X

MANIPULARE media: ,,VULNERABILI în fața EPIDEMIEI de rujeolă. DOAR 45% dintre copii sunt vaccinați și numărul deceselor CREȘTE”

Statistici îngrijoratoare privid vaccinarea împotriva rujeolei. La aproape doi ani de când autoritățile au anunțat că România se confruntă cu o epidemie, mai puțin de jumătate dintre copiii noștri sunt vaccinați. Boala continuă să facă victime. Doar în ultima săptămână au murit 4 copii. Cel mai mic avea 5 luni.

Spațiul public e plin de dezbateri pro și contra imunizării și tot mai mulți părinți refuză să-și imunizeze copiii. Astfel, rata vacinării împotriva rujeolei, oreionului și rubeolei a scăzut la mai puțin de jumătate. Iar numărul deceselor din cauza rujeolei a ajuns la 45. Cel mai mic, un bebeluș de 5 luni.

„Înregistrăm și  numărăm copii morți. Și lucrul ăsta este de neacceptat, pentru că rujeola poate fi prevenită prin vaccinare. Cei patru copii care au murit în cursul săptămânii trecute nu erau vaccinați” – prof. univ. dr. Alexandra Rafila.

Medicii de familie spun că părinții refuză vaccinarea din cauza informațiilor false de pe internet.

„Dr. Google e mai tare, este uneori mai puternic decât mine. De pildă, vaccinul ROR este refuzat pentru că în 1994 a fost făcută afirmația că vaccinul provoacă autism. Lucru care nu este adevărat” –  dr. Dorina Chelărescu.

Iar mult anunțata lege a vacciăarii se lasă așteptată. Anul trecut, autoritățile se lăudau că legea vaccinării  va intra în vigoare la 1 ianuarie 2018, dar proiectul s-a oprit în Camera Deputaților.

Ministerul Sănătăţii propunea în vara anului trecut ca vaccinarea să devină obligatorie la înscrierea în colectivitatea. Iar părinții, medicii și directorii școlilor care nu respecta prevederile legii riscă să primească avertismente și apoi amenzi care pot ajunge la 10 mii de lei.

 

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

 1. La fel procedeaza si referitor la gripa, TVR-ul manipulator, cine de la ministerul sanatatii si cine din TVR ne intoxica cu aceste mesaje?
  De ce nu ne spun tovarasii manipulatori si criminali cati copii sau maturi mor zilnic din cauza cancerului? Epidemie? DA, de cancer… si de manipulatori criminali!
  Cati bani din bugetul sanatatii sunt alocati pentru tratarea cu otrava (foarte scumpa) a celor bolnavi de cancer?
  Sunt ingrijorati? DA, ar trebui sa fie, insa pentru a depista cauzele numarului mare de cancerosi si in special a celor de varsta frageda. Cri-mi-na-lii!

  1. Protv-ul ne informeaza ca la fiecare 3 ORE o femeie din Ro MOARE din cauza cancerului mamar! La fiecare 3 ore, tovarasi din ministere, parlament si televiziuni si e vorba doar de cancerul la san… n-aveti frica de Dumnezeu!
   A studiat cineva serios ce se intampla pe termen lung cu cei ce se vaccineaza? Cu siguranta big pharma stie, unii conducatori si medici stiu, de aia lista cu efectele adverse e atat de lunga, insa acolo e trecut doar ce se poate intampla pe termen scurt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!