X

Cel mai geros 1 Martie de cand se fac masuratori in Romania

Primăvara începe cu temperaturi extrem de scăzute. Este cel mai geros 1 martie de când se fac măsurători meteo. În această dimineață s-au înregistrat temperaturi de – 25 de grade Celsius. Chiar dacă astăzi soarele își va face apariția pe cer, temperaturile vor rămâne în continuare foarte scăzute.

La nivelul țării, este cel mai friguros început de primăvară de când se fac măsurători meteo, a declarat Alina Șerban – metorolog ANM. „Sunt temperaturi foarte scăzute, temperaturi record, putem spune că sunt cele mai scăzute de când se fac măsutăroi meteorologice.”

S-au înregistrat temperaturi care au coborât sub – 22 de grade.

„A fost o noapte cu temperaturi record pentru data la care ne aflăm, în foarte multe localități din țară. Au fost temperaturi chiar -25 de grade ”.

Și Capitala a înregistrat un nou record pentru 1 martie, la stația meteorologică Băneasa. E vorba de -21,7 grade, față de recordul lunii – 19, 9 grade, înregistrat în anul 2005.

Categorii
Vremea
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

6 comentarii

 1. Or fi fost -25 de grade (nu s-a spus unde) si -21,7 grade la Bucuresti Baneasa, dar probabil la orele diminetii, la 7-8 dimineata. La pranz, la ora 14-15, erau afara vreo 3-4 grade, desi statiile meteo raportau -4 sau -5… iar pe site-ul INMH este in continuare anuntat COD PORTOCALIU de ger (!!) pana vineri 2 martie, ora 20! Era chiar ciudat ca peste tot se topea zapada, turturii la fel picurau si cadeau de pe acoperisuri, dar INMH insista ca de fapt …e mare ger mare (in Bucuresti, unde realitatea observata cu ochiul liber era cu totul alta).

 2. Frate Vasile, pentru că este 1 martie, îți pun direct o întrebare: Este în regula sa oferim mărțișoare doamnele și domnișoarelor? Mai suntem ortodocsi autentici daca ne conformam duhului lumesc și sărbătorim Mărțișorul, tradiție moștenită de la strămoșii noștri traci care erau păgâni? Poate că n-ar fi rău să scrii și un articol pe tema aceasta. Doamne ajuta!

  1. Ma bag si eu neinvitat – iertare, sper sa fiu de ajutor fiindca am inteles cata de solicitanta este munca la care s-a inhamat ….
   http://ortodoxinfo.ro/2017/03/01/martisorul-vechi-simbol-pagan-specific-meleagurilor-noastre/
   Am „aflat” ca femeia crestina este sarbatorita de ziua mironositelor …. stim ca primavara incepe de fapt cand e echinoctiul de primavara (ziua este egala ca durata cu noaptea…) nicidecum cand incepe perioada scriptica.
   http://apostolatintarafagarasului.blogspot.ca/2010/04/o-revenire-in-fire-duminica.html
   http://slujireapreotesei.blogspot.ca/2010/03/eu-sarbatoresc-ziua-femeii-crestine.html
   https://femeiaortodoxa.wordpress.com/2011/03/25/buna-vestire-icoan/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!