X

Ziarul Lumina: CONFERINTA despre casatoriile INTERCONFESIONALE intre creștinii ORTODOCSI si PROTESTANTI, la Sibiu, în perioada 8-9 martie 2018

În perioada 8-9 martie 2018 va avea loc la Academia Evanghelică „Transilvania” din Sibiu, Conferința Internaţională cu titlul „Căsătoriile interconfesionale între creștinii ortodocși și protestanți”.

La eveniment sunt așteptați numeroși profesori universitari din țară și din străinătate, cercetători și teologi. Între aceștia se numără: Gianandrea Di Donna, Martin Illert, Pekka Metsö, Ciprian Streza, Alexandru Ioniță, Radu Gârbacea, Răzvan Perșa sau Pál Diószegi Szabó.

„Migrația nu este un semn al timpului nostru – a existat în orice moment. Dar astăzi se află în partea de sus a agendei politice și formează coexistența ecumenică a denominațiilor. Un număr semnificativ de membri ai bisericilor din Orientul Apropiat trăiesc acum în Occident.Acest lucru se aplică și bisericilor ortodoxe într-o măsură tot mai mare. Situațiile în care se află comunitățile diasporei conduc la provocări cu totul noi. Una dintre acestea este creșterea rapidă a numărului de căsătorii interconfesionale”, conform organizatorilor.

Publicul are intrarea liberă la eveniment. Toate prelegerile vor fi susținute în limba engleză. Conferința este organizată de Institutul de Cercetare Ecumenică din Sibiu, în colaborare și cu sprijinul Consiliului Comunității Bisericilor Protestante din Europa.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Ecumenism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

 1. Biserica Ortodoxa Romana are datoria de a explica tinerilor că e important ca amândoi soțîi sa fie ortodocsi! Cred că lucrurile trebuie lămurite mai întâi ,,în familie”.

  .Nu mergem la stomatolog sa ne facă operație rinichi și nici la ortoped sa ne facă o proteza dentara! Tot astfel, în calitate de ortodocsi, nu cerem sfaturi de la cei de alte confesiuni despre cum se face o căsătorie ortodoxa!

 2. Ceea ce este ingrijorator si pare ca nimeni inafara de blogul domniilor voastre,nu sesizeaza la timp si nu face lumina,asupra aplicarii punct cu punct a tuturor hotararilor sinodului mincinos din Creta2016.Conferinta,este perdea fe fum,pentru a-si sustine ,prin prezenta ereziarhului,punerea in practica de catre toti preotii si reprezentantii cinului monahal ,a tainei casatoriei intre ortodocsi si persoane apartinand altor denominatiuni crestine,denumite de ei in mod hulitor”biserici”,prin hotararea asa zisului sinod(atat in tara cat si in diaspora).Intr-adevar,cu aprobarea Patriarhiei,aceste casatorii aveau loc si inainte,majoritar intre ortodocsi si catolici.Acum intrucat a devenit lege,o vor aplica fara nici un impediment.Si consecinta este ca preotul partas la erezie ,dar avand „cuget ortodox”,dezerteaza,si devine in scurt timp,vinovat,imbolnavit de miasmele otravitoare ale panereziei ecumeniste.Drumul sau inapoi ,catre nepomenirea ierarhului tradator al Ortodoxiei,se inchide.
  Asa cum am mai precizat cu alte ocazii,toti slujbasii cu simbrie ai BOR,asteapta o minune ca altcineva sa-i scoata din aceasta mocirla,fara a misca un deget,avand scuza ca au de intretinut o familie numeroasa,parinti sau rude de ingrijit,stau in cladirile parohiale,au o turma de pastorit care nu ii va urma poate in totalitate pe drumul stramt si plin de maracini,al Golgotei.Asa cum s-a mai precizat, este „drum lung”,pana la potirul comun,ultima reduta propusa de foarte multi partasi la erezia cretana.
  De altfel cantarile emotionale in stil neo-protestant si-au facut loc in foarte multe biserici,in special din orasele si comunele din tara,iar”schimonosirea muzicii psaltice descoperită de îngeri sfinţilor melozi precum Sfântul Ioan Damaschin, Sfântul Roman Melodul, Sfântul Cosma Melodul”fiind deja o practica des intalnita. Personal ,sunt o adepta in totalitate a muzicii psaltice,si cu parere de rau nu pot spune ca imi plac pricesnele.
  „Sfântul Paisie Aghioritul spunea că duhul lumii este astăzi mai rău decât diavolul însuşi. Căci duhul lumii vine împodobit cu tot felul de dulceţuri şi ne atrage, încetul cu încetul, să ne alipim inima de el, în timp ce duhul cel rău, dacă l-am vedea la faţă – şi am rămâne încă vii! –, nu ne-ar mai trebui în veci un „parteneriat strategic” cu el.
  Sa ne consideram pe noi primii vinovati ai acestor situatii,si Domnul Atotindurarilor ,ne va izbavi ,lasand pacea si Harul Sau tamaduitor ,sa coboare in inimile celor care nu au dezertat de la slujirea cu dragoste in Adevar,mereu in slujba Iubitei si Sfintei noastre Ortodoxii.
  *citate din http://www.familiaortodoxa.ro/2018/02/08/intre-duhul-lumii-si-duhul-lui-dumnezeu/

 3. acolo nu mi se pare corect să participăm noi pentru că e o adunare a lor – e organizată de eretici. nu-i drept. de adunările ereticilor trebuie să ne ferim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!