X

Israel şi Egipt, contract istoric privind furnizarea de gaze

Acord istoric semnat între Israel şi Egipt în contextul tentativei celor doi ţări de consolidare a legăturilor diplomatice. O compania egipteană va cumpăra gaze naturale de 15 miliarde de dolari în conformitate cu două acorduri semnate pentru 10 ani.

Companiile Delek Group şi Noble Energy, care conduc fiecare consorţiile care operează zăcămintele offshore de gaze naturale Tamar şi Leviathan din Israel au anunţat că au semnat un acord cu compania energetică egipteană Dolphinus Holdings pentru a-i furniza o cantitate totală de aproximativ 64 miliarde metri cubi de gaze naturale pe parcusul unui deceniu, urmând ca jumătate din această cantitate să provină de la fiecare zăcământ iar veniturile să fie împărţit în mod egal între ele, scrie agenţia Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lăudat semnarea acordului afirmând că această înţelegere ca aduce atât miliarde de dolari la bugetul statului cât şi va „consolida economia noastră şi legăturile regionale”.

Israelul are puţine gaze naturale dar în ultimii ani a descoperit importante câmpuri de gaze naturale. Aceste rezerve de gaze naturale deschid posibilitatea ca Israelul să pună la punct noi legături strategice în regiune şi chiar să exporte gaze naturale spre Europa.

Categorii
Externe
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!