X

Mitropolia Moldovei solicită INTERZICEREA marșului „Fără Frică”: ,,Ei NU protestează, ei PROMOVEAZĂ”

 

Mitropolia Moldovei a cerut Primăriei Chișinău să interzică organizarea Marșului „Fără Frică” organizat de minoritățile sexuale. Potrivit bisericii, nu există niciun motiv moral și rațional pentru ca în Moldova, o ţară cu o populaţie majoritară ortodoxă, să aibă loc acest eveniment.

„Ei fac un abuz față de o majoritate covârșitoare a populației. Noi considerăm că se pune în pericol principiul general al familiei tradiționale. Acest lucru se promovează. Ei nu protestează, ei promovează”, a spus Vadim Cheibaş, secretarul Mitropoliei Moldovei.

De cealaltă parte, organizatorii spun că nici Mitropolia, nici alte instituții nu sunt în drept să le interzică desfăşurarea evenimentului. Scopul lor este de a-i face pe oameni să fie mai toleranţi faţă de minorităţile sexuale.

„În acest an, ieșim pentru a vorbi despre iubire. Noi vrem să îndemnăm, inclusiv Mitropolia, să vorbim mai mult despre iubire și despre ceea ce ne unește și mai puțin despre ceea ce ne dezbină”, a spus Angela Frolov, coordonatoarea de programe, „GENDERDOC-M”.

Cei mai mulţi locuitori ai Capitalei, spun că sunt împotriva unui asemenea marş.

„Ne deranjează foarte mult, nu am vrea să se schimbe chiar atât de radical. Și am vrea ca tineretul să înțeleagă ce este, că nu degeaba religia interzice. ”

„Nu socot că trebuie numaidecât să iasă, asta e „lichnoe”.

„Nu mă deranjează personal. Principal e să fie protestul pașnic, asta e important. „

 

Reprezentanţii primariei spun că legislaţia nu le permite să interzică organizarea acestor acţiuni, indiferent de temă și de cei care participă la ele.

„Primăria va respecta dreptul organizatorilor acestei acțiuni de protest, acestui marș, reieșind din prevederile legislației în vigoare”, a spus Vadim Brânzaniuc, purtător de cuvânt, Primăria Chișinău.

În data de 19 mai, va fi organizată cea de-a 17-a ediție a Marșului Solidarității. Organizatorii evenimentului spun că de-a lungul timpului, percepția moldovenilor față de minoritățile sexuale s-a schimbat spre bine. Totuși, potrivit unui sondaj organizat de către Centrul de Informaţii „GENDERDOC-M”, în 2016, 87 la sută dintre respondenți respingeau homosexualitatea.

Categorii
Homosexualitate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.