X

UE: Un oraș maghiar NU poate fi CAPITALA EUROPEANA a culturii deoarece există „PREA MULTI ALBI FERICITI si CRUCI si nu exista suficienti emigranti”

UE: orașul maghiar nu poate fi capitala europeană a culturii deoarece există „prea mulți oameni albi fericiți”

Juriul UE al concursului „Capitala europeană a culturii” (EKF 2023) a declarat că unul dintre orașele participante este „prea alb și nu există suficienți migranți”, raportează site-ul de știri maghiar „888.hu„.

Doar șapte semifinalisti au rămas, orașul maghiar Székesfehérvár a realizat un film promoțional pentru juriu. Filmul prezintă cele mai frumoase locuri din oraș, un cuplu fericit și câțiva copii care se joacă.

Însă juriul UE a respins prezentarea filmului de debut al lui Székesfehérvár: „Sunt prea mulți oameni albi fericiți și Cruci și nu sunt suficienți migranți”, a spus juriul.

Filmul orașului a apărut, de asemenea, pe YouTube și a atras peste 3000 de vizualizări. Unul dintre experții Uniunii Europene a răspuns: „Acesta este filmul de propagandă al Europei creștine albe; toată lumea este albă, fericită și dansând pe străzi. „

Primarul orașului maghiar, Dr. András Cser-Palkovics, a ținut o conferință de presă despre decizia juriului miercuri. El a spus că, de fapt, nu s-a întâmplat nici o audiere a experților, însă decizia a fost luată exclusiv pe probleme politice zilnice, iar acuzațiile au fost adresate Székesfehérvár și delegației.

Primarul a reamintit, de asemenea, criticile comisiei de film despre Székesfehérvár: „Au lăsat pe cei săraci și pe migranți în afara filmului, iar în același timp au existat prea multe Cruci, Biserici și ceea ce era și mai rău, atitudinea orașul, pentru că au considerat acest lucru o valoare. „

Juriul a hotărât să recomande înscrierile Győr, Debrecen și Veszprém ca finaliști pentru Capitală Culturală Europeană.

 

NOTĂ OrtodoxINFO
Categorii
Uniunea europeană
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

3 comentarii

  1. E mai bine asa, ca nu au fost desemnati capitala culturala europeana. Caci UE promoveaza doar nonvalorile si excrementul. Daca i-ar fi ales a fi capitala culturala europeana, ar fi insemnat ca orasul este bolnav. Macar asa il putem trece intr-o lista alba a oraselor sanatoase pt. cei ce vor sa calatoreasca in afara, in vacante, cu buletinul prin alte tari membre UE (unde poti calatori fara pasaport).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!