X

Erdogan are pretenții de SULTAN: “Alte locuri de pe harta din inimile noastre nu sunt diferite de cele ale teritoriului nostru”

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

În timp ce crește pericolul unei ciocniri cu Statele Unite, în Siria, Turcia amenință cu invazia și cucerirea o nouă țară NATO. Într-un incident care a avut loc la mai puțin de două săptămâni după ce Ministerul grec al Apărării a anunțat că Turcia a violat spațiul aerian al Greciei de 138 de ori într-o singură zi, pe 13 februarie, un vas al pazei de coastă turce a lovit un vas al pazei de costă grecești în largul Imia, una dintre numeroasele insule grecești în legătură cu care Turcia își revendică suveranitatea.

Majoritatea teritoriilor care acum se află între actualele granițe ale Greciei moderne s-au aflat sub ocupația Imperiului Otoman de la mijlocul secolului XV până la Războiul grec de Independență din 1821 și înființarea statului grec modern în 1823.

Aceste insule, ca și restul Greciei, sunt legal și istoric grecești, așa cum o arată și numele lor.

Partidul turc de guvernământ al Justiției și Dezvoltării și cea mai mare parte din opoziție par să intenționeze invadarea și cucerirea acestor insule grecești, pe motiv că ele ar reprezenta de fapt teritoriul Turciei, scrie Gatestone Institute.

În decembrie, de pildă, Kemal Kiliçdaroglu, liderul principalului partid turc de opoziție, CHP, a declarat că atunci când va câștiga alegerile în 2019 „va invada și ocupa 18 insule grecești din Marea Egee, așa cum fostul premier turc Bulent Ecevit a invadat Ciprul în 1974.” El a explicat că nu există „nici un document” care să dovedească că aceste insule aparțin Greciei.

Meral Akșener, lidera noii formațiuni de opoziție „Partidul bun”, a făcut și ea apel la o invadare și cucerire a insulelor: „Ceea ce este necesar trebuie făcut”, a scris ea pe Twitter în data de 13 ianuarie.

Cea mai grăitoare încordare de mușchi îi aparține totuși, evident, președintelui Erdogan, care pare încălzit de faptul că actuala sa invazie în Afrin, în nordul Siriei, nu a întâmpinat nici o piedică pe plan internațional.

„Îi avertizăm pe cei care au trecut linia roșie în Egeea și în Cipru: curajul lor va lua sfârșit atunci când vor vedea armata noastră, navele noastre și avioanele noastre… Indiferent de ceea ce Afrin reprezintă pentru noi, drepturile noastre în Egeea și în Cipru sunt aceleași. Nici să nu vă gândiți că vom ignora explorarea gazelor naturale în apele Ciprului și tentativele oportuniste din Marea Egee.”

„Așa cum am distrus comploturile (în Afrin) prin Operațiunea Scutul Eufratului și Operațiunea Ramura de Măslin, și curând în Manbij și în alte regiuni, putem și vom distruge comploturile acelora care se angajează în calcule greșite la frontiera noastră de sud… Vasele noastre de război și forțele noastre aeriene sunt atente la ce se întâmplă în zonă pentru a interveni în orice mod va fi necesar.”

Referindu-se la zilele Imperiului Otoman, Erdogan a spus:

„Cei care cred că am șters din inimile noastre pământurile de pe care ne-am retras acum o sută de ani se înșală…”

„Noi spunem cu fiecare ocazie că Siria, Irak și alte locuri de pe harta din inimile noastre nu sunt diferite de cele ale teritoriului nostru. Luptăm astfel încât un drapel străin să nu mai fluture nicăieri unde adhan (chemarea musulmanilor la rugăciune – n.r.) răsună.”

„Lucrurile pe care le-am făcut până acum sunt palide în comparație cu marile isprăvi și atacuri pe care le plănuim în zilele următoare, cu voia lui Allah.”

Dinastia otomană și imperiul otoman au fost înființate de un șef de trib turkmen undeva în jurul lui 1300. În timpul celor peste 600 de ani ai perioadei otomane, turcii otomani, care au reprezentat și califatul islamic, au pornit cu regularitate războaie ale jihadului, invadând și ocupând teritorii de pe cinci continente.

Neo-otomaniștii din Turcia actuală încă prețuiesc conceptul de jihad (războiul sfânt) împotriva necredincioșilor. Directoratul pentru Afaceri Religioase (Diyanet), înființat de Erdogan, a catalogat invazia Turciei în Afrin drept „jihad”.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

6 comentarii

  1. Este târziu.Incidentul cu Imia este unu cu vase necivile!!!!!!!! Adecă o fost rău. La 3 zile Video momentul ”ciocniri” involuntare” a fost șters!!!!!!

  2. La noi liniște deplină, presă scrisă și audiovizuala, divertisment cât cuprinde, în timp ce această nenorocire bate la ușă care nu întâmplător a și fost profețită

  3. Ceea ce nu inteleg e de ce nu a fost recuperat Constantinopolul atunci cand s-a putut (in razboiul ruso-turc din 1877-1878)

  4. Vrem sa le spunem romanilor,romanasilor nostri aflati printre straini in Grecia,Cipru si insule acest indemn:
    Ati plecat din tara manati de nevoi,stiind ca nu e loc si pt voi aici in tara din cauza coruptiei sataniste de la noi si asa e pt ca suferim.Viata printre straini e mai buna ca aici desi dorul de locurile natale te lasa neputincios cand si cand dar n ai ce face si trebuie sa razbati.Exista situatii de:dezastru natural,iminenta de razboi,terorism ,cand nu se mai poate trai in tara unde muncesti.Sigur ca,acum toate par roz si cu viitor promitator,dar inconstienta populatiei Greciei care doarme pe picioare ascunde acolo un dusman de moarte,care candva au fost terorizantii lor si ai nostri timp de sute de ani-TURCIA.Acum turcii pretind acele teritorii grecesti pe care le au exploatat silnic iar grecii au ramas cu amintirea unui trecut chinuit in relatia cu turcii si cu resentimente mari fata de ei insa caracterul pasnic al grecilor fata de acest popor salbatic a este de fair-play.Turcia,cu nostalgia i invinsa se mai crede marele cuceritor al Europei din vremuri uitate,crezand ca Dumnezeu ,pentru pacatele crestinilor,Europa va fi iar pres sub ei.Nu mai e asa.Dumnezeu le arata acum ca,in prostia lor,si au pregatit coliva de fapt pt ca se vor avanta in cuceriri de noi pamanturi,nestíind amaratii ca si sapa groapa cu mana lor,foarte adanc.Turcii sunt o natie de oameni care nu au imaginatie.La propriu vorbind.Ei au castigat pe unde au trecut pt ca sunt un soi de oameni foarte pofticiosi si calici(cuvant turcesc care se traduce cu cuvantul AVAR)si total imprevizibili ,caposi de nu se inteleg deloc nici intre ei.
    Indemnam pe toti sa plece din Grecia ,Cipru si de pe insulele grecesti pt ca aceste zone vor fi zone de razboi.Nu e nicio gluma.Daca sunt banuti stransi,sa se plece cu primul avion.Cand va fi supraaglomeratie de nu stii ce avion sa apuci ca sa scapi cu viata ,crezi ca pleci asa usor?Riscul de a nu mai vedea tara cu ochii devine evident.Pentru a fi in siguranta,te duci,iei bilet de orice:avion,vapor,tren,autocar si te inapoiezi in tara pt ca ,daca un stat european ca Grecia e atacat de alt stat cum e Turcia,toate libertatile garantate prin lege vor fi de domeniul trecutului acestea fiind anulate de fortele militare ale momentului iar prezenta ta ca strain,oriunde te ai duce va fi catalogata:spionaj,furt,sabotaj,terorism si infractiune in forma continuata.Vei suporta anchete dupa anchete.Si iti convine asa?Curand cuvantul REPATRIERI va fi peste tot in mass media.Vrei sa te numeri printre repatriatii transportati cu forta cine stie unde si in conditii mizerabile si de furturi din bagaje?Sa mediteze individual fiecare si sa actioneze cum vrea,desi suntem siguri ca toti cei care simt o raspundere familiala nu vor sta pe ganduri si vor tine cont de sfat:PLECATI SI NU VA MAI UITATI INAPOI!ACTIONATI ACUM SPRE BINELE DVS SI FAMILIEI!NU MAI SPERATI NICIUNDE!VENITI IN TARA CA TREABA SE VA INFLAMA PE PLAN INTERNATIONAL CAND ORICE CALATORIE VA FI CU RISCURILE DE A NU MAI AJUNGE LA DESTINATIE!LUATI ACUM DECIZIA DE REPATRIERE ,ACUM CAT SE MAI POATE CALATORI IN SIGURANTA DE A RAMANE INTREGI SI IN VIATA! SA NE POMENITI IN RUGACIUNILE VOASTRE!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button