X

Două avioane de VÂNĂTOARE turcești au HĂRȚUIT elicopterul cu care călătorea premierul Greciei

de null
http://static1. evz.ro/image-original-605-388/cache/2018-04/tsipras-grecia-turcia-465×390.jpg

Două avioane de vânătoare turcești au “hărțuit” elicopterului Chinook cu care călătorea premierul elen, Alexis Tsipras, împreună cu Comandantul Forțelor Armate ale Greciei, amiralul Evangelos Apostolakis. Aceștia zburau din insula Ro către Rodos, marți după-amiază.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Avioanele de vânătoare ale armatei turce, care zburau la o altitudine de 3.300 de metri, i-au cerut pilotului grec, care zbura, în acel moment, la 500 de metri, să furnizeze detaliile de zbor ale elicopterului, potrivit unor surse din Ministerul Apărării al Greciei. Pilotul i-a informat imediat pe Primul Ministru și pe șeful HNDGS (Marele Stat Major al Greciei), după care a alertat forțele aeriene grecești. Aviația militară elenă a trimis două avioane de vânătoare, care s-au apropiat de zonă la o altitudine de 6.600 de metri. Aeronavele armatei turce s-au retras, apoi. Într-un discurs ținut în prima parte a zilei, pe insula Kastellorizo ​​din sud-estul Mării Egee, domnul Tsipras a reiterat că Grecia își va apăra principiile “în orice fel posibil… și nu va ceda niciun centimetru din teritoriul său”, referindu-se, aparent, la provocările recente lansate de Turcia.

“Vecinii noștri nu se comportă întotdeauna într-o manieră potrivită pentru niște buni vecini”, a declarat acesta cu ocazia inaugurării a două unități de desalinizare pe insulă.

În același timp, oficialul elen a susținut că trimite Ankarei “un mesaj de cooperare și coexistență pașnică, dar și de fermitate”.(Khatimerini)

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button