X

Trump vrea pedeapsa cu MOARTEA pentru traficanții de droguri

Președintele american Donald Trump va lansa luni un apel pentru a fi promovată o lege prin care traficanții de droguri să fie condamnați la moarte, scrie AFP. Acest proiect face parte din planul său privind combaterea epidemiei de opiacee din America.

Casa Albă a declarat că liderul republican va cere pedeapsa capitală pentru dealerii de mare volum, “acolo unde este cazul în conformitate cu legislația în vigoare”. Anunțul urmează să fie făcut în timpul unei vizite în orașul Manchester din New Hampshire – un stat puternic afectat de criza de opiacee.

Aproximativ 2,4 milioane de americani sunt dependenți de opiacee, o clasă de medicamente care includ analgezice eliberate pe bază de prescripție, precum și heroină. În prezent aproximativ 115 de americani mor zilnic din cauza supradozelor de opiacee.

Cauzarea decesului prin intermediul medicamentelor este deja o infracțiune care se pedepsește cu pedeapsa capitală în Statele Unite, dar nimeni nu a fost executat vreodată.

Trump speră ca prezentând un mesaj atât de dur pe tema traficului de opiacee va reuși să crească Partidul Republican în sondaje, în condițiile în care sunt pe punctul de a pierde majoritatea în Congres la alegerile parlamentare din noiembrie.

Cele mai multe sondaje arată că ratingul lui Trump este la aproximativ 40%.

Nu este prima dată când Trump susține pedeapsa “supremă” pentru dealerii de droguri. “Unele țări au o pedeapsă foarte, foarte dură – pedeapsa capitală”, a spus el în martie.

“Apropo, ei au mult mai puține probleme cu drogurile decât noi, așa că va trebui să fim foarte duri în ceea ce privește sancțiunile”, a spus președintele american.

Trump l-a lăudat și pe președintele filipinez Rodrigo Duterte, al cărui război împotriva drogurilor a condus la uciderea extrajudiciară a presupusilor traficanți.

 

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!