introducă expuneri și mai mari și să pună mai multe persoane în pericol.

Uniunea Globală împotriva Exploatării prin Radiație din Spațiu (GUARD) a adresat o scrisoare către FCC în septembrie 2016, aducându-le în atenție prejudiciile pe care le va provoca 5G. GUARD a avertizat FCC că 5G încalcă articolul 3 din Declarația ONU pentru Drepturile Omului, care prevede că ” fiecare are dreptul la viață, libertate și securitate a persoanei. “Documentul este încărcat cu cercetări, informații și sprijin global.

Pentru a afla cum să scrieți, să sunați sau să trimiteți prin e-mail agențiile relevante pentru a protesta împotriva implementării 5G, accesați aici parentsforsafetechnology.org

CE SPUN EXPERȚII

Iată ce spun experții despre 5G:

“Împreună cu 5G vine și un alt lucru – Internetul lucrurilor. Dacă te uiți la 5G, combinarea nivelului de radiații va crește foarte mult și totuși industria este foarte încântată de asta …. ei proiectează 5G / IoT de afaceri pentru a fi o afacere de 7 trilioane de dolari. ”
-Prof. Girish Kumar, profesor la Departamentul de Inginerie Electrică din cadrul IIT Bombay

“Noua tehnologie wireless 5G implică unde de milimetru (frecvențe extrem de ridicate) care produc fotoni de energie mult mai mare decât chiar 4G și WiFi. Permiterea utilizării acestei tehnologii fără să se demonstreze siguranța acesteia este nesăbuită la extrem, deoarece undele milimetrice sunt cunoscute ca având un efect profund asupra tuturor părților corpului uman. ”
-Prof. Trevor Marshall, directorul Fundației de cercetare autoimunitate, California

“Planurile de a transporta radiații de 5 miligrame foarte penetrante la noi de la spațiu trebuie să fie cu siguranță una dintre cele mai mari nebunii pe care le-a conceput vreodată omenirea. Nu va fi nimeni în siguranță “.
-Olga Sheean, fost angajat al OMS și autor al” No Safe Place “

“El ar radia pe toti, inclusiv pe cei mai vulnerabili la radiatii radiofrecventa: femeile insarcinate, copiii nenascuti, copiii mici, adolescentii, barbatii de varsta reproductiva, persoanele in varsta, persoanele cu handicap si bolnavii cronici”. –
Dr. Ronald Powell, Scrisoare către FCC privind extinderea la 5G

Cum să te protejezi de 5G

Abordarea mea de 3 etape pentru a trata EMF-urile poate fi rezumată astfel:

  1. Înțelegeți expunerile dvs. Înțelegeți diferitele tipuri de EMF-uri și modul în care se comportă – de aici este nevoie să citiți (și să distribuiți) articole ca acesta.
  2. Măsură – utilizați un contor EMF pentru a obține citiri și pentru a identifica hotspoturile.
  3. Reduceți expunerea. Ceea ce înseamnă fie eliminarea sursei, deplasarea mai departe de sursa de radiație, fie protejarea corpului.

Vă recomandăm aceeași abordare cu 5G. Există îngrijorarea cu privire la faptul că contoarele curente EMF nu pot măsura frecvențele MMW. În acest sens, cercetătorul Alasdair Philips de la Powerwatch afirmă că ” contoarele RF actuale acoperă intervalele de frecvență propuse pentru cea mai mare utilizare de 5G în următorii trei ani “.

Capabilități nesfârșite pentru viitor

5G poate aduce o nouă formă de revoluție industrială, conectivitate umană și chiar o nouă realitate. Oferă posibilități nesfârșite pentru viitor.

Avem nevoie de mai multă cercetare. Dar deja ceea ce este clar, așa cum arată cercetarea pe care am arătat-o ​​aici, este că există pericole reale.

Din acest motiv este chiar mai important să luați măsuri pentru a vă proteja pe dvs. și pe cei dragi. Vă rugăm să distribuiți acest articol prietenilor și familiei.

Sursele includ:
Un viitor wireless 5G – Dr. Cindy Russell
Ultimele pe spectrul 5G – EMFields Solutions Ltd
IJMTER ISSN (online) 2349 – 9745 Evoluția tehnologiei mobile de generare: 1G la 5G și revizuirea viitoarei tehnologii fără fir 5G de Lopa J. Vora
https://5g.co.uk/news/5g-spectrum-auction-results/4336
https://www.radiomagonline.com/trends/at-t-charter-experimenting-in-los-angeles-with-5g-using-28-ghz-spectrum

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. orice lucru are radiatii mai mult sau mai putin, telefoanele, tabletele, televizoarele. Nu inteleg de ce Biserica se opune tehnologiei 5G, dar ceea ce nu inteleg si nu voi intelege niciodata este faptul ca de ce Biserica se opune evolutiei oamenilor? si de ce Biserica condamna evolutia noastra? de ce ne vrea primitivi?

    1. Johny, nu fi johny… Biserica nu se opune progresului si evolutiei in slujba oamenilor, ci lucrurilor nocive ce afectează sănătatea și viitorul omenirii. Iar când spui Biserică să nu te gândești la cei din dealul Patriarhiei, că ăia dorm în papuci. Biserica luptătoare e 100% în acord cu știința adevărată, ambele în slujba omului, prima pe plan duhovnicesc, a doua pe plan lumesc. Caută și vei găsi studii științifice ce arată nocivitatea tehnologiei 5G.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button