X

„Preotul” Adrian Singurov SMINTEȘTE iar. Deoarece BOR se opune INCINERĂRII, a OFICIAT el o slujbă înainte de INCINERAREA lui Andrei Gheorghe

Adrian Singurov

 

Preotul care a oficiat slujba înainte de incinerarea lui Andrei Gheorghe răspunde Bisericii Ortodoxe Române, care se împotriveşte arderii trupului. „Noi suntem altă biserică”, a spus el.

Pentru că Biserica Ortodoxă Română nu acceptă incinerarea, la Crematoriul Vitan Bârzeşti, slujba pentru Andrei Gheorghe a fost oficiată de preotul Adrian Singurov, din Biserica Ortodoxă Rusă în Exil.

„Slujba durează în jur de 40-45 de minute. Este o înmormântare corectă, completă! Nu este nicio diferenţă! Pentru că noi nu înmormântăm trupul după, ci înainte de incinerare. Este aceeaşi slujbă! Ce se întâmplă după, e partea a doua!”, a declarat preotul, la sosirea la Crematoriul Vitan Bârzeşti, din Bucureşti.

Adrian Singurov nu este de acord cu interdicţia BOR în privinţa incinerării.

„La incinerare sunt 1200 de grade, dar niciodată osul sacru şi multe alte oase nu sunt arse. Din ele se poate prevala oricând ADN-ul omului şi reconstitui corpul uman integral şi peste milioane de ani! Deci, ideea aceea că se va face judecata de apoi şi în trup este perfect valabilă! Peste milioane de ani, şi trupul îngropat, şi cel ars vor arăta identic!”, a declarat preotul.

Preotul a încercat să dea şi un argument istoric.

„Până în 1300 au fost incinerări ale românilor. S-au găsit urme de incinerări în Caransebeş, fosta cetate Ramidava. Erau încă incineraţi. Problema este foarte complexă, trebuie discutată şi ştiinţific”, a mai spus Adrian Singurov.

Într-un interviu pentru Observator, preotul Visarion Alexa a declarat că Biserica Ortodoxă Română nu participă la incinerarea lui Andrei Gheorghe şi că preoţii care oficiază astfel de slujbe sunt impostori. Însă preotul Singurov a dat replica.

„Noi facem parte din Biserica Ortodoxă Rusă din Exil, este autonomă. Este o ordonanţă în interiorul Bisericii Ortodoxe Române, nu a fost adoptată de toate bisericile. Nu este un subiect atât de bine închegat. Andrei Gheorghe este născut în Rusia, practic, e rus după vibraţia locului. Noi suntem biserică rusă, cumva, vedeţi, s-a închis un cerc!”, a spus Adrian Singurov.

NOTĂ OrtodoxINFO

Preotul Adrian Singorov face de rusine Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei.

Despre el citiți vă rog și:

Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

 1. In Noul Testament nu este amintit nici un caz de incinerare voluntara si nici in Traditia Bisericii n-am aflat asa ceva.
  Mi se pare o sfidare a Bisericii Locale. La fel consider ca niste persoane care nu permit ca trupul neinsufletit al unui apropiat sa nu se odihneasca intr-un mormant sunt niste … fapturi imbecile.

 2. de ce va mai mirati?!!

  doar traim ultimii ani Inainte de Parusie…si in aceste vremuri este stiut ca ” preotimea” ( aici ii includ pe toti erectici fie ei catolici , protestatnti…sau ortodocsi din Romania) o va lua razna…rau de tot

  Chiar sunt curios cat va mai trece pana se va implementa si la noi aberatiile astea din vest :

  http://www.economica.net/ca-sa-nu-ramana-fara-donatii-bisericile-din-anglia-si-franta-au-adoptat-platile-contactless_151683.html

 3. Oricum eu personal nu cred că acesta face parte din b.o. rusă din afara granițelor sau b.o.ru, el este un impostor, a se urmări parcursul lui ,,teologic” și mai ales că fisu actualmente este la facultatea de teologie din București așa că…

 4. Acesta face parte dintr-o schisma, el nu este in comuniune cu nici o Biserica Ortodoxa Locala. Face parte dintr-o factiune desprinsa din Biserica Rusa care a devenit schisma, nemaiavand comuniune cu nici o patriarhie ortodoxa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!