X

Până și regina Angliei se raportează față de catolicism mai corect decât pseudo-ierarhii români

În timp ce ierarhii bortodocși negociază Credința și o vând la târgurile ecumeniste, iată că o eretică (și mai mult ca sigur o satanistă) precum este regina Elisabeta a II-a a Angliei, a pus o condiție importantă pentru ca actrița Meghan Markle să se poată căsători cu nepotul ei, prințul Harry. Pentru că a fost „botezată” în religia catolică (sursa), viitoarea ducesă de Sussex a trebuie să se „reboteze” în religia anglicană și astfel regina Angliei și-a dat acordul pentru căsătoria celor doi.

În Ortodoxie căsătoriile mixte sunt clar interzise, chiar și iconomia pentru acestea, prin canonul 72 Trulan. Aceste «căsătorii» între ortodocși și neortodocși sunt NULE, pentru că nu se pot uni cele de neunit, condiția principală a Tainei Cununiei fiind ca cei doi soți să fie creștini ortodocși botezați și practicanți. Taina Cununiei este Taina dragostei și a unirii în Dreapta Credință.

Doar că pseudo-ierarhii români la pseudo-sinodul din Creta au votat în bloc documentul „Sfânta Taină a Cununiei şi impedimentele la aceasta”, care dă posibilitatea de a face o iconomie interzisă de canonul 72 Trulan în privinţa căsătoriilor mixte. Deşi este menţionată acrivia ce interzice căsătoriile cu necreştinii şi cu cei de altă religie, totuşi este legiferată şi iconomia în privinţa căsătoriilor mixte cu ne-ortodocşi (art. II.5). Cum se poate explica această nouă reglementare, ce intră în contradicţie cu norme canonice mai vechi, de vreme ce canonul 72 Trulan hotărăşte desfacerea căsătoriilor mixte dacă acestea ar fi contractate? Se poate acorda această Taină numai unui singur membru, celui ortodox. De aceea, căsătoria mixtă este lovită de nulitate, și în același timp constituie rugăciune în comun cu eterodocșii.

Prin iconomia față de căsătoriile mixte între ortodocși și eretici, se recunoaște de facto caracterul eclesiologic al ereziilor. Canonul 72 al Sinodului V-VI Ecumenic, interzice cu desăvârșire căsătoriile ortodocșilor cu neortodocșii, Sfântul Nicodim Aghioritul explicând că o astfel de căsătorie nu este validă, cei doi trebuind să se despartă.

Categorii
Înșelări
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. „Celorlalţi le grăiesc eu, nu Domnul: Dacă un frate are o femeie necredincioasă, şi ea voieşte să vieţuiască cu el, să nu o lase. Şi o femeie, dacă are bărbat necredincios, şi el binevoieşte să locuiască cu ea, să nu-şi lase bărbatul. Căci bărbatul necredincios se sfinţeşte prin femeia credincioasă şi femeia necredincioasă se sfinţeşte prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voştri ar fi necuraţi, dar acum ei sunt sfinţi. Dacă însă cel necredincios se desparte, să se despartă. În astfel de împrejurare, fratele sau sora nu sunt legaţi; căci Dumnezeu ne-a chemat spre pace.” (Corinteni 7; 12-15)

  2. Da. Si la tv spuneau ca ea conduce biserica anglicana. O fi adevarat zvonul ca fiul ei ,Charles, o fi trecut la ortodoxie? Daca printul Charles o fi descoperit credinta adevarata, e extraordinar lucru pt un suveran si pt un om…Pacat ca fii lui nu au descoperit-o.

  3. Slujba oficiata pt Harry si sotie, a fost un adevarat circ. Pastorul ala cu logoreea aia de apucat. Nu mai spun de negrii aia care au cantat gospel si care au cantat Stand by me a lui Stevie Wonder intr-un lacas de cult. Exact o atmosfera sectanta in catedrala aia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!