X

Dragnea vrea parteneriatul civil legiferat prin lege. Reacția Patriarhiei

de null

Image result for dragnea homosexuali

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că în partidul pe care îl conduce se lucrează la un proiect de lege prin care să fie legiferat parteneriatul civil, existând discuţii cu reprezentanţii comunităţii LGBT.  Responsabil de acest subiect a fost desemnat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formula legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat. De asemenea, trebuie legiferată clar situaţia familiilor monoparentale. Trebuie o discuţie serioasă pentru a acoperi toate zonele. Dar, una nu exclude pe alta”, a afirmat Liviu Dragnea, în contextul susţinerii referendumului pentru redefinirea familiei în Constituţie.

Întrebat dacă în PSD se lucrează la un proiect de lege în această privinţă, Dragnea a spus:

Da, deja lucrează chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune”.

Responsabil de aces proiect este ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu.

Liderul PSD a făcut referire și în trecut la necesitatea legiferării parteneriatului civil, ca o acțiune complementară celei de modificare a definiției din Constituție a familiei.

„Nu putem să nu analizăm şi situaţia unei minorităţi din România, şi anume să discutăm serios despre oportunitatea legiferării unui tip de parteneriat civil şi i-am rugat pe colegii mei, şi aici l-am rugat pe domnul Victor Negrescu să poarte discuţii cu ONG-urile din domeniu pentru a merge, nu neapărat în paralel, dar către o formă legislativă prin care să se reglementeze şi această situaţie”, spunea Liviu Dragnea spre finalul lunii martie.

Întrebat dacă are această iniţiativă pentru că se teme de protestele comunităţii LGBT, liderul PSD a răspuns:

„Motivul meu nu este teama de eventuale proteste, nici nu am auzit că se intenţionează să se întâmple asta. Motivul l-am explicat destul de clar şi simplu. Este vorba despre o minoritate pe care nu ne putem face că nu o vedem sau nu putem spune că nu există. Ca orice minoritate dintr-o societate trebuie să fie tratată aşa cum trebuie şi atunci trebuie să încercăm măcar să găsim o modalitate prin care măcar o parte din solicitările dumnealor să fie rezolvate. Dacă vom reuşi”.

La scurt timp după acele declarații, Biserica Ortodoxă s-a pronunțat, prin vocea purtătorului de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, împotriva legiferării parteneriatului civil.

„În legătură cu parteneriatul civil, Biserica Ortodoxă Română nu poate fi de acord cu această alternativă la căsătorie, din aceeaşi raţiune a interesului copiilor care doar într-o familie care îşi asumă responsabilităţi integrale prin căsătorie pot să beneficieze de atmosfera firească, ideală pentru formarea lor de viitori adulţi”, declara Bănescu.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Dacă până la urmă parteneriatul civil va fi legalizat în România datorită lui Dragnea, atunci el va intra în categoria trădătorilor de Hristos și de țară.

Citiți și Activistul pro gay, Remus Cernea: “După 5 ani de eforturi, tema parteneriatului civil a ajuns să fie asumată ca un lucru firesc”. Următorul pas este acceptarea ideei de căsătorie gay

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

16 comentarii

  1. Nimic despre pacat?
    E reactie filozofica, stiintifica… sau clarificare teologica?
    S-ar intelege ca “parteneriat” e prea putin, sa li se dea drumul la “casatorie”… caci oricum vorbeste de “familie” si de respnsabilitati luate prin…. casatorie pentru cresterea copiilor….
    De care nu spune ca-s facuti de “parinti”, ori infiati, ori de la mame surogat, ori prin impregnare onanista in-vitro…

  2. Crucea este data prin cununie in Biserica Ortodoxa intre un bărbat și o femeia ca sa fie dusa de amândoi pin la capăt de început și pana la sfârșitul hotărât de DUMNEZEU. Ce curve ordinare conduce aceasta tara, hamesiti și îmbuibați mai ceva decât boierii de odinioară?
    Și ce Cruce duce acesta care s a lepădat de Neamul Romanilor Cel Strabun și SFÂNT prin închinăciune la jidovi cu ciupilică care vor pe antihrist sa l întroneze la Ierusalim zicând blestemați ca i mesia?
    Este viclean precum șarpele de aspida precum tatăl minciunii pe care îl slujește.
    … insă își va lua fiecare plata asa cu vârf și îndesat după cum au batjocorit ORTODOXIA, Credința Cea Dreapta și de Jertfa Grăitoare a Neamului ROMANILOR Străbun ȘI SFÂNT.

  3. Mai, nea Dragnea, acea “minoritate” nu exista de fapt, e o inventie. In al doilea rand, daca matale crezi ca se vor opri aici, te inseli. Cand a fost cu eliminarea articolului 200, ce au zis? Ca e treaba noastra ce facem la noi acasa, viata privata, nu vrem altceva etc. etc. Acum viata lor privata a devenit o chestiune publica pusa pe tapet la fiecare “parada” etc. etc, iar statul trebuie sa le ofere cadrul legal pentru practicarea perversiunilor. Vor striga in continuare “discriminare, discriminare” pentru ca “uniunea” lor nu se numeste “casatorie” si pentru ca nu au dreptul de a infia copii.
    Daca te uiti la ce s-a intamplat in alte tari, vei intelege.
    Cel mai clar exemplu e Malta. In 2011 au legalizat divortul (da, da, divortul), apoi au inventat uniunile, iar in final au legalizat si cuplarile homo. De vreun an, copiii au “dreptul” sa-si “aleaga” sexul.
    Mai au, sarmanii, legea anti-avort, dar si pe aia se straduiesc satanistii de la varful UE s-o casapeasca.
    Mai, nea Dragnea, stii ce zic eu? Avand in vedere ca in momentul e fata Constitutia nu prevede nici numarul, nici sexul si nici varsta sotilor, cred ca ai putea legaliza “la pachet” si casatoria de la 9 ani si poligamia si cuplarile homo (cu mai multi parteneri) si alte chestii. Macar sa stim cu cine avem de-a face si sa nu ne mai acem iluzii. In felul asta vei fi si in asentimentul unei mari parti a comunitatii rrrrrrrome (am scris suficient de corect politic?), precum si al viitorilor imigranti musulmani ce vor poposi pe plaiurile mioritice.
    Apropo, in copilaria si tineretea matale cu cati “minoritari’ din astia sexuali te-ai intalnit? Nu ti se pare ca s-au “inmultit” abia in ultimii ani?

  4. Legat de situatia famililor monoparentale nu trebuie legiferat nimic. Orice familie din ziua de azi are la baza casatoria, chiar daca, la un moment dat, au aparut situatii exceptionale. Toate au ca origine casatoria. Acum ce te-apuci sa faci, sa dai cate un nume la fiecare tip de familie, copii crescuti de un parinte, copii crescuti de bunici sau strabunici, copii crescuti de unchi si matusi, de vecini? Pai in felul asta va trebui sa reglementezi si relatia de rudenie de “nepot babii de uncheş”… Unde ajungem?

  5. toata chestia e ca, pe langa lucrul malefic care se face cu cei “pe dos”, legea asta blestemata va avea un efect pervers si fata de cuplurile heterosexuale. Stau sa ma gandesc cu e mai bine din partea Patriarhiei sa se actioneze ulterior unui “parteneriat civil” incheiat de un cuplu hetero. In lrima instanta, ca inversunare impotriva acestei “legi” criminale, suntem tentati sa gandim ca patriarhia nu ar trebui sa accepte cununia religioasa in urma (numai) unui “parteneriat civil” incheiat. Asta si ca descurajare a acestei legi simulacru surogat la “casatoria civila” atestata de catre stat.

    Pe de alta parte, gandindu-te la un numar posibil in crestere al celor care din comoditati sau “prejudecati” snoabe [gen eu n-am nevoie de un act de cununie civila ca sa pot sa traiesc cu femeia mea, nu (mi)-e frica ca o/ma las(a) ] emanate “de lume”, or sa opteze mai degraba pt aceasa forma bolnava a parteneriatului civil, stai sa te gandesti f bine care sa fie urmarea Patriarhiei. Sa ii lasa in continuare si fara cununia religioasa? Sa nu ii accepte? Pana la urma chestia aia e doar o confirmare “la stat”, e a cezarului, Patriarhia de fel ar trebui sa accepte cununii religioase, infaptuite de Hristos, indiferent ca respectivii ai trecut printr-un loc in care au fost recunoscuti si de stat. E adevarat as accepta asta mai mult pt cazurile extreme atunci cand barbatul e “dispus” din capul locului sa stea o perioada limitata cu o (singura) femeie, iar atunci legea il avertizeaza si obliga sa se gandesasca bine atlnticipat ce are de gand sa faca, ca atunci el va plati pensie alimentara la toti copii vaduviti de decizia lui. O protectie. Dar revenind, cum e mai bine sa faca patriarhia?

    de repetatncs in schimb, daca ii primesti la cununie religiaosa dupa (numai) parteneriatul civil, atunci automat involuntar creditezi si girezi legea perversa si bolnava a lui Dragnea. Intr-un cuvant o lege nenorocita cap-coada.

    1. Problema nu e asta, si anume denumirea sub care se incheie de catre stat o intelegere intre un barbat si o femeie (casatorie civila sau parteneriat civil), atat timp cat Bisericii i se permite sa oficieze cununia religioasa (cea care e importanta de fapt). Problema e ca se baga pe usa din dos, se ofera un statut legal asemanator casatoriei cuplarilor homo, iar daca Bisericii nu i se permite oficierea cununiei civile in cazul parteneriatelor (incheiate intre un barbat si o femeie, evident), se incurajeaza promiscuitatea si concubinajul.
      E mai putin important daca statul denumeste un act “casatorie civila” sau “parteneriat civil” si daca aceste doua lucruri difera din punct de vedere juridic (separare de bunuri etc.). Important e ca oamenii sa se cunune in Biserica sa se inteleaga si sa nu divorteze.

  6. din punct de vedere strict civil diferenta majora (si printre putinele din pacate) dintre cununie civila si un parteneriat civil ca consta numai in neputinta de a adopta copii, ne numindu-te familie. Si atat. In rest cred ca va avea toate drepturile din lume posibile, ca sa fie cu atat mai mult si mai eficient un efect “clona” al actului normal de cununie al unei FAMILII (religios sau civil), cu atat mai mult cu cat treaba se “negociaza” cu ong-urile de profil. Chiar asa, dar cu reprezentanti ai oamenilor “hetero” cand se negociaza, cine ii baga in seama. Cand ii invita “la dialog”, ca sa fie “toleranta”, “democratie”, cum se tipa. E intoleranta! Discriminare!

  7. Nea Dragnea, m-am gandit la ceva. Daca tot te preocupa “drepturile minoritatilor”, ai putea sa ai in vedere si “minoritatea” betivilor. Ii stii, sunt cei care stau toata ziua la carciuma din sat si-si cheltuiesc ultimii bani si sanatatea band tot felul de poşirci chimice. Banuiesc ca ai intalnit mult mai multi din astia decat “minoritari” sexuali. Ma gandeam ca ai putea sa le oferi ceva bautura de calitate cu titlu gratuit.

  8. Vedeti,asta e marele clenci, marea pacaleala a lui Dragnea. Am mai spus-o si o mai repet: chestiunea cu familia formata din barbat si femei nu este decit o mare capcana prin care se poate pune in discutie “parteneriatul bulangiu” Cu alte cuvinte, ei se fac ca ne dau cu o mina, dar in fond ne iau cu doua. Nu vedeti ca la acest asazis referendum nu este numai o tema ci doua? Casatoria traditionala si parteneriatul bulangiu, la pachet. Daca era luata in discutie doar tema casatoriei nu aveam nimic de obiectat, dar aceasta nu va fi posibila pentru ca tatal lor este satana.
    Acest lucru este maximul pe care bulangii pot sa-l obtina in Romania zilelor de azi, dar peste 10 – 20 ani generatia viitoare va accepta si restul.
    Insist pe urmatoarea intrebare:
    Stie cineva vreun caz de bulangii recunoscuti oficial in “parteneriat civil” de catre statul roman pe baza legislatiei actuale?
    Totul este o mare CAPCANA

    1. Este ca jocul de sah sau, mai bine zis, un joc de-a soarecele si pisica. Sunt presiuni externe. Daca nu faci nimic sa-ti aperi institutiile fundamentale, ei lucreaza cu pasi mici, ca sa nu te prinzi ce urmaresc. Azi ceva, maine ceva si tot asa. Daca te prinzi si iei masuri, atunci si actiunile lor devin evidente si lucrurile se precipita. Cu alte cuvinte, funia oricum se strange in jurul parului, doar ca difera viteza. Solutia nu e nici inactiunea (adica neconvocarea referendumului), nici compromisul (referendum contra parteneriat civil). Solutia e sa iei taurul de coarne cu orice risc (haos economic, prabusirea monedei nationale etc.) si sa te rogi lui Dumnezeu sa te ajute.

    2. Ai intuit bine ce se intampla. o singura corectie: acest parteniat lgbt e pe masa oricarui pardid mare din parlament, orice partid era la putere avea acest ordin, sa legifereze faptele acestor nebuni si maniaci sexuali, numiti minoritate de tip xxx. Dupa cum se stie de specialisti, lgbt istii devin fiinte sadice si nu au sentimente firesti, la ei crima si uciderea de copii e ca si taierea mielului de pasti. De exemplu atrocitatile armatelor americane si israeliene in randul civililor si copiilor se datoreaza si faptului ca soldatii din aceste unitati sunt in majoritate homosexuali.

  9. Dacă ca neam acceptăm acest lucru, soarta Sodomei și a Gomorei o s-avem. Va fi votat pe ascuns, noaptea.

  10. toti nebunii sunt organizati in minoritati si cer drepturi. s-a intrat in epoca anarhiei liberal comuniste, se pregateste cea corporatisto comunista condusa de anticrist.

  11. Problema este mult mai grava din punct de vedere al filosofiei juridice. Se transforma total viziunea juridica asupra unor fapte antisociale. Sodomia este antisociala, toate societatile anterioare au condamnat-o ca pe o molima, dintr-o data nebunia e sanatoasa, asa cum adevarul e deodata subiectiv si nu mai avem repere de negociere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button