X

New York Times: Rusia va expulza 150 de diplomați occidentali

de null

Vladimir Putin

Ministrul rus de Afaceri Externe, Serghei Lavrov, a anunțat joi seară că Rusia va expulza 60 de diplomați americani și va închide consulatul SUA din Sankt Petersburg.

“Literalmente, în acest moment, ambasadorul SUA a fost chemat la Ministerul de Externe, unde este informat cu privire la conţinutul măsurilor de răspuns împotriva Statelor Unite”, a spus şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă.

Luni administraţia americană a anunţat că expulzează 60 de ”spioni” ruşi: 48 ”agenţi de informaţii cunoscuţi”  de la consulatul Rusiei în Seattle şi alţi 12 de la Misiunea rusă la ONU. Aceştia au termen de şapte zile pentru a părăsi teritoriul SUA.

Totodată MAE rus a avertizat cu măsuri similare și țările din UE, printre care se află și România, care au decis expulzări de diplomați ruși.

În total rușii ar urma să expulzeze în jur de 150 de diplomați occidentali, un număr apropiat de cel al diplomaților ruși expulzați din zeci de țări în această săptămână, relatează New York Times.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul ne-a blocat domeniul de 3 ori și am fost determinați să schimbăm serverul de mai multe ori, datorită amenințărilor primite de societatea care-l găzduia. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutor de la voi, cititorii noștri. Ne puteți sprini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

7 comentarii

  1. Tactica veche a occidentalilor, crează unele probleme sau întreprind anumite acte, apoi vine răspunsul din partea țărilor contra s-a întreprins acele acte, apoi occidentalii acuză răspunsul venit, normal si logic ca fiind provocare, agresiune, rea voință,….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.