X

Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita si procesul cu homosexualii

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Episcop grec se confruntă cu un proces legat de îndemnarea urmașilor lui să scuipe persoanele gay

Un episcop grec se confruntă cu un proces legat de comentarii în care el, vezi Doamne, a incitat la violență împotriva persoanelor gay, după ce oficialii guvernului au criticat achitarea sa inițială. 

Un tribunal grec l-a achitat pe Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita de un proces perceput împotriva lui de nouă bărbați gay legat de comentarii într-o postare din 2015 pe un blog în care el a îndrumat credincioși greci să „scuipe pe ei”, referindu-se la persoanele gay. Partidele de opoziție unite cu guvernul grec în critica de achitare și un procuror senior au depus o cale de atac împotriva deciziei de luni, conform cu The Associated Press.

Ministrul Justiției Stavros Kontonis a cerut de asemenea transcrieri ale procesului inițial al Episcopului de Kalavrita pentru a verifica dacă există erori în proces care ar justifica o rejudecare. Dacă este condamnat la incitare de violență împotriva persoanelor gay, Ambrozie s-ar putea confrunta cu o amendă de până la 25.000$ și până la trei ani de închisoare.

Ambrozie a criticat în postarea de pe blog din 2015 împotriva unui politician grec care a zis că el sprijină homosexualitaea în mod deschis.

„Homosexualitatea este o deviere de la Legile Naturii! Este o crimă socială! Este un păcat! Cei care ori o experimentează ori o susțin nu sunt oameni normali! Este pleava societății!”, o traducere a postării a lui Ambrozie de pe blog (subliniază el).

Ambrozie și-a îndrumat cititorii mai departe în comentariu să rețină cuvintele lui Lech Walesa al Poloniei, cu privire la cum ar trebui ei să îi trateze pe cei care susțin homosexualitatea și ateismul.

„Hei, apoi, acești ticăloși, scuipați pe ei! Ignorați-i! Ponegriți-i! Ei nu sunt oameni! Suferință mentală și spirituală! Ei sunt oameni cu tulburări psihice!”, a citat Ambrozie spusele lui Walesa.

Ambrozie este cunoscut pentru luarea de poziții publice puternice împotriva homosexualității și transsexualității și pentru conducerea bisericilor în opoziție față de legislația care favorizează persoanele LGBT. Ambrozie a îndrumat bisericile din eparhia lui să protesteze la adoptarea unei legi în octombrie 2017 care permiteau cetățenii greci să se identifice după orice gen aleg ei.

„Este o inspirație scandaloasă pentru cineva să își schimbe genul în câteva minute, cu o simplă declarație, deci contrar a ceea ce a dăruit Dumnezeu oamenilor … oricine are ‘disforie de gen’ este bolnav mintal.”, o declarație aprobată de liderii ortodocși din Kalavrita cu privire la lege.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO

Iata si o predica din 2012, referitoare la teologia postpatristica, conform https://www.impantokratoros.gr/cai-verzi.ro.aspx:

 

Profit de prilejul marelui praznic al Ortodoxiei pentru a prezenta dragostei fiilor mei duhovniceşti şi fraţilor mei întru Hristos o problemă teologică, care preocupă comunitatea bisericească. Este vorba despre un nou curent, care pleacă urechea la numele „teologie post-patristică”.

Din cadrul Academiei Teologice din Volos, în aceşti ultimi ani, a purces o mişcare teologică nemaivăzută şi inedită, care a fost numită „teologie post-patristică”. Participă la ea arhierei, profesori universitari, oameni ai spiritului, clerici şi laici.

În paralel, a început să se formeze şi să capete expresie o mişcare contrabalansată, la care participă de asemenea arhierei, profesori universitari, oameni ai spiritului, clerici şi laici. Factorii acestei ramuri, a doua, caracterizează teologia post-patristică drept „erezie”.

Sanctitatea Sa, Patriarhul Ecumenic, kyr Bartolomeu, şi Preafericitul Arhiepiscop al Atenei, kyr Ieronim, par că acceptă teologia post-patristică ca unii care vorbesc bine despre ea de la înălţime, de vreme ce fiecare dintre ei a primit în biroul său pe unii membri ai prezidiului mişcării respective.

Înalt Preasfinţitul Mitropolit Serafim de Pireu, dimpotrivă, pe 15 februarie a.c., a organizat o Conferinţă pe Stadionul Păcii şi Prieteniei, având ca temă teologia post-patristică ca erezie.

Poziţia şi punctul nostru de vedere personal se rezumă la următoarele: Această mişcare este din temelii eronată. Şi doar termenul de „teologie post-patristică” ne duce cu gândul – fără ezitări – la acceptarea faptului că de acum a trecut epoca Părinţilor Bisericii, s-a sfârşit de acum puterea cuvântului lor, a fost depăşită gândirea lor, de acum sunt „demodaţi”, adică nu mai sunt la modă! Avem nevoie de o nouă exprimare teologică, aşa încât să-l câştigăm pe omul contemporan!

Dar oare într-adevăr avem nevoie de o nouă exprimare teologică? Şi nu cumva prin teologia post-patristică ne îndepărtăm de harul Sfântului Duh? Aceasta este o întrebare, la care este dator să răspundă fiecare arhiereu, fiecare cleric şi fiecare credincios. Înainte de toate însă este dator să ia poziţie Sfântul Sinod al Ierarhiei (sinodul plenar – n.tr.) şi, desigur, foarte repede, chiar înainte de a se crea un abces în sfântul Trup al Bisericii.

Ca să dăm pretext unei gândiri mai profunde, după ce mai înainte, noi, personal, am luat poziţie, publicăm în continuare referatul eruditului profesor al Facultăţii de Teologie din cadrul Universităţii din Tesalonic, domnul Dimitrios Tselenghidis, care a fost prezentat pe Stadionul Păcii şi Prieteniei şi rugăm să fie studiat cu dispoziţie critică, dar şi cu dispoziţie meditativă.

Atunci când Conducătorii Ortodoxiei evită să ia poziţie în temele vitale ale neprihănitei noastre Credinţe, atunci poporul se afirmă – cum şi este prin definiţie – ca Păzitor al Credinţei. În temele Ortodoxiei nu putem să ne lăsăm încătuşaţi de prietenii, legături duhovniceşti şi altele asemănătoare – binecuvântate în principiu – legături! De vreme ce „drag îmi este Platon, dar prea drag îmi este adevărul”.  Un post frumos!

Eghion, 4 martie 2012, Duminica Ortodoxiei

†Ambrozie,  Mitropolit de Kalavrite şi Eghialia

Traducere: Frăţia Ortodoxă Misionară „Sfântul Marcu al Efesului”

 

Sa ne amintim si ca in 2016, în cadrul conferinței intitulate generic „Să rămânem creștini. Să rămânem greci!”, Mitropolitul Ambrozie de Kalavrita afirma:

 

„Islamizarea Greciei este în plină desfășurare. Mii de imigranți au invadat țara noastră. Ei sunt musulmani. Ca rezultat, structura etnică și religioasă se va schimba într-un mod radical”

 

Cititi va rugam mai multe la:

ISLAMIZAREA GRECIEI. Avertisment din partea unor Mitropoliti greci

Cititi va rugam si:

IPS Ambrozie de Kalavrita: Conștiința Bisericii Greciei nu a acceptat „sinodul” din Creta, care ne duce încet dar sigur spre o schismă

 

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button