X

Cinci mii de feministe la Marsul Tarfelor – #MeToo din Tel Aviv

„Nu sunt jucăria ta”: 5 mii de feministe au defilat aproape dezbrăcate în Marşul Târfelor din Tel Aviv, în spiritul #MeeToo (#ŞiEu*la fel — mişcarea feministă generată de efectul Harvey Weinstein, acuzat de comportament sexual neadecvat). Demonstranţii de la Marşul Târfelor din Israel au defilat pentru a cere stoparea hărțuirii sexuale și a umilirii publice care are la bază îmbrăcămintea sau comportamentul, precum și pentru un sistem de justiție care să răspundă mai bine nevoilor victimelor unor astfel de hărțuiri.

https://www.rt.com/news/425945-slutwalk-israel-metoo-demonstration/

 

Categorii
ExterneFeminism
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

3 comentarii

 1. Nu toate feministele sunt târfe. De ce vorbiţi aşa? Nu-i frumos. În imagine sunt doar nişte puştoaice teribiliste, nişte gâşte nealtoite la timp, de când bătaia nu mai e „ruptă din rai”, ci „incorectă politic”. Există şi multă dreptate în devizele cu care defilează ele
  , dar eu, ca părinte, nu aş permite asemenea atitudini. N-au ce căuta pe stradă, dezbrăcate ca nişte dezmăţate.

  1. @Mariana Cristescu

   Evenimentul numit „Marşul târfelor” (SlutWalk) a fost organizat prima oară la Toronto în anul 2011, după ce un poliţist a declarat că „femeile ar trebui să evite să se îmbrace ca nişte târfe pentru a nu mai ajunge victime”, într-un discurs susţinut în faţa unor studenţi.

   Această mişcare de protest s-a răspândit în oraşe din toată lumea, mii de femei participând în haine provocatoare sau obişnuite de zi, pentru a susţine că au dreptul să se îmbrace cum doresc fără a fi ameninţate de agresiuni sexuale.

   (12 iun. 2011) –

   https://www.cancan.ro/mii-de-femei-au-participat-la-marsul-tarfelor-de-la-londra-in-apararea-drepturilor-lor-14889611

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO se bazează strict pe cititorii săi mulți, care sprijină fiecare cât poate acest demers. Vă punem la dispoziție conturi bancare sau varianta PayPal de mai jos. Fără sprijinul vostru acest proiect se poate diminua, până la dispariție.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.