X

STATUIA lui KARL MARX va fi dezvelita, de ziua lui, in GERMANIA. A fost daruita de China, are 6 metri si este deja amplasata in fata casei unde s-a nascut

de null

AFP 575832410 E ART DEU RH

Statuie de 5,5 metri al lui Karl Marx provoacă controverse în Germania

Muncitori au instalat, vineri, o statuetă de 5,5 metri al lui Karl Marx, în centrul orașului Trier, înaintea aniversării a 200 de ani de la nașterea lui.

Imensa figură de bronz a fost montată deasupra unui piedestal chiar în fața fostei case familiale Marx, dar nu va fi încă dezvăluită publicului. Spectacolul a fost rezervat pentru ziua lui de naștere pe 5 mai.

Marx, unul dintre părinții gândirii socialiste, a scris „Manifestul comunist” în 1848 și mai târziu „Das Kapital” (Capital), ambele având un impact semnificativ asupra politicilor și conflictelor din secolul XX.

Karl-Marx-Haus Trier@marx2018

Zur Stunde wird die kontrovers diskutierte Marx-Statue in Trier aufgestellt. Enthüllt wird sie allerdings erst am 5. Mai.

Twitter Ads info and privacy

Controversatul cadou

Statuia de 2,3 tone a fost un cadou din Republica Populară Chineză – fapt care a generat o mulțime de dezbateri în comunitate în ultimele luni.

„Glorificarea monumentului Marx este un dar otrăvitor din China”, a declarat Ulrich Delius, directorul Societății GfbV, adăugând că a fost „trist” că orașul a acceptat o statuie dintr-un guvern care „comite teroare de stat împotriva propriilor oameni. ”

Dieter Dombrowski de la Uniunea Asociatiilor Victimelor Tiraniei Comuniste a numit gestul „bizar”.

Marx era „nu doar un om de știință și un filozof”, a spus el. De asemenea, el „a pus bazele spirituale pentru dictaturile comuniste ulterioare”.

Consiliul lui Trier a votat să accepte darul la începutul anului 2017. Consilierul Andreas Ludwig a spus că statuia, creată de artistul chinez Wu Weishan, nu a fost despre glorificarea ideologiei lui Marx ci mai degrabă a intenționat să încurajeze discuția despre lucrarea sa. El a adăugat că este important să mențină legăturile cu China, dat fiind faptul că orașul este vizitat anual de 50.000 de turiști chinezi.

„Karl Marx este unul dintre cei mai mari cetățeni din acest oraș și nu ar trebui să-l ascundem”, a spus primarul orașului Trier, Wolfram Leibe.

Statuia descrie un Marx gânditor într-o haină roșie, pășind cu piciorul stâng. Oficialii orașului au declarat că vor fi păzi statuia pe timpul nopții pănă la ceremonia de dezvăluire din luna următoare.

Marx s-a născut la 5 mai 1818, la Trier și a petrecut primii 17 ani de viață acolo. Orașul din regiunea Mosel, regiune viticolă din Germania, a planificat aproximativ 300 de evenimente pentru a sărbători cei 200 de ani de la nașterea sa.

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata si cateva detalii despre personaj, pentru a intelege mai bine motivul pentru care pregatesc:

O nouă LEGE privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea ANTI-SEMITISMULUI se află la Senat pentru dezbatere / PUȘCĂRIE GREA pentru “TEORII ALE CONSPIRAȚIEI” (gen illuminati sau controlarea de către evrei a mass-media și a băncilor), Prohodul Domnului necenzurat, etc.

Pe numele sau intreg Karl Heinrich Marx (1818 – 1883), acesta a fost un evreu  casatorit cu o ruda a mega bogatului Nathan Mayer Rothschild, evreu si el.

Karl Marx a fost mason, s-a tras dintr-o familie de rabini, dar nici el si nici Engels n-au inventat comunismul. Ei au fost influentati direct de evreul Moses (Moshe) Hess (1812 – 1875) care a fost si unul din fondatorii socialismului.

Citat Karl Marx:

 

Aburi infernali se ridica si umplu creierul,
Pana cand innebunesc si inima mi se schimba cu desavarsire.
Vezi aceasta sabie?
Printul intunericului mi-a vandut-o.
Pentru mine el este cel care masoara timpul si da semnalul,
Cu tot mai multa indrazneala interpretez dansul mortii „

 

Tot el mai scria ca instrumentele de tortura sunt bune deoarece asigura locuri de munca, atat fierarilor cat si calailor …

 

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ComunismExterne
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

11 comentarii

 1. Reclamele care apar pe ortodoxinfo.ro contin foarte frecvent reclama la videochat-ul pro studio. Chiar daca femeile din reclama sunt imbracate decent, se face reclama la ceva imoral.

  1. Reclamele apar in functie de ce cauta fiecare pe internet (poate ai cautat un loc de munca sau ceva de genul).. nu au legatura cu site ul. Nu apar la toata lumea aceleasi reclame

 2. „Un pas in urma serafimilor” este un film intr-adevar impresionant, f. reusit. Este aproape incredibil de bun pt ziua de azi. Nici pe de parte nu e un film „atac” la adresa Bisericii sau a clerului sau a profesorilor de seminar. Este un film care reflecta in marea sa parte realitatea, observata cu ochiul nostru liber, si inca din exterior. Dar e asa cu atat mai mult cu cat se bazeaza pe experienta personala traita de regizor in acel seminar, ulterior nemai continuandu-si studiile si la facultatea de teologie, ci urmand regia. Cazul deloc singular, ba chiar reflectand „normalitatea” pt aproape toate seminariile de la noi, trebuie sa dea de gandit in primul rand cadrelor didactice, dar si tinerilor seminaristi, multi irosindu-si pur si simplu ani de zile pe acolo, dar tre sa traga un semnal si episcopilor, patriarhului, in general Sinodului BOR. E clar ca multe din faptele descrise acolo intamplandu-se aievea, lucrurile nu pot trena la fel in viitor. Dar te pune pe ganduri dincolo de granita zidurilor unui seminar. Adica cat de seriosi suntem in ceea ce facem, ce ne facem cu „vocatia” (cu ghilimele sau fara) noastra pt a sluji lui Dumnezeu si semenilor? Unde s- evaporat, ce-am facut cu ea?

  Are si unele scapari…, sau mici exagerari poate, dar astea-s cu totul secundare. Filmul e cu adevarat impresionant.

  Nu poate fi ratat!

  P.s. : regizorul e un om de bun simt, asta emana din toate materialele gasite, din jurul filmului, este un om credincios, chiar raspunde la un moment dat unui public dupa film, care-si freca palmele crezand ca a gasit inca un „ateu” emancipat, uns cu mai multe alifii si care da la temelia Bisericii, ura, unul de tip #rezist. Nici gand, este un om respectuos, care si-a pastrat credinta sa, care si povestind la un moment dat ca fiind pe la Iasi, nu se putea sa nu treaca pe la Cuvioasa … etc. Cred ca ia dezamagit pe multi, habauci care exaltau pe la inceputul filmului ..

  1. Poti sa descrii cum vrei tu, ca este ca nu este….pe unul care nu are puterea sa nu se raporteze la oameni cand vine vb de Dumnezeu, in niciun caz, filmul nu-l apropie de Dumnezeu , ci din contra!

 3. Update: aseara am vazut un alt material in care regizorul spune ca orele de religie nu ar mai trebui sa se numeasca asa, ci ore de ortodoxie. Ca acolo se preda ortodoxia. Si ca eventual ar trebui predate cam toate religiile daca ii spui asa orei. Cam simplist si stupizel, cam in ceea ce spunea o data Cernea. Nu ma asteptam pt un om care a conceput un film atat de complex si care pare ca a inteles realitatile ortodoxiei din interior…

  indemn la a pastra totusi prudenta in privinta omului, asa cum e bine sa avem in general, sa nu ne lansam

 4. Update: aseara am vazut un alt material in care regizorul spune ca orele de religie nu ar mai trebui sa se numeasca asa, ci ore de ortodoxie. Ca acolo se preda ortodoxia. Si ca eventual ar trebui predate cam toate religiile daca ii spui asa orei. Cam simplist si stupizel, cam in ceea ce spunea o data Cernea. Nu ma asteptam pt un om care a conceput un film atat de complex si care pare ca a inteles realitatile ortodoxiei din interior…

  indemn la a pastra totusi prudenta in privinta omului, asa cum e bine sa avem in general, sa nu ne lansam in laude rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.