X

Sky News Arab: Ruşii l-ar fi EXTRAS pe Assad din palatul aflat în Damasc

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Temeri în privinţa unui atac aerian SUA.  În Siria tensiunea a atins cote insuportabile. Avionul de vânătoare american dotat cu rachete Tomahawk a părăsit portul cipriot din Larnaca şi se îndrepta spre Mediterana estică, pentru a atinge raza de acţiune a Damascului, acuzat de către Occident că a folosit arme chimice pe 7 aprilie la Douma.

Potrivit Sky News Arab, preşedintele Bashar al Assad ar fi părăsit palatul său din Damasc, însoţit de un convoi militar rusesc, de teama unor posibile atacuri din partea forţelor aeriene occidentale. Această ştire ar fi putut fi dată pentru a crea panică printre sirieni şi să-i demoralizeze.

Moscova a invitat de mai multe ori forţele occidentale la moderaţie subliniind că ar trebui să evite întreprinderea de acţiuni care ar putea destabiliza ulterior ţara aflată în război.

”Toate părţile – a spus jurnaliştilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peşkov – trebuie să evite paşi care în realitate n-au nicio motivaţie şi care ar putea să destabilizeze deja fragila situaţie din regiune”.

Ameninţarea este adresată în mod special preşedintelui american Donald Trump care, după teribilul măcel de la Douma, a anulat călătoria în America latină pentru a urmări îndeaproape evoluţia situaţiei din Siria şi pentru a-i trimite lui Assad ”un răspuns forte”. Acelaşi răspuns e gata să fie dat şi de Emmanuel Macron.

Pentru Moscova, apropierea de Siria a avionului de vânătoare american este ”semnalul unei escaladări a situaţiei” şi poate fi văzut ca un element de ”intimidare” chiar dacă, aşa cum a explicat Marina, ”Statele Unite nu vor îndrăzni să lovească Siria în mod deschis, mai ales din pricina prezenţei submarinelor ruse în Mediterana”.

Faptul că războiul poate fi la un pas, îl demonstrează şi alerta trimisă azi noapte de Eurocontrol

Aşteptându-se la un atac aerian din partea SUA, ”în următoarele 72 de ore”, a anunţat toate companiile aeriene să fie foarte atente când parcurg rute deasupra Mării Mediterane. Tot în acest sens trebuie citită şi ştirea dată de Sky News Arab favorabilă lui Assad , că a părăsit palatul din Damasc. Un convoi militar rus, l-au extras pe preşedintele sirian de teama unor atacuri din partea forţelor aeriene occidentale. În orice caz, ambasadorul rus în Liban, Alexander Zasypkin, a spus clar că Moscova va răspunde la orice atac :

”Vom doborî orice rachetă şi vom lovi poziţiile de unde au fost lansate”

Moscova dezminte

Dimitri Sabin, coordonator al grupului parlamentar rus de contact cu Parlamentul sirian, a spus:

” Preşedintele sirian, Bashar al Assad şi familia sa sunt încă la Damasc. Contăm să-l întâlnim pentru a discuta situaţia şi să susţinem poporul sirian în lupta contra terorismului”, titrează Il Giornale.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Este bine ca preluati stiri dar si mai bine este ca sa le si cititi.

    “Avionul de vânătoare american dotat cu rachete Tomahawk a părăsit portul cipriot din Larnaca” – pt traducatorul imbecil distrugatorul (adica un tip de vapor militar) este avion. Nu, nu este intamplator. Si mai departe se refera la acelasi … avionbe chit ca vorbeste despre marina si submarine: “Pentru Moscova, apropierea de Siria a avionului de vânătoare american este ”semnalul unei escaladări a situaţiei” şi poate fi văzut ca un element de ”intimidare” chiar dacă, aşa cum a explicat Marina, ”Statele Unite nu vor îndrăzni să lovească Siria în mod deschis, mai ales din pricina prezenţei submarinelor ruse în Mediterana”

    La fel de aberanta este si referirea la “teribilul măcel de la Douma” care, sa fim seriosi, n-a fost documentat de NIMENI pana acum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button