X

[VIDEO] DOCUMENTAR genial: Postul, o nouă terapie în tratarea unor boli grave precum cancerul, reumatismul

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Le jeûne, une nouvelle thérapie? (2012)
Un documentar genial despre post si purificarea prin post, realizat de ARTE France. 
“Ce-ar fi dacă tensiunea ar scădea, alergiile şi astmul s-ar manifesta mai blând dacă am ţine post negru cu apa câtva timp? Un documentar ştiinţific ce a fost difuzat pe postul Arte se ocupă de post ca terapie în anumite boli ale lumii moderne. Ancheta desfăşurată arată că metoda poate constitui un remediu miraculos în boli grave precum cancerul.
Postul se poate dovedi benefic în cazul multor boli caracteristice modului de viaţă actual, ca obezitatea, diabetul sau hipertensiunea, dar si in cazul unor boli psihice. Periplul realizatorilor filmului în Rusia, Germania şi Statele Unite demonstrează acest lucru.

La sanatoriul din Goriatcinsk din Câmpia Siberiană, două treimi din pacienţi, suferind de alergii, astm şi reumatism, se simt mai bine după o cură ce poate dura până la trei săptămâni, efectuată sub supraveghere medicală, arată conducerea acestui centru. Principiul este simplu: în lipsa hranei, corpul uman se hrăneşte singur din rezervele sale de glucoză şi lipide si in acelasi timp are suficienta energie si spatiu sa se purifice si sa se vindece. La Goriatcinsk, postul durează în medie două săptămâni, în timpul cărora pacienţii beau doar apă şi fac sport ca să-şi întreţină musculatura. Urmează şapte zile de readaptare la obiceiuri alimentare echilibrate. Cea mai grea este a treia zi de privare de hrană, au spus cei care au ţinut un astfel de post. Un medic precizează că, în faza de dezintoxicare, organismul trece printr-o criză de acidoză, nivelul de aciditate crescând brusc. Cu spălături intestinale şi masaje, organe responsabile cu eliminarea, ca ficatul şi rinichii, sunt stimulate şi depăşesc criza. Potrivit experţilor ruşi, metoda a fost descoperită din întâmplare acum circa 60 de ani, în perioada sovietică, când un psihiatru a făcut legătura între greva foamei pe care o ţinea un pacient şi îmbunătăţirea stării lui psihice. Rezultatele studiilor întreprinse de atunci în Rusia au fost validate de Academia de Ştiinţe din ţară.
În Europa occidentală însă postul terapeutic nu beneficiază inca de o astfel de recunoaştere oficială. În Germania se fac totuşi astfel de cure, fiind aplicată îndeosebi metoda Buchinger, numele unui medic militar cu artrită, care a reuşit să trăiască în scaun cu rotile ţinând post. Mai puţin dure decât în Siberia, curele, propuse în centrul lui de pe malul lacului Constantz, recomandă ingerarea a 250 de calorii pe zi, sub forma sucurilor şi cremelor pentru a evita criza de acidoză.

În California, un tânăr cercetător, Valter Longo, experimentează pe şoareci efectele postului asupra celulelor canceroase, a căror multiplicare este încetinită, pentru că nu le plac mediile sărace în zaharuri. Se pare că postul protejează şi împotriva efectelor secundare ale chimioterapiei. Valter Longo este ferm convins ca postul negru are efecte benefice asupra cancerului. Rezultatele rămân însă preliminare şi trebuie să fie confirmate de experienţe pe scară largă pe oameni. La modul general, subliniază autorii documentarului ‘Postul, o nouă terapie?’ este evident că la lipsa hranei corpul reacţionează mai bine decât la excesul de mâncare.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Doamne ajuta!
    Despre această metoda de vindecare eu am auzit pentru prima dată la Mânăstirea Sihastria Rarau la Părintele Ioan. Multumesc frumos.

  2. Mare atentie!
    Postirea este bine sa se faca dupa indrumarea si incuviintarea duhovnicului, nu a “omului de stiinta” care este medicul.
    Sa nu facem confuzie intre post, postul crestinesc adica ortodox si privarea de alimente efectuata terapeutic si in mare masura experimental.
    Oricum, pracrica este periculoasa pentru multe persoane cu afectiuni, are unele finalitati pozitive care nu insa apar repetabil si previzibil cum ar presupune experimentarea stiintifica.
    Cu forme diferite de abtinere au ajuns sluitorii demonilor hindusi sa nu manance deloc si sa nu moara,,,
    In engleza, “fasting” nu este echivalentul “post”-ului ci a abtinerii de a manca, mai apropiat “infometarii” – din acest punct de vedre titlul nu semnalizeaza corect mesajul.
    Tendinta unora de a da “validare” materiala adevarurilor duhovnicesti nu e demna de ascultare, altfel spus (aici) este bine de tinut postul, infometarea nu face parte din “armele” crestinului impotriva bolii.
    Daca ar fi asa, Stalin ar trebui sanctificat ca – cica – i-a infometat pe multi care ar fi putut ajunge mai repede …. sanatosi (oare?) direct in Rai fiind prigoniti!
    Nu numai el ci si Hitler , de catre francezi caci dupa rechizitionarea animalelor, lactatelor, oualor pentru armata de ocupatie, francezii nu s-au mai imbolnavit aproape de loc – factorul principal fiind lipsirea (fortata) de carne, de proteina animala…
    De ce nu, facut sfant si Ceausescu cu cartelele lui alimentare…trimisul mancarii in URSS si cu consecinta – “insanatosirea” populatiei care a putut sa reziste in strada ca sa-l dea jos… cati autisti aveam?… cati tefelisti?… cati pro-GAY-sisti?… cati usr-isti???
    Bine ar fi de reluat “Invatatura Sfintilor Parinti despre boala”.
    Eu, cand aud de “holistica” nu ma gandesc la antichitate daco-geta, omul privit ca un intreg ci am remarcat ca intregul holisticilor moderni este o uniune om-animal-planta- GAIA (adica o fiinta care ar fi planeta Pamant) care este animata de un principiu vital care nu face parte din Crestinism.
    Nu cred ca infometarea este ceea ce ar putea fi o esarfa rosie agitata in fata ochilor unei persoane speriate de boala.
    ————-
    Credinta in dezintoxicare este usor de combatut: intregul organism este refacut, celul cu celula prin alimentarea fauta de si prin sistemul sanguin.
    Altfel spus, sangele este cel care ne tine in viata fizica.
    Producerea sangelui se face in asa fel incat nu exista nici un fel de intoxicare, parametrii masurabili si tipul,de substante si elemente care sint admise la formarea sangelui sint extrem de precise si controlate de rinichi, ficat si – in buna masura – de lamani.
    Faptul ca omul acumuleaza deseuri (depozitate din incapacitatea de eliminare rapida prin supra incarcarea de patima alimentara) nu inseamna intoxicare – aceste deseuri vor deveni masa de fecale si vor putea fi eliminate… NU INTRA IN SANGE, ORGANE, CREIER, OASE.
    Prin urmare, nue necesara vreo detoxifiere, asta este demonologie naturista.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button