X

#SECURISTAN: ,,În România au fost executate în 2014 de 31 de ori mai MULTE mandate pe SIGURANȚĂ națională la suta de mii de locuitori decât în SUA…”

Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes (foto), a prezentat o statistica cat se poate de sugestiva pentru ceea ce s-a intamplat in ultimii ani in Romania, cand drepturile si libertatile oamenilor au fost pur si simplu calcate in picioare in numele unei asa-zise lupte impotriva coruptiei, in special prin intermediul mandatelor de interceptare si supraveghere emise pe motive de siguranta nationala. Intr-o analiza postata pe pagina sa de Facebook, preotul Chris Terhes arata ca in Romania au fost emise de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala, la suta de mii de locuitori, decat in SUA. Asta in conditiile in care populatia Romaniei este de 20 de milioane de locuitori, iar cea a SUA de 319 milioane de locuitori.

Presedintele Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes

Chris Terhes ia care referinta 2014, intrucat acesta este ultimul an in care Serviciul Roman de Informatii si-a prezentat raportul de activitate. In acest sens, preotul Terhes dezvaluie ca in Romania, in anul 2014, au fost emise 2496 de mandate de siguranta nationala de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, iar in SUA, in acelasi an, au fost emise 1416 de mandate de siguranta nationala. Un calcul simplu ne arata astfel ca la suta de mii de locuitori, in SUA au fost 0,44 mandate pe siguranta nationala, iar in Romania au fost 12,48 de asemenea mandate.

Iata analiza presedintelui Coalitiei Romanilor din SUA, preotul Chris Terhes:

In Romania au fost executate in 2014 de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA

Ca tot s-a vorbit despre mandatele pe siguranta nationala si exceptia de neconstitutionalitate admisa ieri de CCR pe art. 3 lit. f) din Legea 51/1991 a sigurantei nationale, vreau sa va dau cateva date pentru a vedea cum Romania a ajuns controlata de Noua Securitate prin aceste mandate.

Dat fiind ca SRI nu a facut public rapoartele de activitate din 2015 pana in prezent, voi compara datele dintre Romania si SUA la nivelul anului 2014.

Asadar, in 2014, mandatele pe siguranta nationala date in Romania si SUA au fost:

  • Romania: 2.496 de mandate pe siguranta nationala la 20 de milioane de locuitori;
  • SUA: 1.416 de mandate pe siguranta nationala la 319 milioane de locuitori.

La suta de mii de locuitori, in SUA au fost 0,44 mandate pe siguranta nationala, iar in Romania au fost 12,48 mandate pe siguranta nationala.

Daca comparam cele doua numere vedem ca in Romania in 2014 au fost date de 31 de ori mai multe mandate pe siguranta nationala la suta de mii de locuitori decat in SUA.

Aceste mandate sunt cele mai intrusive si cate unul se intinde pe o durata de 6 luni.

Va intreb: are Romania mai multe amenintari la siguranta nationala ca si SUA?

In viziunea SRI si a ICCJ, se vede ca cetatenii romani din tara sunt cea mai mare amenintare la siguranta nationala a Romaniei.

La adresa de mai jos gasiti o comparatie intre SUA si Romania pe mandatele pe siguranta nationala pe mai multi ani.

Aparatura de ascultare platita de romani pentru ca SRI sa-i poata intercepta mai tare ca pe teroristi a costat, din spusele lui Pruna, peste 1 miliard de dolari. Cate spitale se puteau face cu acei bani?

Pretextul acestei extinderi a SRI-ului de a-i monitoriza pe toti romanii, incepand cu 2005, a fost ‘combaterea coruptiei’. Sunteti multumiti de activitatea lor?

Aceste date confirma inca odata ca Romania e #Securistan”.

 

Categorii
Big brother
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. De unde credeţi că s-a aciziţionat aparatura de 1 mld de dolari ?! Cumva de la ruşi ? Nu, taman de la americani ! Şi dacă tot aveau atâta aparatură de ce să n-o folosească !

  2. Hal de ambasade si ambasadori pe la noi pe aici.., care mai de care sa suga, sa rupa, sa fure…

    ambasada americii, ca ea e chiar camioana, in goana furibunda prin toata tara pe la alesii locali in pragul alegerilor ce aveau sa vina, si-a trimis trepadusii pe la prezumitivi castigatori ai alegerilor (din toate taberele cu „sanse reale”) sa le castige subit bunavointa pt supunere fata de licurici, adica un adevarat trafic de influenta dupa manual.

    http://evz.ro/primar-arestat-alegeri.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!