X

Islanda, pe cale sa devină PRIMA țară europeană care interzice CIRCUMCIZIA

de null
Interzicerea circumciziei provoaca reactia evreilor si musulmanilor

Islanda este pe cale sa devina prima tara europeana ce interzice circumcizia, iar acest ritual ce apartine si iudaismului si islamismului pare sa devina un nou teren al disputelor privind libertatea religioasa, noteaza Guardian.

Un proiect de lege din parlamentul islandez propune pedepse de pana la sase ani de inchisoare pentru cei care fac circumcizii pentru orice alte motive decat cele medicale.

Criticii spun ca masura, care a starnit reactii de la lideri religiosi din toata Europa, ar face ca traiul evreilor si musulmanilor din Islanda sa devina aproape imposibil.

In lume, unul din trei barbati este circumcis, cea mai mare parte din motive religioase sau culturale.

Multi evrei si musulmani spun ca se tem ca tema circumciziei ar putea fi un teren propice pentru manifestariea antisemitismului si islamofobiei, ei dand drept exemple tensiunile iscate de vesmintele proprii unei religii sau de sacrificarea rituala a animalelor pentru consum.

Știrile sunt sub cenzură! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Guvernul nu dorește aflarea adevărului despre plandemia covid-19. Încercăm să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în cea mai mare provocare pe care o trăim. Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!
Categorii
ExterneIslam
cuvinte cheie

Articole asemănătoareVă rugăm să comentați decent, în duhul Ortodoxiei! Responsabilitatea juridică pentru conţinutul comentariilor dvs. vă revine în exclusivitate.

5 comentarii

  1. Intr-un alt articol publicat aici, Islanda era data ca exemplu de stat progresist perfect. Acum ce sa mai intelegem, Frate Vasile?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclamele sunt blocate

Te rog să ne susții, deblocând reclamele.