X

Norvegia, prima țară din lume în care nu se mai achită cu bani cash

de null

Norvegia a devenit prima țară din lume în care locuitorii nu mai plătesc cu bani lichizi nici măcar sume mărunte.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Banca Centrală norvegiană a anunțat că nivelul tranzacțiilor în care se folosesc bani lichizi este atât de scăzut, că poate fi considerat nul. 

”Mai puțin de 10% din tranzacții, inclusiv plata unei cafele în oraș, sunt efectuate cu bani cash”, spune Jon Nicolaisen, de la Banca Centrală a Norvegiei, citat de businessinsider.com.”În multe aspecte, devenim o societate fără cash”, a continuat el.

Reprezentanții băncii au precizat că această tendință nu are nimic de-a face cu politicile lor, ci strict cu preferințele publicului.

Specialiștii prevăd că în numeroase state din Europa banii cash vor dispărea complet în următorii zece ani.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

7 comentarii

  1. Deasemenea si in in Anglia ,majoritate platilor se fac cu cardul sau online.omul zi de zi este invatat sa foloseasca acest card diavolesc!

  2. Visul bancherilor,totul sa treaca pe la banci la orice plata care o face vor lua comision,chiar faca nu se vede pe desfasuratorul de plati si incasari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button