X

Patriarhul Neofit al Bulgariei internat de urgență în spital

Sofia, 19 aprilie 2018

Sfinția Sa Patriarhul Neofit al Bulgariei a fost internat ieri în spital, potrivit site-ului Bisericii.

În declarație citim:

 

Ieri, 18 aprilie, din cauza unei probleme de sănătate, Sfinția Sa Patriarhul Neofit a fost internat la Spitalul de Cardiologie Tokuda din Sofia. Potrivit informațiilor furnizate de medicii de serviciu în această dimineață, starea lui este stabilă și se simte bine. Cu toate acestea, echipele medicale specializate continuă să o monitorizeze îndeaproape.

Noi, episcopii, clericii și laicii din BOC, ne rugăm pentru reabilitarea sa completă și îi chemăm pe toți cei care vor să ni se alăture în rugăciunea noastră pentru Întâistătătoral Bisericii noastre Mame.

 

Uși către Ortodoxie a adăugat ieri că Sfinția Sa a fost internet urgent cu simptome legate de o afecțiune cronică. El a fost găsit leșinat în camerele sale la ora 2:30 PM, după care a fost internat în spital.

Cu un an înainte de alegerea sa pe tronul patriarhal, patriarhul a suferit o intervenție chirurgicală gravă la inimă. De atunci, a avut dificultăți în starea de sănătate, dar nu a încetat niciodată să slujească și să călătorească în țară și în străinătate.

Patriarhul se simte mai bine, dar rămâne în salon la urgență,  a delarat în această dimineață site-ul Uși către Ortodoxie.

”Reabilitarea sa activă a început astăzi, iar echipa va decide apoi dacă îl va transfera într-un regim mai ușor”, a spus Prof. N. Mladenov, șeful secției de Anestezie și Terapie Intensivă a spitalului.

Categorii
Lumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. pare un scenariu identic cu cel a lui Teoctist( fostul patriarh) …probabil ca deja e procedura standard pentru eliminarea patriarhilor ce incomodeaza

    1. …nu i va lasa DUMNEZEU la nesfarsit pe vrajmasii BISERICII sa batjocoreasca ORTHODOXIA SI BISERICA ORTHODOXA prin viclenie si uzurpare din interior .
      MAICA DOMNULUI sa l apere pe P S Neofit ca sa se roage pentru noi crestinii orthodocsi de pretutindeni , pentru pacea lumii ca si noi prin Sfantul Acoperamant al MAICII DOMNULUI sa fim acoperiti pentru Slava si Biruinta Orthodoxiei.
      Amin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!