X

Guvernul suplimenteaza bugetul SGG cu 3 000 000 lei în vederea demarării procedurii de achiziţie publică “Concurs de soluţii amenajare Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România”

de null

 

Institutul "Elie Wiesel" scoate la concurs două posturi de muzeograf pentru viitorul Muzeu Naţional de Istorie a Evreilor din România
Institutul ”Elie Wiesel” (Foto: Facebook)
Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Executivul a adoptat, miercuri, o hotărâre pentru suplimentarea bugetului Secretariatului General al Guvernului (SGG) pe anul 2018 cu suma de 3. 000.000 de lei pentru Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel”.

Suplimentarea bugetului SGG a fost aprobată de Executiv “în vederea demarării procedurii de achiziţie publică ‘Concurs de soluţii amenajare Muzeul Naţional de Istorie a Evreilor şi al Holocaustului din România'”.

Totodată, suplimentarea bugetului SGG pe 2018 s-a făcut din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe acest an.

Hotărârea de guvern a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Intelegem din stire ca banii astia sunt doar pentru proiect. Sa ne amintim ca in 2016 Guvernul a adoptat o hotărâre de înfiinţare a Muzeului de istorie a evreilor din România, în cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”. Urma să se găsească un teren pe care să fie construit muzeul, şi, totodată, se are în vedere şi identificarea de parteneri interni şi internaţionali în vederea realizării proiectului muzeal, identificarea de artefacte, obiecte şi material documentar specifice istoriei şi civilizaţiei evreilor din România, precum şi stabilirea listei de bunuri culturale care vor face parte din patrimoniul muzeului.
http://adevarul.ro/locale/constanta/romania-muzeu-holocaustului-In-romania-fost-ucisi-280000-380000-evrei-romani-ucraineni-1_57c70be75ab6550cb841b324/index.html

Intre timp s-a gasit si locatia. Consilierii generali au aprobat în cadrul şedinţei din septembrie 2016 proiectul de hotărâre prin care imobilului situat în str. Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, va fi dat în administrare Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România “Elie Wiesel” în vederea realizării unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

https://www.romaniatv.net/se-infiinteaza-muzeului-holocaustului-si-istoriei-evreilor-la-bucuresti-unde-va-functiona_317175.html

Pe de alta parte:

SACRIFICAȚI a doua oară! De FRICĂ, autoritățile române NU au mai MARCAT Ziua Națională a MARTIRILOR din TEMNIȚELE COMUNISTE

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Starea de degradare a sinagogii din Constanţa reflectă PERFECT interesul oamenilor de afaceri evrei (şi nu numai) pentru propria istorie si spiritualitate. Se pare că sinagoga va fi restaurată în 2018, dar tot pe banii statului român.
    Daca vor să faca muzeu, e treaba lor, dar cu doua condiţii: sa cotizeze ei, că au de unde şi să nu mai spună minciuni despre români.
    Păi se poate? Şi înjuraţi şi cu banii luaţi?
    Cum de le plac aşa de mult banii “antisemiţilor”? Nu se simt jigniţi să primească pomană de la nişte sărăntoci “antisemiţi”?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE