X

ATENTIONARI MARI ALE MEDICILOR in aceste zile cand gerul năprasnic și ninsorile abundente se năpustesc asupra României

de null

iarnă, frig, viscol, zăpadă

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

[…]

Recomandările Ministerului Sănătăţii

Pentru zilele cu temperaturi scăzute, Ministerul Sănătatii recomandă populaţiei să asculte sfatul medicilor, să evite deplasările în spaţii deschise şi expunerea prelungită la frig, să respecte regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii şi să consume alimente bogate în proteine, fructe şi legume. 

În cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea mijloacelor de protecţie adecvate – căciuli, mănuşi etc. Trebuie evitată expunerea prelungită a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături. De asemenea, în cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea medicului.

Specialiştii de sănătate publică din Ministerul Sănătăţii recomandă ca persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute. În această perioadă, trebuie să se acorde o atenţie specială copiilor – aceştia nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător. Locuinţele şi spaţiile închise de locuit trebuie să fie încălzite corespunzător şi trebuie evitată utilizarea instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Ministerul Sănătăţii solicită direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti să monitorizeze măsurile care se impun la nivelul unităţilor sanitare, astfel încât acestea să poată primi, tria şi interna un număr mai mare de pacienţi, pe perioada atenţionărilor meteo.

[…]

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

4 comentarii

  1. f simpatica si crestineasca atitudinea vanzatoarei: “La urma urmei, nu contează ce stare de spirit ai tu, ci să nu o strici pe a celui care cumpără de la tine”

  2. vreau sa-i vad si eu stand la cozi pe bucuresteni la tonomatul ala… . In frig, sa puna marunt ori sa-i dea restul, apoi daca nu merge cum sa calatoareasca? cum se incaiera apoi peste tonomat ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button