X

Israel şi Egipt, contract istoric privind furnizarea de gaze

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Acord istoric semnat între Israel şi Egipt în contextul tentativei celor doi ţări de consolidare a legăturilor diplomatice.  O compania egipteană va cumpăra gaze naturale de 15 miliarde de dolari în conformitate cu două acorduri semnate pentru 10 ani.

Companiile Delek Group şi Noble Energy, care conduc fiecare consorţiile care operează zăcămintele offshore de gaze naturale Tamar şi Leviathan din Israel au anunţat că au semnat un acord cu compania energetică egipteană Dolphinus Holdings pentru a-i furniza o cantitate totală de aproximativ 64 miliarde metri cubi de gaze naturale pe parcusul unui deceniu, urmând ca jumătate din această cantitate să provină de la fiecare zăcământ iar veniturile să fie împărţit în mod egal între ele, scrie agenţia Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a lăudat semnarea acordului afirmând că această înţelegere ca aduce atât miliarde de dolari la bugetul statului cât şi va “consolida economia noastră şi legăturile regionale”.

Israelul are puţine gaze naturale dar în ultimii ani a descoperit importante câmpuri de gaze naturale. Aceste rezerve de gaze naturale deschid posibilitatea ca Israelul să pună la punct noi legături strategice în regiune şi chiar să exporte gaze naturale spre Europa.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button