X

„Gușterii înghit orice” – Comentariul lui Adrian Năstase despre atacul din Siria

Image result for gusterii

Fostul premier Adrian Năstase comentează pe blog atacul occidental din Siria din dimineața zilei de 14 aprilie, sugerând că se îndoiește de temeinicia motivațiilor invocate de Washington și ironizând credulitatea și ignoranța marelui public care se lasă influențat de internet. „Spectacolul a fost jenant”, apreciază Adrian Năstase, fost șef al diplomației.

„Lumea globalizată în care trăim se bazează tot mai mult pe existența „gușterilor” – indivizi care înghit pe nemestecate tot ce li se oferă că informație. Internetul îi ajută. De aceea nu mai au nevoie să judece singuri. Se alimentează cu like-uri. Votează în turmă cu lanternele  telefoanelor.

Să luăm exemplul bombardamentul din Siria. Aveau nevoie rușii de încă un scandal cu „chimice”? Doar dacă sunt masochiști.  Aveau nevoie trupele lui Assad de bombițe chimice (au avut efect doar asupra a vreo 40 de persoane), în condițiile în care cuceriseră deja localitatea respectivă? Doar dacă sunt idioți. Poate că sunt. Sau dacă voiau să le creeze o problema rușilor”, scrie Adrian Năstase.

„Spectacolul, oricum, a fost jenant. Au fost bombardate câteva zone după ce li s-a spus rușilor să nu fie prin preajmă”, consideră lider PSD.

El crede că președintele Trump avea nevoie, pentru rațiuni interne, să arate „o încordare a muchilor cu rușii”, în timp ce  francezii ar vrea să revină într-o zonă care a fost colonia lor după Primul Război Mondial.

„SUA, Marea Britanie și Franța? O nouă „coaliție a binelui”? România face parte din ea? A fost consultată de partenerul strategic? (…) Este vorba de o intervenție umanitară, pentru a declanșa un nou val de emigranți sirieni spre Europa?” se întreabă Adrian Năstase.

„Gușterii înghit orice. Inclusiv azilul politic al Elenei Udrea”, conchide fostul premier.

Categorii
Interne
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

8 comentarii

 1. Trump a declarat că vrea să-și retragă trupele din Siria că are destule probleme acasă, Theresa May are zile fripte cu brexitul, Macron se confruntă cu greva feroviarilor așa că SUA, Marea Britanie și Franța aveau nevoie să atace Siria ca de un glonț în cap, dar pentru zecile și sutele de miliarde de dolari ale saudiților orice lider, pentru sumele de bani care îi ajută să rămână la putere, ar fi dispus să înghită orice absurditate.

  1. @space

   Te rog frumos nu mai pedala cu teoria sauditilor care fac si desfac. Sigur ca se dau de ceasul mortii ca sa-si vanda gazele in Europa prin conducta care ar trebui sa treaca prin Siria si sultanul tocmai a facut un turneu prin cele 3 capitale agresoare insa ei chiar nu conteaza in ecuatia geopolitica mondiala decat in pozitia de maimutoi dresati sa raspunda intereselor celorlalti.

   Este in zona o tara cu un teritoriu f mic care acum implineste 70 de ani si care are influenta peste toti la un loc. Ei i-ar place sa fie mai mare si sa nu aiba un vecin prieten cu dusmanii sai plus multe alte dorinte marturisite sau nu. SUA sunt bratul lor armat. Cel mai important dar nu singurul dupa cum bine se vede. Se pregatesc asadar ca in curand sa devina capitala lumii. Sunt atenti la detalii. Uite, si la noi s-au gandit. Impun o lege prin care nu-i vom putea critica nici macar atunci cand vaneaza oamenii ca pe iepuri cum s-a intamplat de curand.

   1. @Alexandru

    După tine saudiții ocupă poziția de ‘maimuțoi dresați’ ai americanilor care susțin interesele jidanilor care fac, desfac și ce mai învârt prin Orientul Mijlociu iar Putin e ‘omul lui Dumnezeu’ și e în Siria de pe vremea lui Assad ‘ăl bătrân’ că l-au rugat frumos sirienii să-i ajute, roger.

    Mai bine roagă-i pe ‘frații tăi di pisti Prut’ să renunțe la ‘teoriile’ lor și citește astea:

    (05.01.2016) Disputa dintre Iran şi Arabia Saudită, departe de a se calma. Furtuna diplomatică şi efectele economice

    https://www.digi24.ro/stiri/externe/mapamond/disputa-dintre-iran-si-arabia-saudita-departe-de-a-se-calma-furtuna-diplomatica-si-efectele-economice-473735

    Putin — Rusia este pregătită să dezvolte relaţii de cooperare cu Liga Arabă. WikiLeaks: Arabia Saudită a menţionat că, pe căi secrete, „trebuie să găsească cu orice preţ căi de a înlătura de la putere actualul regim din Siria”, chiar dacă SUA la un moment dat ar arăta „lipsă de interes”, dar fără a „deranja prea tare” Rusia.

    http://tass.com/politics/999876

    https://www.zerohedge.com/news/2018-04-14/wikileaks-secret-cable-overthrow-syrian-regime-play-nice-russia

    (şi după ce că saudiţii au organizat și finanţat atacurile chimice din Siria, inclusiv otrăvirea lui Skripal, cu câtă nesimţire) duminică 15-Apr-2018, la un summit organizat de Liga Arabă în Arabia Saudită s-a cerut o expertiză internaţională a recent pretinsului atac chimic în Siria, acuzând Iranul de interferenţă în afacerile interne ale altor state. Arabia Saudită şi Iranul de zeci de ani se luptă pentru supremaţie în Orientul Mijlociu, fiind implicaţi în războaie regionale din mai multe ţări, inclusiv în Siria şi Yemen.

    https://www.reuters.com/article/us-arab-summit/arab-leaders-call-for-probe-into-syria-chemical-attacks-condemn-iran-idUSKBN1HM0DJ

    Tu pe ce îți bazezi spusele, pe propaganda rusească?

    EXPLOZII noi la o bază din Siria, după atacul coordonat de SUA. OFICIAL: Israelul anunţă că va continua să acţioneze împotriva Iranului în Siria. Mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară la o bază iraniană din nordul Siriei, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate siriene, existând suspiciuni că este vorba de un bombardament efectuat de Israel, relatează publicaţiile Jerusalem Post, Times of Israel şi Ynetnews.com.

    http://www.mediafax.ro/externe/explozii-noi-la-o-baza-din-siria-dupa-atacul-coordonat-de-sua-oficial-israelul-anunta-ca-va-continua-sa-actioneze-impotriva-iranului-in-siria-17130754

    Așadar Israel și Arabia Saudită au un dușman comun, Iranul, dar…

    Prințul moștenitor saudit pune o condiție prealabilă pentru normalizarea relațiilor cu Israelul. Prințul moștenitor al Arabiei Saudite a declarat că țara sa nu poate stabili relații cu Israel până când nu se găsește o soluție pașnică conflictului palestinian. În același timp, el a spus că cele două țări au un inamic comun și ar putea dezvolta o cooperarea economică. Arabia Saudită și Israel se luptă cu un inamic comun reprezentat de Iran și pot colabora în multe domenii economice, dar nu pot fi stabilite relații diplomatice între cele două țări înainte de reglementarea conflictului palestinian, a spus prințul moștenitor saudit, Mohammed bin Salman, într-un interviu acordat ziarul american ”Time”.

    http://www.animanews.org/2018/04/08/printul-mostenitor-saudit-pune-o-conditie-prealabila-pentru-normalizarea-relatiilor-cu-israelul/

    Ce știu rușii să facă (când zic rușii mă refer la regimul lui Putin)

    Jurnalistul de investigaţie Maxim Borodin care a scris despre mercenarii ruşi din compania militară privată Wagner ucişi în februarie în Siria într-o confruntare cu forţele americane a murit duminică la un spital din Ekaterinburg. Cu trei zile înainte, jurnalistul de investigaţie căzuse inexplicabil de la fereastra apartamentului său, aflat la etajul cinci, relatează BBC şi Euronews.

    http://adevarul.ro/international/rusia/jurnalistul-investigatie-scris-despre-mercenarii-rusi-siria-murit-urma-unui-incident-misterios-1_5ad4a218df52022f75e52eb6/index.html

 2. Gura păcătosului adevăr grăiește, doar astfel de experiență a incercato pe prostimea votanta la care el ai spune povesti de frații Grimm prin campanii electorale, știe el ce știe, mulți l-au crezut pe cuvânt când a dat austriecilor petrolul, pădurile s.a bunuri după care ia prostit pe cei mai mulți că a mostenito pe matusisa Tamara

 3. „” dă_le vomă”” Q.E.D.
  p.s. lu’ tov’ ” bombonel” i s.o urat cu binele. inca n.o invatat ca „gura bate curu'”? maine, poimane, aflam ca s.o inbolnavit de deces si in consecinta a fost ” sinucis”. nu de alta, dar cui raman … mopanul, lacul Razelm, matusa tamara … ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!