X

Un bărbat RISCĂ să ajungă după GRATII, după ce și-a învățat câinele să facă salutul NAZIST

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Un bărbat a fost acuzat că incită la ură, pentru că a dresat câinele iubitei să facă salutul nazist, după care a postat filmulețul pe YouTube.

Este vorba de Mark Meechan, un bărbat de 30 de ani care locuiește în localitatea Coatbridge din comitatul Lararkshire. În luna aprilie, el va afla sentința, după ce un tribunal scoțian l-a acuzat că a diseminat pe internet un filmuleț „foarte jignitor”, informează The Independent.

Astfel, bărbatul a dresat câinele iubitei să reacționeze la mesajul „ucideți evreii”, pe care l-a repetat de 23 de ori pe parcursul unui filmuleț. Mai mult de atât, animalul poate fi văzut făcând salutul nazist, când aude vorbele bărbatului.

Filmulețul, intitulat „Prietene, câinele tău este nazist”, a fost văzut de peste trei milioane de ori.

Mark Meechan a fost arestat în luna aprilie 2016. El le-a spus anchetatorilor că a făcut filmulețul doar ca să o enerveze pe iubita sa și a negat că gestul său ar fi unul greșit. Mai mult, el a susținut că a dorit ca filmulețul să fie văzut doar de șapte prieteni, nu de milioane de persoane, însă de pe YouTube, acesta a ajuns pe platforma Reddit, după care a devenit viral pe rețelele de socializare.

„Unul dintre prieteni a distribuit mai departe filmulețul. Nu există dovezi că a vrut să cauzeze teamă sau să alarmeze comunitatea”, a precizat avocatul bărbatului de 30 de ani.

Pe de altă parte, anchetatorii susțin că acesta „s-a folosit de mijloacele de comunicare moderne ca să transmită un mesaj care jignește”.

„A folosit mesajul „moarte evreilor”, deși este cea mai periculos mesaj al naziștilor”, a spus șeriful Dereck O’Carroll, care nu a crezut explicația lui Meechan conform căreia a vrut doar să-și enerveze iubita.

„În cazul acesta, nu l-ar fi făcut public.”

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button