X

Cetatenii responsabili vor Cod Penal cu articol unic: PEDEAPSA CAPITALA pentru ORICE INFRACTIUNE

de Saccsiv
Guillotine

Fratilor, se aproprie Vinerea Mare. Adica Rastignirea. Stiti cine a fost primul locuitor al Raiului? Talharul de pe cruce.

Dar Jertfa de pe Golgota, mai stim noi oare de ce a avut loc?

Vietile Sfintilor le-am citit vreodata? De astfel de Sfinti am auzit?

Acesta a fost violator si criminal:

CADEREA PREACUMPLITA a Cuviosului Iacov Pustnicul: A scos dracul din fecioara, apoi a violat-o, dupa care a omorat-o si a aruncat-o in rau. CE A URMAT?

Acesta a fost talhar si criminal:

Pomenirea Sfantului VARVAR (Barbar). Cum un mare talhar ucigas a ajuns Sfant …

Si Sinaxarul este plin de astfel de exemple … Noi bagam ceva la cap?

Am scris in titlu ca cetatenii responsabili vor Cod Penal cu articol unic, anume, pedeapsa capitala pentru orice infractiune. Ei n-o zic direct, dar asta rezulta. Spre exemplificare, sa citim unul dintre multele articole pe aceasta tema, precum si cateva dintre postarile de la rubrica sa de comentarii. Asadar, Pentru puşcăriaşi mumă, pentru orfani ciumă. Reintegrarea socială – comparaţie între deţinuţi şi orfanii ajunşi la majorat, Adevarul, din 2 aprilie 2018:

 

Statul nu oferă nici un ajutor pentru orfanii ajunşi la majorat, mii de tineri instituţionalizaţi ajungând pe drumuri, însă pregăteşte ajutoare de reintegrare socială pentru deţinuţii eliberaţi din închisori.
Oana Florea: „O mână întinsă“

Concret, potrivit propunerii legislative pentru completarea Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor şi a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele identificate în urma raportului întocmit de către ofiţerul de probaţiune ca fiind vulnerabile sau persoanele care fac parte dintr-o categorie defavorizată beneficiază de o serie de facilităţi din momentul eliberării.

Iniţiatorii arată şi ce fel de facilităţi ar urma să primească deţinuţii „defavorizaţi“: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de către locul de detenţie, un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, acolo unde este cazul, masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni.

Proiectul de lege a fost semnat de senatori şi deputaţi de la PSD şi PNL, printre care Oana Florea, Florin Manole, Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc sau Liviu Pleşoianu.

De altfel, deputata Oana Florea susţine că facilităţile propuse pentru persoanele care sunt eliberate din închisoare şi care provin din categorii defavorizate reprezintă „o mână întinsă“. Aceasta a invocat un studiu, care ar arăta că primele două luni după eliberare reprezintă o perioadă critică în care de cele mai multe ori foştii deţinuţi recidivează. „Acest ajutor vine ca o mână întinsă. Unii dintre ei poate sunt pierduţi pentru totdeauna, dar alţii ies cu nişte speranţe, aşteptări şi de cele mai multe ori nimeni nu le întinde o mână, ba mai mult, sunt văzuţi ca nişte paria ai societăţii“, a spus Florea.

Copiii nimănui

„Mâna întinsă“ este refuzată însă celor care au mai multă nevoie de ea: copiii din centrele de plasament. După ce ajung la vârsta majoratului, aceşti tineri sunt lăsaţi de izbelişte, atrag atenţia experţii care subliniază că odată daţi afară din centrele sociale, aceştia trăiesc adevărate drame. Supravieţuirea este o luptă continuă pentru ei. Dorm pe unde apucă şi ajung să se drogheze sau să comită alte infracţiuni. Anual, 2.500 de tineri ies din sistemul instituţionalizat. Potrivit ONG-urilor, doar 10 la sută dintre ei reuşesc să se integreze în societate. Tot potrivit statisticilor, în România sunt aproape 70.000 de copii orfani şi numărul lor creşte zilnic.

„E bine că ne gândim la foştii deţinuţi, dar pentru tinerii care au fost instituţionalizaţi, după care au fost aruncaţi în stradă, nu se face nimic. Nu s-a găsit niciodată o soluţie de suport pentru a-i ajuta să ducă o viaţă normală. Dar noi trebuie să plângem de milă deţinuţilor că au stat pe 2 metri pătraţi. Dar pentru copiii care au stat 30 într-o cameră de ce nu se acordă facilităţi? Politicul are interes în acest moment să găsească soluţii financiare pentru această categorie de beneficiari. Este penibil în condiţiile în care ne batem joc de copiii abandonaţi în ultimii 30 de ani. Perspectiva acestor copii rămâne, strada, violul sau puşcăria“, explică deputatul Vişinel Bălan, care a trăit el însuşi drama instituţionalizării.

Ce se întâmplă cu tinerii care părăsesc centrele de plasament

Parlamentarul spune că aceşti tineri sunt abandonaţi de stat după ce ies din sistem. „În acest moment, tinerii care părăsesc centrele de plasament primesc din partea statului doar o singură indemnizaţie de încetare a măsurii de protecţie, echivalentă cu un salariu minim pe economie. Apoi sunt lăsaţi să se descurce singuri, statul nu mai vrea să ştie de ei. Sunt foarte mulţi tineri care se sinucid după ce părăsesc centrele de plasament, pentru că nu fac faţă noului mod de viaţă. Numai anul trecut s-au sinucis nouă. Peste 60% din aceşti tineri comit infracţiuni şi ajung în centre de detenţie. Anul trecut, în jur de 1.000 de tineri care au plecat din centre au ajuns în închisoare“, a explicat deputatul.

La rândul său, George Roman, director de programe la organizaţia Salvaţi Copiii, spune că tocmai copiii instituţionalizaţi au nevoie de implicarea statului, dar din păcate autorităţile nu au nicio strategie în acest sens. „În acest moment, autorităţile nu au o strategie pentru integrarea socială a tinerilor care au fost în centrele de plasament. Aceşti copii nu se pot descurca singuri, pentru că nici nu au fost învăţaţi să o facă. Există o mulţime de limitări în centrele de plasament, astfel încât pregătirea lor pentru viaţă, deşi trebuie făcută încă de la vârste mici, este întârziată. Există acolo o anumită tendinţă de a închide cercul, pe motiv că aşa sunt protejaţi mai bine, sunt destule interdicţii cu privire la ieşirea din centre sau comunicarea cu cei din afară. Pur şi simplu, aceşti copii nu beneficiază la accesul în societate în ansamblul ei. Sunt izolaţi prin programele pe care le desfăşoară, care sunt destul de rigide şi nici nu sunt permeabile aceste centre, în sensul că foarte puţini specialişti pot să desfăşoare activităţi în interiorul acestora. Din cauza birocraţiei, este foarte dificil şi să obţii aprobare să vorbeşti cu aceşti copii. Pur şi simplu, sistemul menţine copiii într-o stare de izolare“, a explicat George Roman.

Cât va plăti statul pentru despăgubirea deţinuţilor

În plus, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat iniţierea unui proiect de lege care i-ar putea despăgubi financiar pe foştii deţinuţi care au fost închişi în condiţii necorespunzătoare. Într-o conferinţă susţinută pe 20 octombrie 2017, Tudorel Toader declara şi ce sume ar putea primi deţinuţii pentru fiecare zi petrecută după gratii, în condiţii improprii. „N-o să propunem 1 Euro sau 2 pe zi pentru c-ar însemna în realitate că nu e despăgubire, aşa (…) 5 Euro, 8 Euro putem pune şi noi, undeva… undeva în zona aceasta (…) noi de la Ministerul Justiţiei vom propune“, preciza Toader.

Sindicatele din Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP) estimează că despăgubirea acestor deţinuti va costa statul între 370 şi 550 de milioane de euro.

 

Sa analizam:

Asadar, de ce guvernantii ajuta detinutii si nu ajuta copiii? In alte articole pe aceeasi tema gasim: de ce detinutii si nu spitalele? sau de ce detinutii si nu scolile? sau de ce detinutii si nu batranii?

Iar astfel de articole apar de multi ani in mass-media, acum doar sunt imbracate in haina “anti PSD – penali”, asta pentru ca mesajul sa fie mai eficient, dar si pentru a se impusca mai multi iepuri dintr-un foc.

Sigur ca daca prezinti problema la maniera “de ce aia si nu ailalta?”, multi vor cade in capcana de a raspunde: “Da-i incolo pe detinuti”.

Este o manipulare din aceeasi categorie cu “de ce biserici si nu spitale?”. Si este folosita atunci cand, de fapt, n-o vrei sub nici o forma pe prima. Adica, te zgarie pe sufletul tau de satanist vederea bisericilor si atunci incepi si zbieri sloganul. Iar prostii se iau dupa tine …

Unii poate ca vor zice ca e bine pusa problema “de ce aia si nu ailalta?”, pentru ca nu sunt bani pentru ambele. Le raspund: sunt bani, dar sunt gresit folositi.

De exemplu, bugetul alocat serviciilor secrete este colosal:

Buget record pentru SRI! Câți bani va primi pentru 2018

Pentru ca avem un numar imens de agenti:

Avem mai multi AGENTI SECRETI decat Franţa şi Germania la un loc. Numărul acestora e depăşit doar de cel al FBI. Dar DE CE AVEM ATAT DE MULTI agenti?

Romania are de 6 ori mai multi agenti secreti decat avea Securitatea lui Ceusescu

Alt exemplu. Dam bogatiile tarii pe nimic:

ROMANIA are ZACAMINTE MINERALE în valoare de 734,8 miliarde de euro / Exportam AUR la preț de … ZACAMANT DE CUPRU

Romania da al doilea cel mai mare zăcământ de aur din Europa. Este evaluat la 5 miliarde de dolari dar România va primi doar 300 milioane

Pe de alta parte, chiar si fara astfel de manipulari, multi au aceeasi parere: “Da-i incolo de detinuti”.

O fi bine insa?

Autorul articolului este indignat de faptul ca Statul “pregăteşte ajutoare de reintegrare socială pentru deţinuţii eliberaţi din închisori” si se arata oripilat ca unii detinuti (pe care-i defineste „defavorizaţi“, intre ghilimele) “ar urma să primească: încălţăminte, îmbrăcăminte, medicamente, după caz, acordate la ieşire de către locul de detenţie, un loc temporar, pe o perioadă de trei luni, într-un centru pentru persoanele fără adăpost, acolo unde este cazul, masă acordată la cantina socială sau o alocaţie de hrană, pe o durată de trei luni, bilete sau legitimaţii gratuite pe mijloacele de transport în comun urban şi interurban, timp de trei luni.”

Fratilor, am vazut detinut care plangea ca este eliberat inainte de masa de pranz. Pentru ca spera ca va fi eliberat doar dupa ce va apuca sa manance. Intelegeti voi despre ce vorbim?

Sigur, exista oameni care n-au in cap decat infractiuni iar daca li se ofera oportunitatea de a castiga bani cinstiti, ei o refuza din principiu.

Exista insa si oameni care au ajuns acolo de foame sau dintr-un accident sau chiar nevinovati. Aveti idee ce multi nevinovati sunt acolo? Sau ce pedepse mari primesc te miri ce gainari mici? Sau ce multi consumatori de “droguri de mare risc” sunt bagati pe motiv ca ar fi traficanti?

Exemplu: Un tiganus “bididiu” (adica aflat in grupa de varsta 18 – 21) sarac si fara un ochi, traia in concubinaj cu o minora, la socrii in casa. La o cearta, ii da un dos de palma de-i sare fetei un dinte. Larma mare ca intre tigani si hop politia cu dosarul penal. Ca asa-i politia romana, extrem de vigilenta la nimicuri si inexistenta cu anii cand este vorba despre fapte cumplite precum cele de la Berevoiesti. Si iata-l,deci, pe nefericitul tanar la puscarie. Cine credeti ca-l vizita? Socrii si cu concubina. Bine ca nu l-au bagat si la pedofilie, caci aia avea vreo 12 ani.

Alt exemplu: Un accident intre doi frati. Unul ajunge la spital. Politia, vigilenta. Cum rana era de cutit, celuilalt frate i se face direct dosar penal pentru tentativa de omor. Pedeapsa … 10 ani. Cine il vizita? Fratele accidentat, mama lor si sotia “criminalului”. Cine o intretinea pe sotia sa afara, caci era bolnava? Mama “criminalului” si … “victima” asa zisei “tentative de omor”.

E o nebunie ceea ce se petrece cu justitia romana pe care hipnotizatii #rezist tot vor s-o apere. Ca exemplele de mai sus nu sunt asa, unu la o mie, ci puzderie.

Foarte multi detinuti ar vrea sa munceasca, pentru ca vor sa scape de “stationari”, camerele acelea mari si supraaglomerate. Dar nu sunt scosi la munca pentru ca nu mai este de munca. Pe vremuri era. Erau penitenciare cand in sezonul cald, de dimineata si pana seara, aveai impresia ca te plimbi printr-o cladire pustie. Aproape toti ieseau pe undeva: la camp, la fabrica, ateliere, ferme.

Acum nu mai e asa. Sunt putine locuri de munca unde si acolo foarte greu poti ajunge, deoarece au aparut reguli nebune. I-au impartit pe detinuti pe “regimuri”: maxima, inchis, semideschis, deschis. In functie de gravitatea faptei si de marimea pedepsei. Si cum pedepsele se dau cat mai mari, majoritatea sunt in primele doua grupe, adica fix acolo de unde nu ai voie sa iesi la munca.

Exemplu: O familie de tigani au furat niste fan cu caruta. Daca furau cu tirul, nu-i vedea politia romana vesnic vigilenta. Evident, dosar penal. La toti: bunic, bunica, mama, tata, copil major, copil minor si a mai scapat dintre ei doar un puradel, caci avea sub 14 ani. Sigur, nu trebuiau sa fure, deci pare firesc sa si plateasca pentru fapta lor. Doar ca i-au incadrat la … “grup infractional”. Asta pe vremea aia insemna 10 ani fiecare si regim de “maxima siguranta” la puscarie.

Si astfel, in loc ca la “maxima siguranta” sa fie criminali si teroristi, acel loc este arhiplin de te miri ce gainari.

Si mai exista, desigur, si oameni care se pocaiesc.

Cum pedepsele sunt foarte mari, chiar daca se pocaiesc sau chiar daca sunt nevinovati, multora li se destrama familiile. Adica, atunci cand ies, nu mai au pe nimeni si nimic. Precum cel care plangea ca va fi eliberat flamand. Cati vor rezista ispitei de a nu fura o paine?

Asadar, ce vrea de fapt autorul articolului? Evident, sa nu le oferim absolut nici o sansa de reabilitare celor iesiti pe portile penitenciarului. De ce? Ca sa se reintoarca in puscarie. Cum? Facand infractiuni. Caci aceasta specie de jurnalisti doreste de fapt instaurarea haosului pe Pamant. Iubesc raul si neiertarea. Promoveaza ura si nemilostenia. Si astfel mase de oameni ajung sa iubeasca zanganitul catuselor de pe mainile semenilor lor. Cat mai multe catuse, pe cat mai multe maini, pentru orice fapta. Nu credeti? Ati citit vreodata comentariile celor care aproba pedepsirea parintilor care nu-si vaccineaza copiii?

 

Sa trecem oleaca in revista si cateva dintre comentariile la articolul de pe Adevarul.

Zamolxe zice ca “politicienii se gandesc ca orfani nu o sa fie niciodata ,dar puscariasi si chiar recidivisti este foarte posibil sa ajunga!” Si evident, acest comentator are drept de vot, cu toate ca este o exemplificare perfecta a spuselor lui Umberto Eco:

“RETELELE DE SOCIALIZARE dau drept de cuvant unor LEGIUNI DE IMBECILI. Internetul l-a promovat pe IDIOTUL SATULUI ca purtator de adevar.”

Dupa mintea lui, politicienii furaciosi au dat aceasta lege ca sa aiba cu ce sa se incalte cand vor fi eliberati.

Lupul vinator se da crestin:

 

Pentru ca suntem in preajma sarbatorilor de Pasti tin sa aduc aminte ca statul roman este tot la fel de „destept” ca si cei care l-au judecat pe Isus si l-au condamnat (fiind cinstit) si l-au eliberat pe Barabas care era un bandit ! deci cu nimic mai destepti sunt cei care conduc Romania !!!!!! In 2018 ani statul roman este la fel ca pe vremea lui Isus ,elogiaza si elibereaza hotii iar pe cei cinstiti ai alunga peste tot inafara tarii!!!!!

 

Probabil ca-i eretic, dupa cum scrie numele Mantuitorului. Atat a inteles el …

Nirolf:

 

O Doamne ! Tot mai grea viata pentru raufacatori prin grija PSD-ului . Sa intri in puscariile patriei este pe zi ce trece tot mai greu , probabil ca nu peste mult timp un loc de detentie se va obtine numai prin concurs . Distinsii infractori isi vor angaja avocati cu scopul sa obtina o detentie cat mai lunga . Dai un ban , dar stai in fata . Cand iesi din „zuhaus” om te-ai facut .

 

Evident, si asta are drept de vot, asa, in bezna mintii cum se afla.

Voi mai scrie pe aceasta tema.

Cititi va rog si:

Să discutăm despre GRAȚIERE

 

Categorii
Social
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

11 comentarii

  1. In plus, nu stim cu siguranta daca saracul Lazar a existat sau este vorba doar de o parabola spusa de Domnul Iisus pentru ca ascultatorii sa inteleaga mai bine despre ce e vorba.

  2. Raspunsul este foarte simplu, deoarece Mantuitorul prin firea Dumnezeiasca, vesnica, cunoastea toate evenimentele de la inceputul veacurilor si pana la sfarsit, atunci de ce sa consideram ca saracul Lazar este un om care a vietuit inainte de jertfa mantuitoare a lui Hristos?

 1. Doamne ajuta @ dan,

  Lazar saracul nu era in era in raiul dumnezeiesc deschis doar de Mantuitorul prin Jertfa ci era intrun loc din iad in care nu se chinuia era in sanul lui Avram unde prezenta LUI Dumnezeu ocrotea si Iubea nu juduca si osandea, in schimb Dumnezeu fiind drept , in acelasi loc cei pacatosi simteau osanda si munca. Insusi Sfantul Ioan Botezatorul a stat in iad si predica Invierea si deschiderea raiului. Dar dreptii NU se chinuiau si nu simteau groaza .

  Nu exista purgatoriu totii oamenii inclusiv toti dreptii vechiului testament mergeau in acelasi loc, dar starile lor erau diferite .

  Doar la venirea Domnului si Mantuitorului nostru Iisus Hristos, portile iadului au fost daramate . Asta este invatura biblica si patristica.

  Sa ma iertati de gresesc.

  MANTUIRE

 2. @Ionut

  Prietene, totul din scriptura e adevar, Dreptul Lazar a existat si nu este vorba Sf Lazar cel iubit si inviat de
  Mantuitorul.

  Iarta-ma, din dragoste iti spun , intarestete in credinta .

  Mantuire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!