X

CALIFORNIA va vota o lege care INTERZICE CARTILE ORTODOXE despre casatorie si moralitate sexuala

de null
Activiștii transgender protestează în apropierea Casei Albe din Washington, DC, 22 februarie 2017.  (Jonathan Ernst / Reuters)

Progresiștii din California lansează un alt atac asupra libertății de exprimare

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Discuția despre compromisul politic nu are sens dacă o parte încearcă să te reducă la tăcere.

Intr-o duminică seara, New York , revista lui Jonathan Chait a publicat un articol unde întreabă de ce Republicanii mai nemulÈ›umiÈ›i nu trec în tabăra cealaltă. Chait notează că “cea mai puternică apărare împotriva alegerii unui lider extrem sau nepotrivit este pentru ca partenerii săi să dezerteze în masă”. Cu toate acestea, cu puÈ›ine excepÈ›ii, republicanii Niciodată Trump – în special conservatorii socialiÈ™ti Niciodata Trump – aÈ™a cum Chait o numeÈ™te) “Niciodată-DemocraÈ›i”. De ce?

AÈ™ sugera că răspunsul constă în cuvintele “extrem” È™i “popular”. Premisa lui Chait presupune că Republicanii au trecut la o extremă, iar conservatorii mai sensibili refuză să se alăture unei opoziÈ›ii de masă. TotuÈ™i, asta nu spune cum arată lumea aflată în partea dreaptă politică. De acolo, pare că Partidul Democrat răspunde politicii lui Trump printr-o indepărtare de centru politic, dublând numarul celor care l-au votat pe Trump ca o formă de auto-apărare.

Este interesant, de exemplu, că Chait aduce acest argument in momentul în care Adunarea de Stat din California urmează să voteze un proiect de lege care ar interzice, printre altele, vânzarea de cărți care exprimă convingeri creștine ortodoxe despre moralitatea sexuală.

Da, interzice vânzarea de cărți.

Decizia 2943 ar face ca o “practică ilegală de afaceri” să se angajeze în “o tranzacÈ›ie care are ca rezultat sau ca rezultat vânzarea sau închirierea de bunuri sau servicii către orice consumator”, care fac publicitate, oferă să se angajeze sau să se angajeze în “eforturile de schimbare a orientării sexuale ale unui individ. ”

Proiectul de lege defineÈ™te apoi “eforturile de schimbarea orientării sexuale ca “orice practică care încearcă să schimbe orientarea sexuală a unui individ. Aceasta include eforturile de a schimba comportamentele sau expresiile de gen sau de a elimina sau de a reduce atracÈ›iile sau sentimentele sexuale sau romantice față de indivizi de acelaÈ™i sex “(Emphasis added.)

Acest lucru este extrem de radical. Ortodoxia creÈ™tină este simplă – indiferent de dorinÈ›ele unei persoane (“orientarea” ei), standardul comportamentului corect este clar. Sexul este rezervat pentru căsătoria dintre bărbat È™i femeie. Când vine vorba de “expresia genului”, nu există nici o diferență între “sex” È™i “gen”, iar răspunsul creÈ™tin la disfuncÈ›ia de gen este compasiunea È™i tratamentul, nu îngăduinÈ›a È™i mutilarea chirurgicală.

Altfel, există o diferență fundamentală între ispită și păcat. Legea din California ar interecționa in mod direct cu această învățătură, interzicând chiar argumentul că, indiferent de dorința sexuală, comportamentul sexual al unei persoane trebuie să respecte standardele biblice.

Creștinii își găsesc identitatea în Hristos, nu în genul lor și nu în orientarea lor sexuală. Statul California spune că nu. Genul și orientarea dvs. sunt identitatea dvs. și ar trebui să vă angajați în acțiuni care sărbătoresc și ratificați presupusa dumneavoastră esență. Statul creează o nouă religie a libertinismului sexual, declarând că religiile care se opun nu sunt doar false, ci dăunătoare și apoi interzic recomandările religioase contrare.

Nimeni nu se îndoieÈ™te că ortodoxia creÈ™tină este controversată. Nimeni nu se îndoieÈ™te că învățăturile sale despre moralitatea sexuală sunt din ce în ce mai nepopulare. Dar ele rămân protejate constituÈ›ional È™i nici o legislatură a statului nu ar trebui să aibă dreptul să interzică un “bun” (cum ar fi o carte) sau un “serviciu” (cum ar fi consilierea) care face aceste argumente È™i le oferă consumatorilor dispuÈ™i să consimtă. De fapt, legea statului se va bloca într-o ortodoxie a revoluÈ›iei sexuale care prea adesea îi răneÈ™te pe cei pe care statul încearcă să îi protejeze.

Atunci când Conservatorii nemulțumiți studiază peisajul național, ei văd un președinte care se angajează într-un comportament îngrozitor și o # rezistență care se îndepărtează de ei cât mai repede posibil.

Pentru a lua doar un exemplu, un număr mare de copii care manifestă disfuncÈ›ie de gen în cele din urmă “se opresc”. DisfuncÈ›ia lor se rezolvă pe măsură ce îmbătrânesc. Într-adevăr, există cercetări serioase care indică faptul că acesta este “cel mai probabil rezultat” pentru un copil cu disfuncÈ›ie de gen. În conformitate cu AB 2943, chiar actul de comunicare a acestui mesaj adevărat È™i, într-adevăr, plin de speranță, ar putea duce la un pericolul juridic. Acest lucru este extraordinar.

În ciuda problemelor constituționale evidente și în ciuda intoleranței evidente pentru etica creștină a milioane de cetățeni, proiectul de lege în prezent trece prin două comisii cu marje de 8-2 și 8-1. Poate ajunge la un vot cadrul Adunării chiar Joia aceasta.

Și, bineînÈ›eles, California nu e un stat oarecare. Este recunoscut ca centrul de opoziÈ›ie față de Trump È™i a fost numit “viitorul politicii americane“. Reprezintă modelul progresist.

Și asta mă aduce înapoi la Chait. Atunci când conservatorii nemulțumiți studiază la nivel național, ei văd un președinte care se angajează într-un comportament îngrozitor și o # rezistență care se îndepărtează de ei cât mai repede posibil. Prea mulți membri ai #rezistance nu sunt dispuși să compromită în mod suficient sau chiar și să mențină status-quo-ul de război cultural. Ar trebui să existe mai multe fonduri fiscale pentru avort, mai puțin libertatea religioasă și mai puțin libertatea de exprimare, spun ei. Acum, în inima americanilor progresivi, nici măcar cărțile nu sunt sigure.

Atunci când Chait a întrebat: “De ce nu mai sunt adepÈ›i ai Niciodată Trump trimiÈ™i care doresc să susÈ›ină partidul advers?” Răspunsul meu, prin Twitter, era simplu: “Pentru că prea mulÈ›i progresiÈ™ti urăsc conservatorii socialiÈ™ti È™i nu ceda nici un centimetru din convingerile lor” Dar este mai rău decât un eÈ™ec de compromis. Când vine vorba de conservatorii sociali, obiectivul fundamental al stângii radicale este de a învinge È™i de a domina. Cum te aliezi cu o miÈ™care care solicită tăcerea ta?

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.

€


Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button