X

World Cup 2018: HULIGANII RUSI catre fanii englezi: “PREGATITI-VA SA MURITI”

de null

The threat of confrontation with ultras is extremely high

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Baie de sânge la Cupa mondială 2018 – huliganii ruși îi avertizează pe fanii englezi: ”Pregătiți-vă să muriți

Autor:  Sebastian Kettley, 9 aprilie 2018

Fanii huligani ai fotbalului din Rusia au emis un ultimatum înaintea Cupei Mondiale a FIFA 2018, luându-și angajamentul de a aplica ”sentințe de moarte” împotriva tuturor fanilor din Anglia, dacă vor îndrăzni să ajungă la competiția din această vară. 

Mii de ultras ruși se pregătesc să verse sânge la cea de-a 21-a ediție a Cupei Mondiale din iunie, a dezvăluit o analiză socantă în mediile sociale.

Grupuri de huligani de fotbal din Moscova și din alte orașe s-au unit pe Vkontakte.com (VK), alternativă Facebook și populară în Rusia, pentru o operațiune la scară largă.

În grupul VK ”Russian Hooligans”(Huliganii ruși), ultrasii fotbaliști s-au angajat să ”dezlănțuie iadul” în timpul Cupei Mondiale.

Un moderator al grupului a postat: ”Începem operațiunea `Mundial`. Planul nostru este deja în plină desfășurare. ”

O altă persoană a amenințat în grup: ”Ar trebui mai bine să meargă la sală și să se pregătească cumva”.

Un presupus plan presupune atragerea fanilor Angliei în orașul Reutov, un mic oraș în apropierea Moscovei, unde ar fi mai ușor de prins.

Aceste tipuri de lupte sunt cunoscute sub numele de ”Stienka na stienke” sau ”Wall-to-wall” – în cazul în care două grupuri rivale ale huliganilor de fotbal se lovesc unii pe ceilalți, în luptă haotică, cu pumnii goi.

Un huligan rus a avertizat: ”OK. Vrei război, atunci îl vei avea. Lupta este în sângele nostru – în luna iunie vom face mai mult decât să cântăm. ”

Știrile actuale vin imediat după aceste dezvăluiri: Ultrașii ruși s-au unit cu huliganii argentinieni împotriva fanilor englezi.

Autoritățile i-au avertizat acum pe fanii englezi că amenințarea confruntării cu ultrasi este extrem de ridicată.

Consilierul-șef adjunct Mark Roberts de la Consiliul Național al Șefilor de Poliție, a avertizat în februarie asupra violențelor de pe străzile din Moscova.

El a spus: ”Aceasta va provoca, desigur, îngrijorarea acelor fani din Anglia care intenționează să călătorească la Cupa Mondială, iar comportamentul fanilor ruși trebuie să fie un factor pentru a decide dacă să meargă acolo sau nu.”

World Cup 2018 Russian football hooligans ultras
Huliganii ruși sunt cunoscuți pentru organizarea de lupte sângeroase în câmpuri și zone împădurite
World Cup 2018 Russian football hooligans ultras
Cupa Euro 2016 a fost afectată de agresivii ultrași ruși care i-au vizat pe englezi

Dl Roberts a coordonat anterior poliția pe durata campionatului european UEFA din 2016, în Franța, care a fost afectat de violențe sângeroase în rândul huliganilor.

 

”Lupta este în sângele nostru – în luna iunie vom face mai mult decât să cântăm.” – postare din social media a Russian Hooligans.

 

Cel puțin 150 dintre cei mai antrenați ultrași din Rusia au participat la cupa euro pentru a schilodi.

Luptele l-au lăsat pe fanul englez Andrew Bache, în vârstă de 51 de ani, cu leziuni cerebrale și în comă. Domnul Bache și-a revenit din starea aceasta luna trecuta.

Dl. Roberts a spus următoarele: ”Violențele din Marsilia a fost foarte organizate, iar cei implicați au părut hotărâți să efectueze atacuri susținute la un nivel de agresiune pe care nu l-am întâlnit în ultimii 10 ani”.

World Cup 2018 Russian football hooligans ultras
Huliganii ruși au avertizat fanii Angliei să se pregătească de necazuri în iunie

Tensiunile sunt de asemenea ridicate după ce huliganii de la Spartak Moscova s-au ciocnit cu fanii Athletic Bilbao, ducând la moartea unui polițist basc, care a suferit un atac de cord, în luna februarie a acestui an.

Iar conflictul continuu dintre Westminster și Moscova asupra otrăvirii fostului spion Serghei Scribal și fiicei sale, Yulia, nu va face altceva decât să încurce situația.

Biroul pentru Afaceri Externe și Commonwealth (FCO) a recomandat tuturor fanilor din Anglia să se pregătească pentru ostilități la sosire.

FCO a spus: ”Din cauza tensiunilor politice sporite dintre Regatul Unit și Rusia, ar trebui să fii conștient de posibilitatea sentimentelor sau agresiunii anti-britanice în acest moment.”

Și rusoaicele se implică în activități huliganice

 

”Dacă sunteți momentan în Rusia sau urmează să călătoriți acolo în următoarele săptămâni, vi se recomandă să fiți vigilenți, să evitați orice proteste sau demonstrații și să evitați să comentați public despre evoluțiile politice”.

Unii experți în domeniul securității fotbalului au pus însă la îndoială amenințarea, menționând dorința Rusiei de a se îndepărta de asocierea cu huliganismul.

Dariusz Łapiński de la Asociația de Fotbal din Polonia este convins că la campionatul de la Moscova nu se vor repeta incidentele violente din Marsilia.

World Cup 2018 Russian football hooligans ultras
Sute de pagini din social media sunt dedicate stilului de viață al huliganilor
World Cup 2018 Russian football hooligans ultras
Oficialitățile i-au avertizat pe fanii englezi să se pregătească de ostilități la Moscova

El a spus:

 

”Mie mi se pare că Rusia va pune un accent mai mare pe prevenirea agresiunii huliganilor. Pentru că a fost aruncată o umbră peste campionatele ruse după evenimentele de la Marsilia.

”După conversațiile pe care le-am avut cu unii oameni serioși la Moscova în februarie, se pare că rușii sunt foarte implicați în încercarea de a-și populariza imaginea Ursului Alb.”

 

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Vă rugăm să sprijiniți portalul OrtodoxINFO! Mai avem de achitat facturi pentru întreținerea site-ului și resursele noastre nu sunt suficiente. Vă mulțumim! DONAȚIE