X

Refugiatii musulmani TERORIZEAZA enoriasii unei Biserici Ortodoxe din Cipru

Photo Credit: By ChristosV [CC BY-SA 3.0], from Wiki
Foto: de ChristosV [CC BY-SA 3.0], de pe Wiki
Migranții musulmani terorizeaza comunitatea creștină din Cipru

Autor: Steve Warren, 9 aprilie 2018

Un grup de aproximativ 20 de imigranți musulmani au atacat membrii bisericii Faneromeni, o comunitate creștină, în noaptea de miercuri din Săptămâna Patimilor, în Nicosia, capitala Ciprului, potrivit SigmaLive.

Membrii congregației s-au aflat în interiorul clădirii, când musulmanii au sosit în curtea bisericii. Au început să țipe, să bată și să blesteme, în timp ce membrii bisericii ieșeau din clădire în curte.

Potrivit rapoartelor mass-media, un musulman a amenințat mai mulți creștini cu un topor, urmărindu-i. Un alt bărbat, care purta un schelet, a amenințat, de asemenea, mai mulți membri ai bisericii.

Toți migranții au părăsit scena înainte ca poliția locală să sosească.

Unii membri ai mass-media s-au întrebat dacă această acțiune a fost rezultatul apropierii Paștelui Ortodox, care a fost sărbătorit duminica următoare de creștinii ortodocși.

Cu toate acestea, membrii bisericii spun că incidente de felul acesta au avut loc zilnic.

Biserica Faneromeni este una dintre cele mai mari biserici din capitala Ciprului și a fost construită în 1872, potrivit site-ului Visit Cyprus.

Categorii
ExterneRefugiați
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!