X

Statuia unui soldat STORMTROOPER (din filmul Star Wars) CRUCIFICAT intr-o Biserică Anglicană din Londra

Foto: Unii enoriași au considerat aceasta statuie ca fiind ofensatoare

Statuia unui soldat Stormtrooper din filmul Star Wars a fost expusa pe o Cruce intr-o Biserică Anglicană din Londra

O statuie a unui soldat Stormtrooper din filmul Star Wars expusă ca piesă de artă intr-o Biserică atrage nemulțumirea enoriașilor care o consideră „ofensiva pentru creștini”.

Controversata piesă de artă, care prezintă un model mare al unuia dintre soldații filmului atașat de o cruce, a fost mutată dintr-o galerie de artă într-o nouă expoziție la Biserica Sf. Stephen Walbrook din centrul Londrei.

Face parte dintr-o expoziție „Stations of the Cross”, care prezintă și lucrarea lui Francis Bacon. Expoziția a fost organizată în sprijinul Fondului de dispariție Tom, fondat pentru a găsi pe Tom Moore, văzut ultima dată în 2003.

Un enoriaș al St Walbrook, care dorește să rămână anonim, a spus: „Este o prostie: de ce a trebuit să folosească biserica noastră?

„În mod sincer consider că este evident ofensator pentru creștini.”

O maică, care a dorit să rămână anonimă, a spus: „Nu am găsit statuia deranjantă, doar că nu este pe gustul meu „.

Francis McKenna, din Isleworth, vestul Londrei, a spus: „Am crezut că arta este surprinzătoare – nu am mai văzut așa ceva într-o biserică.

„Personajul Star Wars a fost un pic ciudat, nu mi-a păsat atât de mult.”

Fratele lui Ben Moore, Ben, care a organizat expoziția, a declarat: „Nu am intenționat să deranjez pe nimeni, doresc să atrag atenția asupra fratelui meu pierdut, nu l-am mai văzut încă din 2003.”

A adăugat: „Scopul meu este să atrag atenția și să incep o dezbatere”.

Artistul Ryan Callanan a creat statuia controversată, care va intra în vânzare pentru suma de 12.000 de lire sterline, după incheierea expoziției.

St Walbrook este o biserică de 500 de ani proiectată de Sir Christopher Wren care a supraviețuit războiului cu Germania Nazistă.

Rectorul, reverendul Jonathan Evens, a spus: „Aceasta este o expoziție de imagini concepute pentru a provoca neliniște și introspecție cu privire la profanarea crucii lui Hristos.

„Printre acestea, Răstignirea Stormtrooper a lui Ryan Callahan poate fi considerată printre cele mai controversate imagini din expoziție”.

El a adăugat: „Pentru mine, răstignirea lui Stormtrooper ridică întrebări similare celor pe care CS Lewis le-a ridicat în trilogia science fiction – că, dacă ar exista alte rase pe alte planete, ar fi Hristos încarnat printre aceste rase pentru a muri pentru mântuirea lor?

„Viziunea lui Lewis, pe care o descrie în povestea care trece prin trilogie, este că Hristos ar face acest lucru.

„Pentru creștini, imaginea lui Ryan Callahan ne poate conduce la o concluzie similară.

„Vă încredințez aceste imagini ca producătoare de idei și reflecție asupra semnificației veșnice a sacrificiului lui Hristos”.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Anti-Biserică
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. Aceasta mizerie nu poate fi numită decât artă de fi tâmpit nicidecum artă. Arta reala cere minte si rafinament ori pe la occidentali a cam dispărut asa ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!