X

Islanda, pe cale sa devină PRIMA țară europeană care interzice CIRCUMCIZIA

Interzicerea circumciziei provoaca reactia evreilor si musulmanilor

Islanda este pe cale sa devina prima tara europeana ce interzice circumcizia, iar acest ritual ce apartine si iudaismului si islamismului pare sa devina un nou teren al disputelor privind libertatea religioasa, noteaza Guardian.

Un proiect de lege din parlamentul islandez propune pedepse de pana la sase ani de inchisoare pentru cei care fac circumcizii pentru orice alte motive decat cele medicale.

Criticii spun ca masura, care a starnit reactii de la lideri religiosi din toata Europa, ar face ca traiul evreilor si musulmanilor din Islanda sa devina aproape imposibil.

In lume, unul din trei barbati este circumcis, cea mai mare parte din motive religioase sau culturale.

Multi evrei si musulmani spun ca se tem ca tema circumciziei ar putea fi un teren propice pentru manifestariea antisemitismului si islamofobiei, ei dand drept exemple tensiunile iscate de vesmintele proprii unei religii sau de sacrificarea rituala a animalelor pentru consum.

Categorii
ExterneIslam
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Intr-un alt articol publicat aici, Islanda era data ca exemplu de stat progresist perfect. Acum ce sa mai intelegem, Frate Vasile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!