X

19 ani de la războiul de agresiune al NATO împotriva SERBIEI: Cine sunt criminalii de război?

de null

Între timp, diplomatul american de carieră, ambasadorul William G.  Walker a fost numit șef al Misiunii OSCE de verificare a Kosovo (KVM). O misiune cu scop specific: Walker era bine cunoscut pentru rolul său în scandalul “Iran-Contragate” în timpul administrației Reagan. Insurgența KLA a fost, în multe privințe, o “copie de rezervă” a rebelilor Contras din Nicaragua, care au fost, de asemenea, finanțate din bani proveniți din traficul de droguri cu sprijinul secret al CIA.

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Foarte bine documentat în dosarele instanței, William G. Walker, în asociere cu Oliver North, a jucat un rol-cheie în canalizarea finanțării sub acoperire al Contras din Nicaragua, în timp ce era secretar adjunct de stat pentru afaceri inter-americane în administrația Reagan. În această calitate, el a devenit un asistent special al secretarului de stat Elliot Abrams, “o figură al cărei nume va intra în curând în actualitatea ziarelor în legătură cu … afacerea Iran-Contra “.

William G. Walker fusese implicat în așa-numitul birou de asistență umanitară din Nicaragua (“NHAO”) din cadrul Departamentului de Stat, care era un fond de acoperire prin care un contingent militar subteran era acordat rebelilor Contras. Obiectivul era de a eluda așa-numitele “Amendamente Boland”, -ie. “Călărății” către Departamentul de finanțare pentru Apărare”, care a interzis guvernului [SUA] să cheltuiască bani în scopul răsturării guvernului Nicaragua”. Confirmat prin dosarele Curții de Apel din Columbia, “Walker a participat la câteva întâlniri ale Grupului Interdepartamentului Restricționat pentru America Centrală, al cărui membru a fost Oliver North”

Walker nu a fost niciodată acuzat de greșeli penale în scandalul Iran-Contragate. După finalizarea lucrărilor sale cu Oliver North, el a fost numit ambasador american în El Salvador. Prezența sa în El Salvador a coincis cu creșterea activității escadrilelor morții și o perioadă în care țara a fost practic “sub puterea terorii guvernamentale sponsorizate de SUA”.

În Kosovo, William G. Walker și-a aplicat abilitățile în operațiunile ascunse dobândite în America Centrală. În calitate de șef al Misiunii de verificare a Kosovo (KVM), Walker a menținut legături strânse cu comanda militară a KLA în domeniu. De la începutul misiunii sale în Kosovo, el și-a folosit poziția pentru a-și exercita interesele Alianței.

“Masacrul de la Racak”

Așa-numitul “masacru Racak” a avut loc cu puțin timp înainte de lansarea inițiativei de pace “Rambouillet”. deși s-a dovedit a fi un fals, masacrul de la Racak a jucat totuși un rol cheie în “stabilirea scenei” pentru raidurile aeriene ale NATO. William Walker a declarat (în calitate de șef al KVM) că poliția iugoslavă a efectuat un masacru de civili la Racak pe 15 ianuarie. Autoritățile iugoslave au relatat că poliția locală a condus, de fapt, o operațiune în acest sat împotriva Armatei de Eliberare din Kosovo și că mai mulți soldați ai KLA au murit în foc încrucișat. După cum au mai fost raportate mai multe ziare franceze (Le Monde, Le Figaro și Liberation), a fost confirmat faptul că “masacrul de la Racak” a fost într-adevăr un fals pus în discuție pentru a discredita Belgradul:

“În cele din urmă, chiar și Los Angeles Times s-au alăturat, conducând o poveste intitulată” Întrebări despre masacrul de la Racak: Au fost falsificate atrocitățile? “Teoria din spatele acestor expuneri a fost că KLA și-au adunat morții după luptă, în haine civile, și apoi a sunat la observatori “.

Procesul Rambouillet

La 22 ianuarie, înalții oficiali ai așa-numitului “Grup de Contact” din șase țări (inclusiv SUA, Rusia, Marea Britanie, Franța, Germania și Italia), reuniți la Londra, au cerut o conferință de pace care să reunească guvernul iugoslav și “reprezentanți ai etnicilor albanezi”. La rândul său, NATO a avertizat că este” gata să acționeze “dacă planul de pace finalizat de Grupul de Contact a fost respins. Secretarul General al Organizației Națiunilor Unite, Kofi Annan, a fost de acord cu ocazia unei vizite la sediul NATO de la Bruxelles, că amenințarea cu forța a fost “esențială” pentru a presa ambele părți într-o înțelegere.

Între timp, sprijinind în același timp insurgența KLA pe teren, Alianța a contribuit, de asemenea, la conducerea liderului KLA, Hashim Thaci (un luptător de libertate de 29 de ani), în fruntea delegației kosovare la Rambouillet, în numele majorității etnice albaneze. Liga Democrată, condusă de Ibrahim Rugova, a fost în mod deliberat inlăturată. Alianța s-a bazat pe marionetele sale KLA (legate de crima organizată) la încheierea unui acord care ar fi transformat Kosovo într-un teritoriu ocupat sub conducerea militară a NATO.

În timp ce negocierile au fost în curs de desfășurare la Rambouillet, NATO a decis să sporească disponibilitatea forțelor sale “pentru a le face capabile să execute operațiunea în termen de 48 de ore”. Cu alte cuvinte, “negocierile de pace” au fost inițiate în Rambouillet Convenția de la Viena), sub amenințarea atacurilor aeriene iminente. NATO a acordat o perioadă de trei săptămâni părților întâlnite la Rambouillet pentru a încheia negocierile.

La 19 februarie, cu o zi înainte de termenul limită, Secretarul General al NATO Javier Solano a reafirmat că “dacă nu se ajunge la un acord în termenul stabilit de Grupul de Contact, NATO este pregătită să ia toate măsurile necesare pentru a preveni o catastrofă umanitară”. La 22 martie 1999, Consiliul Nord Atlantic al NATO a autorizat “Secretarul General să decidă, dacă este necesar, cu privire la o gamă mai largă de operațiuni aeriene, sub rezerva unor consultări suplimentare”.

La 23 martie 1999, Secretarul General al NATO a îndemnat pe comandantul suprem al aliaților din Europa General Wesley Clark să inițieze operațiuni aeriene în Republica Federală Iugoslavia. Operațiunile aeriene au început la 24 martie 1999 sub numele de “operațiunea forțelor aliate”

Trimiterea trupelor terestre sub egida G-8 “Planul de pace”

De la atacul brutal al campaniei aeriene din 24 martie, Alianța a continuat să își amplasate trupele de luptă terestre pe granița macedoniană, anticipând o invazie militară iminentă. Inițial, NATO a avut în vedere o forță de ocupare a Kosovo de 50.000 de soldați, care ar putea fi majorată la 60.000, cu o cotă mai mare în SUA decât cele 4.000 inițial prevăzute în Rambouillet.

Cu alte cuvinte, forța de invazie propusă urma să fie mai mult decât dublă față de cea din Rambouillet (28.000 de soldați), aplicând în același timp toate clauzele normative ale acordului inițial de la Rambouillet, inclusiv “libera circulație” a unităților de luptă ale NATO din întreaga Iugoslavie.

Între timp, unitatea militară a NATO forțase ritmul diplomației internaționale. Alianța a sugerat în luna mai că o ofensivă terestră ar putea fi lansată înainte de a ajunge la un “acord de pace” sancționat de G8 și ratificat de Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite.

În afară de cei 16 000 de militari de la sol deja localizați (cu mult înainte de începerea bombardamentelor) în Macedonia (dintre care aproape jumătate sunt britanici), în Albania erau prezenți și 7000 de trupe NATO și “forțe speciale”, ca să nu mai vorbim de trupele NATO staționate în Bosnia-Herțegovina în cadrul operațiunii Joint Endeavour:

“Am pus deja destul de multe trupe în Macedonia ca nucleu al acelei operațiuni”, a declarat secretarul britanic de externe Robin Cook. “Există deja peste 12.000 … și în week-end-ul trecut [14-15 mai] am alocat alte 2 500 pentru a merge acolo. Trebuie să ne mobilizăm – de fapt, trebuie să ne mobilizăm acum … “.

La sfârșitul lunii mai, obiectivul de 60.000 de soldați a fost revizuit la 150.000. Alianța a estimat că “dacă alianța va decide mai târziu să se mobilizeze pentru un atac la sol … o forță de invazie ar putea număra mai mult de 150.000 de soldați”. 50.000 de trupe britanice, ca parte a forței de invazie de 150.000.

La începutul lunii iunie a fost lansată o invazie condusă de NATO sub o inițiativă falsă de pace a G8-ONU. În timp ce aceasta din urmă a servit la atenuarea și distragerea opiniei publice, a oferit în mod util Alianței o apreciere de legitimitate în temeiul Cartei ONU. De asemenea, el a dorit să depășească ezitarea politicienilor aleși, inclusiv cancelarul german Gerhard Schroeder și premierul italian Massimo D’Alema. Administrația Statelor Unite a cerut, de asemenea, “ștampila de cauciuc” a Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite pentru a obține avizul conform Congresului dominat de republicani:

“Democrații din Senat sunt de acord că în acest moment există puțin sprijin pentru lansarea trupelor de la sol … chiar dacă Clinton și alți lideri ai NATO ar putea ajunge la un consens privind o schimbare atât de dramatică a tacticii. Deocamdată, Clinton a declarat că se opune trupelor de la sol. ”

Camera Reprezentanților americani (în ceea ce părea a fi un vot partizan “anti-Clinton”) a refuzat să susțină chiar campania aeriană, în timp ce semnifică refuzul său de a autoriza un “război terestru” fără aprobarea Congresului. La începutul lunii aprilie, republicanii și democrații s-au alăturat unit în cadrul Camerei și au aruncat o propunere de “declarație de război asupra Iugoslaviei” printr-un vot copleșitor de 427-2.

La sfârșitul lunii mai, șaptesprezece membri ai Congresului au lansat un proces împotriva Președintelui Clinton, care a subliniat încălcarea flagrantă a Constituției Statelor Unite:

“Că Acuzatul, Președintele Statelor Unite, continuă neconstituțional un atac militar ofensiv al forțelor armate ale Statelor Unite împotriva Republicii Federale Iugoslavia, fără a obține o declarație de război sau altă autoritate explicită din partea Congresului Statelor Unite, conform cerințelor Articolul I, secțiunea 8, clauza 11 din Constituție și în ciuda deciziei Congresului de a nu autoriza o astfel de acțiune. “53

Procesul de judecată lansat la Tribunalul Districtual (Districtul Columbia) a subliniat, de asemenea, încălcarea Rezoluției privind puterile de război din 1973, o legislație din epoca de război din Vietnam care impune “aprobarea Congresului ședinței de ședință pentru” introducerea în ostilități “a armatei americane forțe pentru mai mult de 60 de zile”:

Reclamantul solicită, de asemenea, declararea că un raport în temeiul secțiunii 1543 (a) (1) din Rezoluția privind puterile de război trebuia prezentat la 26 martie 1999, în termen de 48 de ore de la introducerea în ostilitățile din Republica Federală Iugoslavia a Statelor Unite Forțele Armate. În plus, reclamantul solicită declararea faptului că, în conformitate cu secțiunea 1544 (b) a Rezoluției, președintele trebuie să înceteze folosirea Forțelor Armate ale Statelor Unite ale Americii angajate în ostilități împotriva Republicii Federale Iugoslavia în cel mult șaizeci de zile calendaristice după 26 martie 1999. Președintele trebuie să facă acest lucru doar dacă Congresul declară război sau adoptă o altă autorizație explicită sau a prelungit perioada de șaizeci de zile sau președintele stabilește că sunt necesare treizeci de zile suplimentare pentru retragerea în siguranță a armatei americane de la luptă.

NATO ca “Apărătorii Păcii”

Ca un ecou al propagandei NATO, înșelătoria mediatică constă acum în prezentarea cu îndemânare a trupelor Alianței ca “păzitori ai păcii”. Opinia publică nu ar trebui să fie înșelată cu privire la inițierea unei soluții diplomatice mediate de G8-ONU.

O “prezență internațională” constând în mare parte din trupele NATO în cadrul propunerii G8 (ratificată de Parlamentul Serbiei la începutul lunii iunie) ar putea include o participare simbolică a “forțelor non-NATO”, inclusiv Rusia și Ucraina. În timp ce Moscova a fost de acord la începutul lunii iunie că toate forțele iugoslave vor fi retrase din Kosovo alături de dezarmarea KLA, reprezentantul rus Viktor Chernomyrdin a insistat totuși ca structura de comandă a forțelor internaționale propuse să fie sub controlul și jurisdicția Națiunilor Unite.

În ciuda condamnării sale oficiale a bombardamentelor din NATO, președintele rus Boris Elțîn este o marionetă occidentală. Cronicarul din Cernomyrdin din Washington Post a avertizat mai devreme că o continuare a raidurilor aeriene ar putea afecta relațiile SUA-Rusia: “Lumea nu a fost niciodată în acest deceniu atât de aproape încât acum să fie la marginea unui război nuclear …” adăugând că “Rusia va ieși din procesul de negociere dacă bombardarea NATO, care a început la 24 martie, nu se va opri în curând.”

Între timp, însă, Alianța a continuat să mențină o structură de comandă unificată a NATO (ceea ce era inacceptabil pentru Moscova și Belgrad). NATO a intensificat, de asemenea, bombardamentele ca mijloc de presiune asupra Belgradului pentru a accepta (fără o negociere prealabilă) “cinci condiții” ale NATO.

Dacă propunerea G-8 va fi ratificată, NATO ar trimite mai întâi marinarii americani în Kosovo de la cea de-a 26-a unitate de expediție marină din Marea Adriatică. Marinarii ar face parte din așa-numita “forță de întărire”, înainte de a se deplasa cu o forță de 50.000 de soldați.

O propunere de pace a G8 (care implică o ocupație militară de facto a provinciei Kosovo) ar putea fi ratificată oficial la Summit-ul G7-G8 de la Köln, la mijlocul lunii iunie. Toți șefii de guvern ai G7 și șefii de stat, împreună cu președintele Boris Elțîn, vor participa la Köln în ceea ce se speră să fie o demostrație de unitate în favoarea unei invazii conduse de NATO (Sancționate de G8). Cu toate acestea, NATO a avertizat la începutul lunii iunie că, dacă inițiativa diplomatică nu va reuși, Alianța va continua cu o invazie la sol care implică 150.000 de soldați ….

Trimiterea “forțelor speciale”

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Pagina anterioară 1 2 3 4Pagina următoare

8 comentarii

  1. Sa nu uitam: criminalul de razboi Wesley Clark era consilierul “gratis” al lui Ponta
    https://www.romania-insider.com/retired-us-general-wesley-clark-becomes-an-adviser-to-romanias-pm-victor-ponta/
    “Ex NATO commander and White House candidate, former US General Wesley Clark has become an adviser to Romania’s PM Victor Ponta after a visit to Vienna. Speaking to TV channel Antenna 3 about his new star adviser today ( July 6 ) Ponta said, “It is a big opportunity; General Clark is a great economist, involved at the highest level in economic strategy, a man that anyone would want and a chance no prime minister would ever miss. I promised him that we will solve the political crisis fast and still have an independent justice system.”
    —–
    Sa nu uitam – Kosovo = Camp Bondsteel… si Camp Montieth, (near Gnjilane) = baze militare SUA… dar si Camp Able Sentry, (located near the Skopje Airport, Macedonia…)
    “Camp Bondsteel [CBS] is quite large: 955 acres or 360,000 square meters. If you were to run the outer perimeter, it is about 7 miles. Bondsteel is located on rolling hills and farmland near the city of Ferizaj/Urosevac. “There are a number of locations within Kosovo, other than the base camps, at which US soldiers maintain a presence.”
    https://www.globalsecurity.org/military/facility/camp-bondsteel.htm
    ========
    Nu veti gasi usor informatii despre exploatarea mineralelor rare chiar de catre ocupantul NATO – tarile care au mascrat si distrus Yugoslavia – In 2005 the Directorate for Mines and Minerals and the World Bank estimated that Kosovo had €13.5 Billion worth of minerals!
    Kosovo – the largest lignite reserves in Europe (al 5-lea depozit din lume)…
    Kosovo Mulls Giving Wesley Clark Major Stake in Coal
    Kosovo looks set to grant very extensive coal research licenses to a company chaired by retired US General Wesley Clark – which some deem a virtual monopoly.
    http://www.balkaninsight.com/en/article/kosovo-mulls-giving-wesley-clark-major-stake-in-coal-09-12-2016
    (The retired US general remains a hero to Kosovo Albanians and streets are named after him in Peja, Prizren, Vushtrri and Ferizaj as well as a driving school in Fushe Kosovo.)
    … .AUR si ARGINT! = Canadian company Avrupa Minerals Ltd has achieved the rights to a three-year mining programme, which is expected to start in summer 2011.[43]
    Aflam (din 2005):
    Subject: Re: List of international companies in Kosovo
    From: beziboy-ga on 20 May 2005 16:30 PDT
    There are few companies that are mainly working with British Army and
    other Armies in KFOR.
    Like:
    TURNERs,
    HIBERNA,
    GD4 (now GDK) ,
    Babcock International PLC – British multinational corporation headquartered in the United Kingdom, that specialise in support services managing complex assets and infrastructure in safety- and mission-critical environments. Although the company has civil contracts, its main business is with public bodies, particularly the United Kingdom Ministry of Defence and Network Rail.
    The company has four operating divisions with overseas operations based in Africa, North America and Australia.
    ————–
    DynCorp – American Global service provider.[6] Started as an aviation company, the company also provides flight operations support, training and mentoring, international development, intelligence training and support, contingency operations, security, and operations and maintenance of land vehicles.[7] DynCorp receives more than 96% of its more than $3 billion in annual revenues from the U.S. federal government
    etc.

  2. De citit cum se imbogatesc din crizele artificiale declansate de aceisai jidani:
    https://www.lewrockwell.com/lrc-blog/us-war-crimes-bring-huge-war-profits/
    “US War Crimes Bring Huge War Profits”
    Daniel McAdams
    “… the “liberators” of that tiny mafia state have returned to collect their rewards for bathing the Balkans in blood …”
    “Eliberatorii” acestui minuscul stat mafiot se intorc sa culeaga recompensele pentru baia de sange in care au scufundat Balcanii…
    —————-
    Iata cum “eroii” se intorc drept antreprenori:
    https://www.nytimes.com/2012/12/12/world/europe/americans-who-helped-free-kosovo-return-as-entrepreneurs.htm
    “That Crush at Kosovo’s Business Door? The Return of U.S. Heroes
    By MATTHEW BRUNWASSERDEC. 11, 2012
    “… the state telecommunications company, is up for sale. The jostling among buyers is intense.
    Narrowing the bidders has hardly helped.
    One bid is from a fund founded by former Secretary of State Madeleine K. Albright.
    http://www.albrightstonebridge.com/team/madeleine-k-albright/
    “Born Marie Jana Korbelová, her family emigrated to the United States in 1948 from Czechoslovakia. Her diplomat father, Josef Korbel, settled their family in Denver, and she became a U.S. citizen in 1957.
    … In 1941, Josef and Anna had converted from Judaism to Catholicism.[7] In an interview in January 1997, Madeleine Albright, who was raised in Roman Catholicism and now is an Episcopalian, said her father and mother never talked to her or her two siblings about their Jewish background…
    Josef was born on 20 September 1909 to Jewish parents Arnost and Olga Korbel, who both were killed in the Holocaust”
    ——-
    Lobbying for another was James W. Pardew, the Clinton-era special envoy to the Balkans.
    Both former diplomats are among the Americans who hold the status of heroes here for their roles in the 1999 intervention that separated Kosovo from Serbia and created one of the world’s newest states.”
    “So many former American officials have returned to Kosovo for business — in coal and telecommunications, or for lobbying and other lucrative government contracts — that it is hard to keep them from colliding.
    They also include Wesley K. Clark, a retired Army general and the former supreme allied commander of NATO forces in Europe who ran the bombing campaign against the Serbian strongman Slobodan Milosevic; and Mark Tavlarides, who was legislative director at the Clinton White House’s National Security Council.
    (Clark’s father’s family was Jewish; his paternal great-grandfather immigrated to the United States from Belarus … Clark was born Wesley Kanne in Chicago on December 23, 1944. … Kanne came from the Kohen family line,[13] and Clark’s son has characterized Clark’s parents’ marriage, between his Methodist mother, Veneta (née Updegraff), and his Jewish father, Benjamin Jacob Kanne,[14] as “about as multicultural as you could’ve gotten in 1944″)
    The State Department has no policy that forbids former diplomats to lobby on behalf of nations where they served or returning to them for profit, …”
    “Kosovo is not the only nation where former officials have returned to conduct business — Iraq is another example — but it presents an extreme case, and perhaps a special ethical quandary, given the outsize American influence here. Pristina, the capital, may be the only city in the world where Bob Dole Street intersects Bill Clinton Boulevard.”

  3. Criminalii de razboi sunt multi. In 2014 am trecut prin Belgrad si, la un moment dat, ghidul ne-a atentionat asupra unei cladiri in ruina, aflata in parea dreapta. Aceasta a fost maternitatea pe care au bombardat-o americanii. Am ramas stupefiati de ce-am vazut si dintr-o data bruma de simpatie pe care o aveam pentru,, cea mai democratica tara din lume”, a disparut. Ma tem ca SUA au multe de decontat si vor plati scump pentru cata moarte au semanat in lume

  4. Evreul Wesley Clark, fost comandant NATO, într-un discurs despre bombardamentele NATO din Serbia, 1999:

    „Să nu uităm care este originea problemei. Nu există nici un loc în Europa modernă pentru statele etnice pure. Asta-i o idee a secolului al 19-lea iar noi încercăm să tranzităm în secolul 21 și o vom face cu state multietnice.”

    Film documentar interzis: Kosovo, o regiune furată. Trebuie văzut!

    https://www.youtube.com/watch?v=L7myttkJSGY

    Adevărul despre crimele NATO în Serbia, crimele Occidentului (SUA-UE) împotriva poporului ortodox sârb.
    Adevărul despre cum Occidentul iudeo-masonic a sprijinit islamul şi a creat un stat islamic-jihadist în Kosovo, leagănul poporului sârb, în inima Europei!
    Islamul este coada de topor a iudeo-marxismului globalist!

    “Vai celor ce nu cred în lacrimile sârbilor, fraților sârbi, nici măcar acum…”

    https://sfinx777.wordpress.com/2016/03/27/vai-celor-ce-nu-cred-in-lacrimile-sarbilor-fratilor-sarbi-nici-macar-acum/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button