X

VIDEO: Papa va veni în România la începutul lui 2019. Premierul Viorica Dăncilă în audiență la Papa Francisc

Papa Francisc va veni în România la începutul anului viitor. Anunţul a fost făcut de Viorica Dancila, aflată într-o vizită la Vatican.

Invitaţia oficială a fost făcută în urmă cu un an, de preşedintele Klaus Iohannis, iar acum premierul spune că a primit răspunsul chiar de la papa. Aşa cum se obişnuieşte, premierul şi Papa au făcut schimb de cadouri. Viorica Dăncilă i-a dat seminţe de castravete, roşii, ceapă, şi un măr Florina, pe care să le sădească în grădina proprie.

DAR: Nunţiul Apostolic în România, E.S. Miguel Maury Buendía, transmite că, atunci când va fi stabilită vizita Papei Francisc în ţara noastră, anunţul acesteia va fi făcut simultan de cele două părţi: Statul Vatican (Sfântul Scaun) şi Preşedinţia României, potrivit purtătorului de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucureşti, Francisc Doboş. Precizările vin în contextul în care premierul Viorica Dăncilă a declarat, vineri, la Antena 3, că, în discuţia pe care au avut-o la Vatican, Papa Francisc i-a confirmat că va veni anul viitor în România.

Stirea inițială

Iata si ce putem la FOTO și VIDEO de la primirea în audiență a premierului Dăncilă de către Papa Francisc de pe Pro tv:

Premierul Viorica Dăncilă a fost primită, vineri, 11 mai 2018, în audiență privată de către Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului, șeful Executivului a mulțumit Sanctității Sale pentru atenția generoasă pe care a acordat-o mereu relațiilor cu România și a exprimat speranța că Sfântul Părinte va efectua o călătorie apostolică în România.

”În cursul audierii, a fost discutată și dorința de a spori prezența românească la Vatican printr-o serie de manifestări culturale, academice și religioase de înaltă ținută, având în vedere că anul acesta este unul special, în care se aniversează Centenarul creării statului român modern.

Înaltul oficial român a mulțumit pentru punerea la dispoziție a Palatului Apostolic de la Castel Gandolfo pentru instalarea expoziției ”Comorile României la Vatican”. – se mai arată în comunicat.

Discuțiile au evidențiat apropierea de poziții dintre România și Vatican legate de consolidarea proiectului european și centralitatea raportării la rădăcinile creștine ale acestuia.

Are multa treaba fata asta. Luna trecuta a fost si la Ierusalim: Prim-ministrul Viorica Dancila in vizita oficiala in Israel

Caci doar a zis ministrul de externe: Meleşcanu: „Am învățat că sunt două entități cu care nu trebuie să te pui rău − comunitatea israeliană din toată lumea și Vaticanul”

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Asa este , cu adevarat . Pazestene si ne apara…Nu ne-a mai ramas decat rugaciunea …Coplesitor ce se intampla…

  2. „Discuțiile au evidențiat apropierea de poziții dintre România și Vatican legate de consolidarea proiectului european și centralitatea raportării la rădăcinile creștine ale acestuia.”
    Asta da limbaj de lemn…ar muri ceausescu de ciuda
    In rest e bine. Las sa vina papa sa apostoleze. Oricum, tot dintr-ai lui apostoleaza. Noi, astia pe care papa nu mai poate sa-i apostazieze, ori punem mana pe arme ca stramosii, ori pe Psaltire ca Sfintii.

    Hristos a Înviat !

  3. Ce ma-sa cauta ERETICUL ala in tara noastra ?! De inaintemergatorul antihristului avem noi nevoie ?! nu avem deja destul ca Biserica nu mai are arhierei ?! ca toti ERETICI s-au facut ?! nu ne ajunge ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Citiți și

Close