X

Două avioane de VÂNĂTOARE turcești au HĂRȚUIT elicopterul cu care călătorea premierul Greciei

http://static1.evz.ro/image-original-605-388/cache/2018-04/tsipras-grecia-turcia-465×390.jpg

Două avioane de vânătoare turcești au „hărțuit” elicopterului Chinook cu care călătorea premierul elen, Alexis Tsipras, împreună cu Comandantul Forțelor Armate ale Greciei, amiralul Evangelos Apostolakis. Aceștia zburau din insula Ro către Rodos, marți după-amiază.

Avioanele de vânătoare ale armatei turce, care zburau la o altitudine de 3.300 de metri, i-au cerut pilotului grec, care zbura, în acel moment, la 500 de metri, să furnizeze detaliile de zbor ale elicopterului, potrivit unor surse din Ministerul Apărării al Greciei. Pilotul i-a informat imediat pe Primul Ministru și pe șeful HNDGS (Marele Stat Major al Greciei), după care a alertat forțele aeriene grecești. Aviația militară elenă a trimis două avioane de vânătoare, care s-au apropiat de zonă la o altitudine de 6.600 de metri. Aeronavele armatei turce s-au retras, apoi. Într-un discurs ținut în prima parte a zilei, pe insula Kastellorizo ​​din sud-estul Mării Egee, domnul Tsipras a reiterat că Grecia își va apăra principiile „în orice fel posibil… și nu va ceda niciun centimetru din teritoriul său”, referindu-se, aparent, la provocările recente lansate de Turcia.

„Vecinii noștri nu se comportă întotdeauna într-o manieră potrivită pentru niște buni vecini”, a declarat acesta cu ocazia inaugurării a două unități de desalinizare pe insulă.

În același timp, oficialul elen a susținut că trimite Ankarei „un mesaj de cooperare și coexistență pașnică, dar și de fermitate”.(Khatimerini)

Categorii
Al III-lea război mondial
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!