X

Pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru doi MEDICI vinovați de moartea unui COPIL de 9 ani

de null

Medicii slătineni Mircea Tusciuc și Paul Iancu au fost condamnați, azi, la câte trei ani și șase luni închisoare cu executare, pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Șerbănești, decizia luată de Curtea de Apel Craiova este definitivă.

Inițial, Iancu și Tusciuc au fost condamnați cu suspendare, la pedepse de câte trei ani și șase luni, fiind găsiți vinovați de magistrații Judecătoriei Slatina pentru uciderea din culpă a unui copil în vârstă de nouă ani, din Șerbănești. Decizia de condamnare cu suspendare a celor doi medici a fost luată, în iulie 2017, de Judecătoria Slatina, însă nu a rămas definitivă. Contestația a fost judecată de magistrații Curții de Apel Craiova care au decis, miercuri, definitiv ca cei doi să execute în detenție pedeapsa.

Dosarul celor doi medici trenează în justiție încă din anul 2010.

Condamnați de Judecătoria Slatina la închisoare cu executare, în 2013, medicii Mircea Tusciuc și Paul Iancu au ajuns din nou în fața judecătorilor slătineni, după ce Curtea de Apel Craiova a decis rejudecarea cauzei.

Medicul Mircea Tusciuc a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare cu executare, în timp ce medicul Paul Iancu a primit doi ani de detenție, tot cu executare. Decizia a fost luată în iulie 2013 de magistrații Judecătoriei Slatina, însă a fost contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpați. Magistrații craioveni au decis să retrimită dosarul spre judecare la Slatina.

Potrivit probatoriului administrat de anchetatori, pe 23 mai 2010, în timp ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, doctorul Paul Iancu, medic de gardă – medic primar ortoped la Spitalul Județean Slatina, nu l-a examinat corespunzător pe Cristian Grigore, în vârstă de 9 ani, din Șerbănești, care se prezentase pentru îngrijiri medicale cu ambulanța, stabilind, în mod eronat, diagnosticul.

Totodată, doctorul Mircea Tusciuc, medic specialist primar în ortopedie și chirurgie pediatrică, nu a acordat îngrijirile medicale necesare micuțului pe perioada internării și a decis, în mod inoportun, externarea pacientului la 26 mai 2010. Băiatul a fost reinternat în aceeași seară, iar în dimineața următoare Tusciuc a decis amputarea mâinii stângi a pacientului. Din cauza complicațiilor intervenite, Cristian Grigore a decedat la 27 mai 2010.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.