X

Inspectorii OPCW nu au găsit dovezi despre arme chimice la instalațiile din Siria bombardate de SUA

de null
Foto: Centrul de Cercetare și Dezvoltare Barzah din Damasc, Siria, înainte de a fi lovit sâmbătă de forțele de coaliție.

Investigații OPCW nu au găsit dovezi pentru arme chimice la instalațiile din Siria bombardate de SUA

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce probabil că Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice îi va lua săptămâni sau chiar luni să își prezinte raportul final privind presupusul atac de gaze în Douma (un atac pentru care jurnaliștii și alte părți independente nu au găsit dovezi), anchetatorii organizației au vorbit aparent cu oficialii militari ruși după ce au vizitat site-ul centrului de cercetare Barzeh din Damasc – una dintre cele trei facilități vizate de bombardament.

Foto: Această imagine prin satelit, luată luni dimineață, prezintă Centrul de Cercetare și Dezvoltare Barzah din Damasc, după ce a fost lovit de forțele coaliției.

La vremea respectivă am remarcat “întrebarea incomodă” a lui Paul Craig Roberts către agenții de la Washington:

 

Dacă ar fi adevărat, n-ar fi fost eliberat un nor letal care să fi luat viața mult mai multor oameni decât s-a pretins în presupusul atac chimic sirian asupra lui Douma?

Nu ar fi atacul american cu rachete să fie identic cu atacul cu arme chimice și așadar să plaseze SUA și vasalii în aceeași categorie pe care Washingtonul încearcă să-i pună pe Assad și pe Putin?

 

Iar acum, potrivit lui Sputnik , anchetatorii, care au vorbit cu generalul rus, Gen. Col. Sergey Rudskoy, au dezvăluit că nu au găsit nici o dovadă de arme chimice în resturile instalațiilor de cercetare care ar fi fost integrate în programul armelor chimice ale Armatei Siriei . Desigur, acest lucru nu ar trebui să fie o surpriză: după toate, dacă SUA, Franța și Marea Britanie au bombardat într-adevăr o clădire plină cu arme chimice, ar fi existat mii – poate zeci de mii – de dovezi.

 

“Imediat după atacuri, mulți oameni care au lucrat la aceste instalații dar și pur trecători fără echipament de protecție le-au vizitat. Nici unul dintre ei nu a fost otrăvit cu agenți toxici”, a spus Rudskoy.

 

Rudskoy a spus că nu există dovezi similare cu privire la expunerea armelor chimice la instalația Han Shinshar, situată în provincia Homs. Rusia a înregistrat doar șapte rachete care au lovit instalația, în timp ce Pentagonul a susținut că a tras cu succes 22 de rachete. Rusia a susținut anterior că numai 71 din 103 rachete lansate de coaliție au trecut peste defensiva aeriană invechiță a Siriei.

 

“Potrivit declarațiilor reprezentanților Pentagonului, 22 de rachete au lovit instalațiile de la sol. Am înregistrat nu mai mult de șapte lovituri, ceea ce se arată în imaginea aeriană”, a declarat el la un briefing.

 

În plus, Centrul de Reconciliere din Rusia pentru Siria a declarat că reprezentanții săi au interogat medici locali și au investigat locul atacurilor. Medicii au confirmat că nu au tratat recent nici un pacient cu semne de expunere la agenți chimici, iar anchetatorii care căutau în zonă nu au găsit nimic suspect. Moscova a declarat că atacul de gaz 7 aprilie care a avut loc pretins în Douma, o parte din regiunea de est Ghouta , care a fost revendicat recent în urma de o victorie militară în ultimele forțe rebele din zonă , a fost, de fapt, pus în scenă de Castile albe, un ONG care sprijină interesele Statelor Unite în Siria, sub masca altruismului. În timp ce SUA a refuzat să împărtășească probele “slam dunk” care arată că guvernul sirian se afla în spatele atacului, autoritățile americane și franceze au citat videoclipurile postate pe YouTube de căștile albe ca dovadă suficientă a unui atac.

Dar, după cum a susținut Ron Paul într-un articol recent, chiar dacă armata siriană a efectuat atacul cu gaz în Douma, dovezile acestui lucru nu ar justifica țintele de bombardament din SUA, Marea Britanie și Franța într-o țară străină.

Războiul civil sirian a fost unul rău. Sute de mii de combatanți (și zeci de mii de civili) au fost uciși în loviturile aeriene, răniți de bucăți de șrapnel sau mutilați și uciși în alt mod grotesc. Problema este că intervenția Statelor Unite nu a fost motivată de instincturile umanitare – mai degrabă, revolta lui Washington este foarte selectivă și motivată politic.

Nu suntem polițiștii lumii, a adăugat Paul. Conducătorii răi fac tot timpul lucruri teribile – și acest lucru este valabil și în SUA. SUA nu are nici autoritatea morală – sau banii – să efectueze atacuri de peste mări. Mai ales acum că a devenit clar că administrația Trump nu a avut dovezi solide despre un atac, decizia pripită de a recurge la forță a fost una nebună.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button