X

Trump vrea pedeapsa cu MOARTEA pentru traficanții de droguri

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Președintele american Donald Trump va lansa luni un apel pentru a fi promovată o lege prin care traficanții de droguri să fie condamnați la moarte, scrie AFP. Acest proiect face parte din planul său privind combaterea epidemiei de opiacee din America.

Casa Albă a declarat că liderul republican va cere pedeapsa capitală pentru dealerii de mare volum, “acolo unde este cazul în conformitate cu legislația în vigoare”. Anunțul urmează să fie făcut în timpul unei vizite în orașul Manchester din New Hampshire – un stat puternic afectat de criza de opiacee.

Aproximativ 2,4 milioane de americani sunt dependenți de opiacee, o clasă de medicamente care includ analgezice eliberate pe bază de prescripție, precum și heroină. În prezent aproximativ 115 de americani mor zilnic din cauza supradozelor de opiacee.

Cauzarea decesului prin intermediul medicamentelor este deja o infracțiune care se pedepsește cu pedeapsa capitală în Statele Unite, dar nimeni nu a fost executat vreodată.

Trump speră ca prezentând un mesaj atât de dur pe tema traficului de opiacee va reuși să crească Partidul Republican în sondaje, în condițiile în care sunt pe punctul de a pierde majoritatea în Congres la alegerile parlamentare din noiembrie.

Cele mai multe sondaje arată că ratingul lui Trump este la aproximativ 40%.

Nu este prima dată când Trump susține pedeapsa “supremă” pentru dealerii de droguri. “Unele țări au o pedeapsă foarte, foarte dură – pedeapsa capitală”, a spus el în martie.

“Apropo, ei au mult mai puține probleme cu drogurile decât noi, așa că va trebui să fim foarte duri în ceea ce privește sancțiunile”, a spus președintele american.

Trump l-a lăudat și pe președintele filipinez Rodrigo Duterte, al cărui război împotriva drogurilor a condus la uciderea extrajudiciară a presupusilor traficanți.

 

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button