X

INDRUMAR pentru JUDECATORI (Marea Britanie): EGALITATEA RASIALA = FAVORIZAREA MINORITATILOR

Un nou îndrumar oficial transmite judecătorilor că ‘egalitatea rasială’ înseamnă favorizarea minorităților

Un nou îndrumar pe tema “tratamentului egal” instruiește judecătorii să favorizeze inculpații non-albi pentru “redresarea inegalității”, în ciuda cercetărilor recente descoperind că tinerii bărbați albi fac parte din cel mai disprețuit grup în Marea Britanie.

Produs de Colegiul Judiciar, organizația responsabilă pentru instruirea judecătorilor în Marea Britanie, ultima ediție a Ghidului de Tratament Egal afirmă că: “Adevărata egalitate nu constă înotdeauna în tratarea tuturor în mod egal.”

Citând fostul Judecător al Curții Supreme americane Justice Blackmun, îndrumarul de egalitate, produs pentru prima dată în 1999 în timpul guvernului Laburist al lui Tony Blair, afirmă: “Pentru a depăși rasismul, trebuie să ținem cont în primul rând de rasă.”

“Nu există alte cala. Pentru a trata unele persoane egal, trebuie să le tratăm diferit.”

Cu cuvântul “transexual” apărând de 232 de ori, documentul detaliază amplu cum trebuie judecătorii să îndeplinească cerințele inculpaților ce se cred membri ai sexului opus.

Susținând că este “foarte nerespectuos” de a menționa numele de naștere a unui transexual, cartea recomandă restricționarea publicității în jurul cazului dacă este probabil să dezvăluie că cineva s-a născut cu alt sex decât pretinde în instanță.

În ciuda politicii oficiale guvernului emise în 2016 expunând un număr de măsuri pe care autoritățile, inclusiv poliția și școlile, trebuie să le ia pentru a maximiza numărul de crime de ură raportate, Ghidul de Tratament Egal face referire în mod repetat la “creșterea numărului de crime de ură” împotriva anumitor grupuri ca explicație pentru nevoia judecătorilor de a trata anumite persoane mai favorabil decât altele.

“Impactul psihologic al crimelor de ură în comunitatea musulmană a fost unul sever”, li se spune judecătorilor să ia în considerare, într-o secțiune despre “islamofobie” ce citează Consiliul Musulman al Marii Britanii, un grup de supremație musulmană cu legături fundamentaliste islamice.

“În zone cheie precum educația, sănătatea, cazarea și ocuparea forței de muncă, sunt dovezi de dezavantaje semnificative la care sunt supuse anumite grupuri etnice”, se spune în îndrumar, ce precizeaza că cercetarea a descoperit “atitudini negative puternice din partea populației albe către imigranți, refugiați, musulmai, țigani și călători”.

Cu asemenea intoleranță “e dificil să fii un musulman în Marea Britanie”, potrivit documentului, ce exemplifică cu o statistică potrivit căreia 41% din cetățenii britanici sunt de-acord cu afirmația “Islamul e o religie intolerantă” într-un sondaj de opinie din 2015.

Nu s-a menționat desigur faptul că YouGov a determinat din 48 de sondaje de opine separate că cel mai disprețuit grup din Marea Britanie este cel al tinerilor bărbați albi – un grup căreia respondenții nu numai că au atribuit trăsături negative în cea mai mare parte, dar care s-a și situat pe penultimul loc privind trăsăturile pozitive.

Deși se regăsesc în carte nenumărate exemple de discriminare directă și indirectă, niciunul dintre ele nu abordează posibilitatea că albii pot fi discriminați ca grup.

Într-adevăr, deși îndrumarul prezintă anumite situații în care un reclamant alb ar trebui să fie luat în serios, toate implică discriminarea împotriva unui grup minoritar spre deosebire de albi, de exemplu, dacă “un proprietar refuză să vândă o proprietate către un tânăr alb deoarece a fost însoțit de un prieten purtând straie musulmane tradiționale”.

Breitbart Londra a relatat în trecut că disparitățile aparente în tratamentul bazat pe rasă, în special în ceea ce privește crima de ură, a atras indignare pe social media.

Mai devreme în această săptămână, poliția a făcut apel pentru informații în legătură cu un atac rasist asupra unei biserici și a unui cimitir în Newport Pagnell, în care vandalii au sprayat cuvintele “evil white failures” pe un monument funerar.

Alte fraze sprayate cu vopsea roșie în locuri unde sunt îngropați creștini includ “bye bye whitey” și “every death a good one”. Dar în afară de o mențiune în Milton Keynes Citizen, daunele nu au atras o acoperire națională.

Categorii
Transgender
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

9 comentarii

 1. Anglia a subjugat popoarele din colonii, asa ca acum a venit timpul sa plateasca, nu o spun eu ca sunt rasista, o spune legea universala a rezonantei isi face efectul. Adica in final ce semeni aia culegi.

   1. Sigur ca nu, doar infiintau asezari prin America de Nord sau Africa, faceau comert cu sclavi, ii invatau democratia pe indieni etc. Si bineinteles ca bastinasii erau niste nerecunoscatori care nu stiau sa aprecieze binefacerile pe care le primeau.

    1. Sclavia si traficul existau in Africa INAINTE de aparitia albilor in Africa.
     Daca vreti intr-adevar sa aflati adevarul, internetul e liver. Inca.
     Negri care se vand intre ei. Intre triburi rivale. Traficul de organe este o afacere banala in Africa. Ca si „fermele” de mame de substitutie, sarmanele sunt platite de mizerie, sau chiar deloc! Practici vodoo facute la scara larga si importate la greu in lumea occidentala.
     Inainte de venirea omului alb, cine i-a impiedicat sa-si creeze o civilizatie precum grecii? Precum populatiile din Asia? Precum noi, romanii? Cite invazii nu au trecut tavalug peste noi? Si totusi, in ciuda greutatilor, am reusi sa si construim propria noastra civilizatie, sa avem propia noastea limba!
     Ar fi ff multe de spus, e un subiect vast.
     Nu mai cautati justificari emigratiei care ataca cultura occidentala
     Ceea ce se intampla in Anglia, Franta, Germania, Suedia, se va intampla si in Romania.

  1. englezii isi merita soarta, spuneti dvs.
   Deci scandalul de acum dn Anglia, mii de minore ucise sau violate, sunt doar o plata pt colonialism?

   Si Suedia? Norvegia? Danemaca? Merita si ei….? Ei ce au facut? Pt ce platesc?
   Incep sa apara si prin Romania emigranti…. Se stie ca am fost o mare putere coloniala, deci ne meritam soarta.
   Miile de femei violate in Germania de fapt plateau daune pt WW II? Sau pt ce platesc?

   1. @vali Aici e raspunsul pe care il cauti. Si noi ne meritam soarta pentru ca ne adapam cu nesat din troaca lor cu laturi

    21. Cunoscând pe Dumnezeu, nu L-au slăvit ca pe Dumnezeu, nici nu I-au mulţumit, ci s-au rătăcit în gândurile lor şi inima lor cea nesocotită s-a întunecat.
    22. Zicând că sunt înţelepţi, au ajuns nebuni.
    23. Şi au schimbat slava lui Dumnezeu Celui nestricăcios cu asemănarea chipului omului celui stricăcios şi al păsărilor şi al celor cu patru picioare şi al târâtoarelor.
    24. De aceea Dumnezeu i-a dat necurăţiei, după poftele inimilor lor, ca să-şi pângărească trupurile lor între ei,
    25. Ca unii care au schimbat adevărul lui Dumnezeu în minciună şi s-au închinat şi au slujit făpturii, în locul Făcătorului, Care este binecuvântat în veci, amin!
    26. Pentru aceea, Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci şi femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii;
    27. Asemenea şi bărbaţii lăsând rânduiala cea după fire a părţii femeieşti, s-au aprins în pofta lor unii pentru alţii, bărbaţi cu bărbaţi, săvârşind ruşinea şi luând cu ei răsplata cuvenită rătăcirii lor.
    28. Şi precum n-au încercat să aibă pe Dumnezeu în cunoştinţă, aşa şi Dumnezeu i-a lăsat la mintea lor fără judecată, să facă cele ce nu se cuvine.
    29. Plini fiind de toată nedreptatea, de desfrânare, de viclenie, de lăcomie, de răutate; plini de pizmă, de ucidere, de ceartă, de înşelăciune, de purtări rele, bârfitori,
    30. Grăitori de rău, urâtori de Dumnezeu, ocărâtori, semeţi, trufaşi, lăudăroşi, născocitori de rele, nesupuşi părinţilor,
    31. Neînţelepţi, călcători de cuvânt, fără dragoste, fără milă;
    32. Aceştia, deşi au cunoscut dreapta orânduire a lui Dumnezeu, că cei ce fac unele ca acestea sunt vrednici de moarte, nu numai că fac ei acestea, ci le şi încuviinţează celor care le fac.

    Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel

    1. Intrebarile mele erau ironice ca sa scot in evidenta falsitatea argumentelor de mai sus.
     Suntem toti pacatosi. Da.
     Eu mai mare decat toti.

     Stefan cel Mare, Mircea cel Batran si toti conducatorii nostri curajosi, n-au spus, „suntem toti pacatosi, ne meritam soarta, asa ca refugees welcome! S cine nu-i primeste cu paine si cu sare, e rasist!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!