X

SUA revin cu găselnița ARMELOR CHIMICE din Siria pentru a-l înlătura pe Assad

Image result for chemical weapons Syria lie

În urma bombardamentului care a avut loc asupra enclavei rebele Ghouta de Est, la porțile Damascului, au fost raportate 18 cazuri de sufocare. Cum va reacționa președintele SUA, Donald Trump?

„Optsprezece cazuri de sufocare şi de dificultăţi respiratorii au fost raportate la Hammouriye după lansarea unei rachete asupra acestei localităţi de către un avion militar”, a indicat Rami Abdel Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), fără a putea preciza originea acestor tulburări, scrie Agerpres.

Opozanţi ai regimului sirian au evocat utilizarea de către Damasc a „gazelor toxice”, ceea ce media de stat a calificat drept „piesă de teatru chimic”.

Regimul sirian, care a dezminţit de mai multe ori folosirea armelor chimice, a fost indicat în ultimele săptămâni ca autor al unor presupuse atacuri cu clor.

Aceste acuzaţii, „nerealiste” conform preşedintelui sirian Bashar al-Assad, au provocat indignare pe scena internaţională, Washingtonul şi Parisul agitând ameninţarea unor lovituri în Siria. „Această chestiune (a armelor chimice) face parte din vocabularul mincinos al Occidentului” şi reprezintă „un pretext pentru a efectua lovituri contra armatei siriene”, a considerat duminică, într-un interviu, liderul de la Damasc.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

  1. Constantin Roman.Uite in Arabia Saudita se taie capurile mai in toata zioa.Si la americanii lii in cot.Tine minte democratie nu exista.Exista doar interese politice si financiare.Restu sind doar instrumente pentru a optine cele doua de sus.Ne trimiti sa ne uitam pe o pajina cum traiesc copiii in Siria.Dar eu as dori sami arati cum traiau copiii pina a nu veni „democratia si dreprurile omului acolo”?Tot asa era?Aratami o tara macar unde traiesc mai bine decit pina la „democratie”Macar una.Iar eu iti arat ca Avganistanu,Iracu,Siria,Libia,Iemenu traiesc cu mult mai rau decit dupa democratie.Ca sa inteleji comparatia,Sadam husein a fost dictator si a omorit 180 de oameni(numai stiu kiar cifra)pe cind dupa ce lau omorit cifra a trecut peste un milion.Undei blea dreptatea si lojica?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!