X

PRE-CRIMA testată cu ajutorul Inteligenței Artificiale încă din 2012 de către Palantir Technologies din Silicon Valley împreună cu POLIȚIA

Un startup din Statele Unite testeaza un sistem care ar putea anticipa infractiunile.

Compania Palantir Technologies din Silicon Valley testeaza deja, in colaborare cu politia din New Orleans, un sistem controversat care ar putea anticipa diferite infractiuni.

Concret, acesta va prezice in ce zone vor avea loc urmatoarele crime si cine sunt persoanele care le-ar putea comite. Proiectul este deocamdata secret, insa a fost descoperit de jurnalistii de la The Verge in urma unei investigatii.

Palantir este o companie de analiza a datelor si colaboreaza cu politia pentru acest proiect inca din 2012.

Proiectul este controversat, pentru ca multi experti atrag atentia asupra unor abuzuri care s-ar putea face legat de dreptul la intimitate al oamenilor. In plus, exista riscul ca sistemul sa faca anumite legaturi incorecte, in functie de rasa persoanelor analizate.

Sistemul de predictie foloseste baze uriase de date si algoritmi care le interpreteaza, pentru a observa modele si astfel pentru a trage diferite concluzii privind infractiunile.

Pentru a estima probabilitatea ca un om sa comita o infractie, tehnologia propusa de Palantir ia in calcul mai multe aspecte: relatiile dintre persoana investigata si diferite bande de infractori, trecutul ei infractional si comunicarea pe retelele sociale.

In acest fel, algoritmii vor estima daca acea persoana are un risc mare sa devina victima sau agresor.

Pana acum sistemul a fost folosit pentru a identifica membri ai bandelor din New Orleans.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

 1. Indraznesc sa ma opun sintagmei „intaligenta artificiala” care excede amabilitatea fata de realizarile tehnice si tehnologice.
  In alt loc am dorit sa detaliez ce ar fi cu aceasta „inteligenta” care pare ca e[xista] dar nu e, referindu-ma la robotul cu cetanie draceasca – pardon, saudita… (cata minte le-a trebuit ca sa faca asta, nu mai zic!).
  „… masinaria a fost asamblata din foarte multe piese facute de foarte multi oameni cu masini, aparate si tehnologii facute de alti multi oameni… si se misca si face zgomot prin „mecanisme” si circuite elctrice si electronice facute de alti foarte multi oameni, … si foloseste informatica prin hard si soft [ware] de asemenea facute de foarte multi oameni….
  Se intelege ca multe mii de oameni „stau in spatele” bazaconiei ceea ce nu-i confera nici simturi, nici minte nici ceea ce se manifesta corelat, „peste” fiecare aspect – prin senti+mente.
  Sigur ca nu are imaginatie, creativitate, personalitate – toate manifestarile sint reproduceri ale ideilor celor „din spate”.
  Pe cand un om este nascut – NU FACUT! – de doi oameni, barbat si femeie, prin femeie.
  Doi oameni – atat!…. si nu ‘jde mii dintre care unul este George Boole care s-a ocupat de matematica logica, binara, Stefan Odobleja – parintele Ciberneticii… Maxwell, Ohm, Ampere… de electricitate, …. mii si mii de nume!
  De aceea nici o „chestie” nu poate fi „inteligenta” fiindca este doar o compilatie de informatii materializata spre actionare in lumea fizica, altfel spus, nu exista IA, inteligenta artificiala ci doar procesare rapida si corelare inter-centri de procesare la distanta.”
  ————-
  Bineinteles ca este posibil sa se nasca omul doar prin ingaduinta Dumnezeeasca ce creeaza si trimite suflet unic in lume in noua fiinta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!