X

SUA îşi vor deschide ambasada la Ierusalim în luna mai, pentru a coincide cu aniversarea a 70 de ani de la crearea statului Israel

inchide
Ierusalim Foto: Wikimedia Commons

Ambasada Statelor Unite in Israel va fi mutata de la Tel Aviv la Ierusalim in luna mai, a informat vineri un oficial american, pentru AFP.
Transferul ambasadei „va coincide cu aniversarea a 70 de ani” de la crearea Statului evreu, a precizat pentru AFP un alt oficial american, fata a face si alte precizari cu privire la data.
Reprezentanta diplomatica va fi initial situata in cartierul Arnona, intr-un ansamblu de cladiri ce gazduiesc operatiunile consulare americane la Ierusalim, a precizat cel de-al doilea oficial.
Intr-o prima faza, doar ambasadorul si o mica echipa se vor muta din Tel Aviv, a mai mentionat oficialul.
Presedintele american Donald Trump a anuntat la finalul anului trecut, pe 6 decembrie, decizia sa de a „recunoaste oficial Ierusalimul drept capitala a Israelului”, anuland politica adoptata de predecesorii sai si ignorand avertismentele venite din toate partile.
Ministrul israelian pentru serviciile de informatii, Israel Katz, l-a felicitat imediat pe presedintele american Donald Trump pentru decizia de mutare a ambasadei americane la Ierusalim pentru cea de-a 70-a aniversare a Israelului.
”Nu exista un cadou mai mare decat acesta! Cea mai justa si corecta decizie. Multumesc, prietene!”, a scris Katz intr-o postare pe Twitter.

ישראל כץ Israel Katz@Israel_katz

I would like to congratulate Donald Trump, the President of the US @POTUS on his decision to transfer the US Embassy to our capital on Israel’s 70th Independence Day. There is no greater gift than that! The most just and correct move. Thanks friend!

Twitter Ads info and privacy

Potrivit guvernului israelian, premierul Benjamin Netanyahu se afla in contact cu administratia SUA si va raspunde daca si cand partea americana va face un anunt, scrie Agerpres.
Israelul isi va celebra in acest an independenta in zilele de 19-20 aprilie. Israelul si-a declarat independenta in 1948, iar noul stat a fost recunoscut de presedintele american Harry Truman la 14 mai acelasi an.

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
ExterneSionism
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!