X

“A venit timpul ca Africa să instituie o singură monedă” – președintele Africii de Sud

de null
O femeie vânzând banane plantain lângă o stradă numără naira nigeriană în apropierea unui schimb valutar în Lagos, Nigeria © Akintunde Akinleye / Reuters

‘A venit timpul ca Africa să instituie o singură monedă’ – președintele Africii de Sud  

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele Africii de Sud Africa Cyril Ramaphosa a sugerat crearea unei singure monede pentru Africa ce, potrivit lui, ar putea spori comerțul peste granițe și să ajungă la nivelul monedelor internaționale. 

Ideea a fost adusă în discuție de Ramaphosa în timpul unei reuniuni a Uniunii Africane în Rwanda, unde 44 de țări s-au strâns să semneze tratatul Zonei Contintentale Africane de Liber Schimb (CFTA).

 

 

“Ora, ziua și momentul au venit pentru ca Africa să-și aibă propria monedă pentru a ieși din mentalitatea colonială de a depinde de monedele altora. Moneda noastră ar putea fi comparabilă cu altele”, a zis Ramaphosa către liderii africani.

Deocamdată există peste 40 de monede diferite în Africa, multe dintre ele zbătându-se să-și mențină valoarea. În 2008, moneda națională a Zimbambwe a ajuns la o rată a inflației uluitoare de 89 sextilioane (un milion la puterea a șasea) la sută.

 

 

Tratatul CFTA care a fost convenit de șefii de stat în timpul reuniunii, ar putea rezulta în cea mai mare zonă de liber-schimb în ceea ce privește numărului de națiuni participante de la înființarea World Trade Organization. Se așteaptă ca tratatul să intre în vigoare în șase luni, liderii sperând că planul va spori prosperitatea a 1,2 miliarde de africani.

Se așteaptă să înlăture barierele în calea liberului schimb precum tarifele și cotele de import, permițând mișcarea liberă de bunuri și servicii între statele membre.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Un comentariu

  1. Si totul la sfatul baietilor. Uite asa fiecare continent va avea o singura moneda , si apoi se va decide ca si acelea trebuie anulate si adoptata moneda globala. Timpul nu mai are rabdare cu noi , deja lucrurile se misca foarte repede. Doamne ajuta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button