X

STIRI pe scurt (14.05.2018)

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

O delegaţie americană, din care fac parte şi Ivanka Trump şi soţul său Jared Kushner, a sosit în Israel, duminică, pentru a participa la deschiderea ambasadei SUA la Ierusalim. Au făcut deplasarea în Israel şi secretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, şi adjunctul secretarului de Stat, John Sullivan, precum şi alţi oficiali.

http://adevarul.ro/international/in-lume/o-delegatie-americana-fac-parte-ivanka-trump-sotul-sau-sosit-israel-deschiderea-ambasadei-sua-ierusalim-1_5af85b7bdf52022f75ed5a1e/index.html

https://www.news.ro/externe/delegatie-americana-face-parte-ivanka-trump-sosit-israel-deschiderea-ambasadei-sua-ierusalim-romania-ungaria-cehia-austria-reprezentate-receptia-organizata-ministrul-externe-israelului-video-1924401213002018051718109457

Banca Centrală Europeană a anunţat că va opri emiterea bancnotei de 500 de euro. Potrivit unui comunicat al băncii, cea mai mare bancnotă euro va mai putea fi folosită doar anul aceasta. Anumiţi comercianţi refuză să mai accepte bancnotele de 500 de euro.

http://www.capital.ro/bancnotele-care-ies-circulatie-anul-acesta-au-inceput-sa-fie-ref.html

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, care efectuează o vizită la Vatican, a avut o convorbire telefonică cu episcopul ortodox român al Italiei, Siluan, aflat la Paris pentru a participa la Congresul Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, informează un comunicat al Guvernului transmis, duminică, AGERPRES.

https://www.agerpres.ro/politica/2018/05/13/premierul-dancila-a-avut-o-convorbire-telefonica-cu-episcopul-ortodox-roman-al-italiei-siluan–107413

Acuzații grave la adresa Ministerului Afacerilor Interne (MAI) și a Jandarmeriei Române, după protestul antiguvernamental de sâmbătă din Piaţa Victoriei din Capitală, la care au participat câteva mii de oameni. Directorul Institutului de Politici Publice (IPP), Adrian Moraru, a publicat o fotografie cu doi jandarmi trimişi în Piața Victoriei care erau înarmaţi cu arme de război, mai exact pistoale-mitralieră de tip Uzi.

https://b1.ro/stiri/eveniment/acuzatii-grave-dupa-protestul-din-piata-victoriei-jandarmii-au-venit-inarmati-cu-pistoale-mitraliera-de-tip-uzi-foto-223286.html

În Israel mii de oameni au ieşit în străzi pentru a sărbători victoria de la Eurovision. Israelienii au luat cu asalt străzile şi  platformele de socializare online duminică devreme pentru a sărbători victoria Israelului la Eurovision, lăudând cântăreața Netta Barzilai ca fiind “cel mai bun ambasador al Israelului” și se gândesc deja cu entuziasm la organizarea concursului Eurovision de anul viitor la Ierusalim.

https://www.timesofisrael.com/thousands-fill-streets-social-media-to-celebrate-eurovision-win/

Cântăreaţa Inna a trecut sâmbătă noaptea prin momente de spaimă, după ce scenă pe care se afla s-a prăbușit, după cum a anunțat chiar ea pe contul de Instagram. Totul s-a petrecut în timp ce Inna susţinea un concert în Istanbul. Nu se ştiu pentru moment cauzele care au dus la prăbuşirea scenei, cert este că artista a fost lovită. Inna are picioarele pansate, dar zâmbeşte şi le-a transmis fanilor că este bine.

https://stirileprotv.ro/show-buzz/entertainment/inna-a-ajuns-la-spital-scena-pe-care-se-afla-in-instanbul-s-a-prabusit.html

Internet of Things (IoT – internetul obiectelor) va atrage la nivel mondial investiții cumulate în valoare de aproape 15.000 de miliarde de dolari în intervalul 2017-2025, datele arătând o accelerare a planurilor companiilor de a investi în soluții de acest tip, potrivit unui studiu realizat de Business Insider Intelligence.

https://www.profit.ro/stiri/internet-of-things-va-atrage-investitii-cumulate-de-15-000-de-miliarde-de-dolari-pana-in-2025-18109061

Google plănuieşte să folosească inteligența artificială ca să ajute orbii. Google dorește să transforme un telefon obişnuit cu Android într-un dispozitiv cu inteligență artificială care să ajute orbii. Lookout (Atenţie) este o aplicație nouă care utilizează recunoașterea imaginii și inteligența artificială pentru a descrie o scenă prin intermediul camerei telefonului, o aplicație anunţată la conferința anuală I / O pentru dezvoltatori, în această săptămână. Google spune că Lookout este conceput pentru a descrie doar cele mai importante elemente din imediata apropiere a utilizatorului cum ar fi prezența oamenilor, unde sunt uşi sau să citească texte informative. Google testează acum aplicația și a declarat că va fi lansată în cursul acestui an, începând cu dispozitivele Pixel.

http://money.cnn.com/2018/05/11/technology/google-lookout-app/

ADN-ul fiecărui copil născut în California este stocat. Cine are acces la el? California colectează probe biologice de la fiecare copil născut în stat, materialul este apoi stocat pe termen nedefinit într-o bancă biologică de stat, de unde poate fi achiziționat pentru cercetare externă. Există noi preocupări cu ceea ce ar putea face forţele de poliţie sau cercetători particulari având acces la ADN-ul fiecărui copil născut în stat.

https://www.cbsnews.com/news/california-biobank-dna-babies-who-has-access/

Introducerea Directivei Serviciilor de Plăţi revizuită – PSD2 (revised Payment Services Directive) la nivel european anul acesta, va ridica mai multe semne de întrebare în rândul băncilor şi companiilor de fintech, datele utilizatorilor urmând să se afle în centrul atenţiei, spune Mardi MacGregor, asociat Clifford Chance London. “PSD2 este o nouă provocare pe care băncile tradiţionale, care vor fi nevoite să îşi deschidă API-urile către fintechuri şi ceilalţi furnizori de servicii financiare care apar în piaţă, scopul final fiind creşterea competiţiei în sector şi lărgirea planşei de opţiuni pe care consumatorii o au”, menţionează MacGregor.

https://www.wall-street.ro/special/future-banking/231159/care-sunt-principalele-semne-de-intrebare-ridicate-de-psd2-noul-testament-al-industriei-financiare-moderne.html

Persoanele nebancarizate sau care, din diverse motive, inclusiv cel al sărăciei, nu folosesc sau nu pot să folosească serviciile financiare online, ajung să plătească chiar şi cu 1.000 de lire mai mult decât utilizatorii obişnuiţi pentru cumpărăturile pe care le fac de-a lungul anului, spune Mărcuş Exall, VP partnerships în cadrul fintech-ului britanic Monese.

https://www.wall-street.ro/special/future-banking/231162/exall-monese-pretul-saraciei-ajunge-la-1-000-lire-in-marea-britanie.html

În 10 ani, fiecare serviciu bancar va fi oferit de o firmă diferită, iar până în 2020 băncile tradiţionale vor pierde până la 22% din cota de piaţă în faţa Fintech-urilor. Acestea sunt doar câteva dintre predicţiile enunţate la Future Banking, cea mai mare conferinţă de banking digital şi Fintech din România. Citeşte declaraţiile făcute de oficialii Revolut, Monzo, Monese sau BeeOne pentru a înţelege în ce direcţie se îndreaptă banking-ul.

https://www.wall-street.ro/special/future-banking/231199/fintech-urile-iau-cu-asalt-banking-ul-traditional.html

Industria IT din România este al doilea mare contributor la creșterea economică a țării. Statisticile arată că până în 2025, acest sector va depăși 10% din produsul intern brut. Totul este posibil datorită calității specialiștilor autohtoni și a investițiilor străine care au impulsionat dezvoltarea pieței. Această temă a fost dezbătută vineri, la Oradea, în cadrul unei conferințe academice internaționale.

https://www.digi24.ro/regional/digi24-oradea/care-este-partea-negativa-a-salariilor-mari-pe-care-le-primesc-it-istii-928759

Computerele și smartphone-urile pot fi controlate de la distanță și pot executa comenzi, fără ca noi să ne dăm măcar seama. Nu este scenariul unui film despre apocalipsa roboților, este realitatea în care trăim în prezent, scriu cei de la New York Times.

https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/comanda-pe-care-iphone-sau-google-o-poate-auzi-si-tu-nu-cum-ne-pot-fi-controlate-telefoanele-de-la-distanta-927936

Omul de afaceri german, Radoslav Albrecht, a înființat o bancă online care va utiliza Bitcoin pentru a facilita transferurile internaționale de bani. Albrecht spune că folosirea de către Bitbond a criptomonedei îi va permite să transfere bani mai repede și la un cost mai mic decât băncile standard.

https://www.digitaltrends.com/cool-tech/bitcoin-international-loans/

Liderul suprem al Iranului, Ayatollahul Ali Khamenei, a cerut, sâmbătă, statelor musulmane să îşi unească eforturile în privinţa dezvoltării tehnologice pentru a pune capăt hegemoniei Statelor Unite, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

http://www.mediafax.ro/externe/iranul-indeamna-natiunile-musulmane-sa-isi-uneasca-eforturile-in-privinta-dezvoltarii-tehnologice-pentru-a-pune-capat-hegemoniei-sua-17213298

Ţările europene au la dispoziţie maximum 60 de zile pentru a oferi garanţii privind asigurarea intereselor Iranului în cadrul acordului nuclear, după retragerea Statelor Unite din această înţelegere internaţională, arată site-ul de internet al parlamentului de la Teheran, citat de AFP.

http://www.romania-actualitati.ro/iranul-acorda-tarilor-europene-60-de-zile-pentru-a-oferi-garantii-115505

Qatar a fost informat de administrația Trump să stopeze asistența financiară pentru miliţiile pro-iraniene din Orientul Mijlociu, după ce au fost descoperite relații între Doha şi aceste grupuri. Potrivit unui raport al cotidianului britanic Telegraph, oficialii americani sunt îngrijorați de legăturile Doha cu “numeroase miliții militare sponsorizate de Iran”, pe care Washington le consideră organizații teroriste. Raportul Telegraph spune că e-mailuri și alte documente încriminatoare subliniază legături prietenoase ale Qatarului cu Qașem Soleimani, șeful proeminent al Forței Iranului Quds și cu șeful Hezbollah, Hassan Nasrallah. Documentele arată discuții secrete ale oficialilor qatarezi cu cei care conduc grupurile teroriste din regiune şi dovedesc că Doha “a plătit sute de milioane de dolari” în plăți de răscumpărare pentru a asigura eliberarea ostaticilor deţinuţi de miliţiile shia în sudul Irakului, anul trecut în luna aprilie.

http://english.alarabiya.net/en/News/gulf/2018/05/12/Stop-funding-pro-Iranian-militias-White-House-tells-Qatar.html

https://www.ft.com/content/dd033082-49e9-11e7-a3f4-c742b9791d43

Procurorul general al Egiptului a trimis în judecată, duminică, 278 de presupuşi membri ai mişcării Fraţii Musulmani, aceştia urmând să fie judecaţi pentru terorism de un tribunal militar, relatează AFP.

https://www.news.ro/externe/egipt-278-de-persoane-vor-fi-judecate-pentru-terorism-de-un-tribunal-militar-1922404213122018052018109759

Israelul a închis sâmbătă vama Kerem Shalom ce face trecerea spre Fâşia Gaza, la o zi după ce terminalul a fost distrus în timpul protestelor palestiniene care au devenit violente, scrie Reuters, potrivit news.ro

https://blacknews.ro/israelul-inchis-vama-kerem-shalom-punct-trecere-frontierei-fasia-gaza/

Atacurile aeriene ale Israelului au lovit sâmbătă nordul Fâșiei Gaza, au transmis oficiali palestinieni, conform Reuters. Nicio persoană nu ar fi fost rănită. Localnicii spun că atacurile cu rachete au țintit un generator uriaș de electricitate și un post al militanților Hamas. Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a spus că tirurile cu rachete au demolat un tunel subteran folosit pentru a ajunge în Israel. Atacul vine la câteva ore după ce Israelul a închis vama Kerem Shalom ce face trecerea spre Fâşia Gaza.

https://stirileprotv.ro/stiri/international/israelul-a-bombardat-nordul-fasiei-gaza-tintele-lovite-video.html

Secretarul de stat american Mike Pompeo şi consilierul pentru probleme de securitate naţională John Bolton au estimat că este posibil să se ajungă la un acord de pace israeliano-palestinian după mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, relatează duminică AFP.

https://www.agerpres.ro/politica-externa/2018/05/13/inaugurarea-ambasadei-sua-la-ierusalim-bolton-si-pompeo-cred-in-sansele-unui-acord-de-pace-israeliano-palestinian–107549

Armata Statelor Unite a făcut recent o comandă la BAE Systems de 97 milioane de dolari pentru noi ochelari şi dispozitive de ţintire cu viziune pe timp de noapte şi termo viziune, un sistem interconectat fără fir care permite soldaţilor să vadă direct în ochelari punctul ochit-lovit al armei si mediul înconjurător ‘văzut’ de dispozitivul de ţintire al armei. Soldaţii văzând direct în ochelari ceea ce ‘vede’ dispozitivul de ţintire al armei au astfel abilitatea de a ţinti inamicul fără a fi nevoiţi să se descopere, putând ţinti şi executa foc asupra inamicului la adăpostul colţului unei clădiri de exemplu.

https://www.zerohedge.com/news/2018-05-11/armys-new-weapon-special-goggles-allow-soldiers-shoot-around-corners

China a construit primul său portavion pe piața sa internă şi a fost lansat duminică pentru testări pe mare, un pas istoric în misiunea Chinei de a avea o forţă militară maritimă importantă care să poată concura cu alte forţe militare navale. Noul portavion chinezesc, denumit temporar Type 001A, a navigat la aproximativ 7 dimineața în Dalian, în provincia nord-est Liaoning, potrivit unor rapoarte din presa chineză de stat.

https://edition.cnn.com/2018/05/12/asia/china-aircraft-carrier-trial-intl/index.html

Coreea de Nord a programat destructurarea instalaţiei sale de teste nucleare în perioada 23-25 mai, aceasta urmând să se desfăşoare în funcţie de condiţiile meteo, a anunţat presa nord-coreeană, conform Reuters.

http://adevarul.ro/international/asia/coreea-nord-destructura-instalatia-teste-nucleare-perioada-23-25-mai-1_508567fb8a396968669254b9/index.html

Cel puţin 11 oameni au murit şi alţi 40 au fost răniţi în urma unor atacuri cu bombă ce au vizat trei biserici din Indonezia, au anunţat, duminică, autorităţile locale, relatează site-ul postului CNN.

http://www.mediafax.ro/externe/cel-putin-noua-morti-si-40-de-raniti-in-urma-unor-atacuri-cu-bomba-ce-au-vizat-trei-biserici-din-indonezia-17213620

https://www.theguardian.com/world/2018/may/13/deaths-bomb-attacks-churches-indonesia-surabaya

Liderul Irlandei și-a cerut scuze pentru un scandal privind teste de monitorizare a cancerului de col uterin cu rezultate inexacte și a promis o anchetă amănunţită pentru a se stabili ce s-a întâmplat, după ce un audit intern a găsit erori în testele pentru cancer de col uterin a 209 de femei, iar aceste constatări nu au fost împărtășite pacienților dând naștere unui val de furie publică. Varadkar, un medic și fost ministru al sănătății, a declarat că guvernul împărtășește durerea femeilor cărora li s-au dat aceste rezultate inexacte și a anunțat un plan pentru sprijinirea femeilor prinse în acest scandal.

https://apnews.com/09e5eab6a15842299a561bbea323dbe6

‘Insula Morţilor’ sau numele său oficial Insula Hart, aflată lângă New York City, este locul de odihnă pentru aproximativ un milion de oameni. Noile observaţii arată că dezintegrarea insulei – ce implică şi surparea solului ca urmare a eroziunii – duce la dezgroparea resturilor umane.

http://www.descopera.ro/dnews/17198830-un-milion-de-suflete-care-nu-pot-sta-ingropate-insula-mortilor-din-new-york-se-dezintegreaza-scotand-la-suprafata-nenumarate-ramasite-umane?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+descopera%2FiIyY+%28Descopera.ro+%29

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

    1. Nu te supara ca te contrazic, dar parlamentarii USN nu au dreptate. Sau au dreptate la fel ca in cazul vaccinarii …
      Aici este o maaaare amagire: sub numele generic de medicament homeopat sunt produse, prescrise si comercializate si o multitudine de remedii fitoterapeutice – adica obtinute din plante:
      – Stodal – sirop de tuse, este pe baza de plante
      – Arnigel – unguent pe baza de arnica
      – Nux Vomica (antivomitiv) – pe baza de plante etc.
      Exista riscul ca lovind in homeopatie sa fie atacate si alte tipuri de tratamente asa-zis alternative (de fapt mult mai vechi decat sistemul medical actual si ce ne baga el acum pe gat): apiterapia, fitoterapia, remediile ayurvedice (bazate tot pe plante, un numar redus de minerale existente in natura, in anumite cazuri insotite de masaj terapeutic – de exemplu in problemele osteo-articulare).
      Acesta este primul pas, discreditarea, apoi gradual le vor interzice pe TOATE. Daca vei dori sa te tratezi de gripa sa zicem, nu o vei putea face in mod naturist, pentru ca nu vei avea de ales altceva, decat otrava lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button