X

,,SALVATĂ ” de VACCIN: Deși fusese VACCINATĂ, o femeie de 62 de ani a DECEDAT din cauza GRIPEI

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a confirmat un nou deces provocat de gripă în Bihor, fiind vorba despre o femeie de 62 de ani.

Pacienta a suferit de infecţie cu virus gripal de tip B şi avea boli cronice, a mai anunţat CNSCBT.

Femeia se vaccinase antigripal, dar a murit marţi, iar joi s-a confirmat că avea şi gripă.

„Este vorba despre o femeie din Sălacea, care a decedat pe 13 februarie, pe secţia ATI a Spitalului Clinic Judeţean din Oradea, înainte de a avea confirmarea că este vorba de gripă. Femeia avea boli asociate: diabet zaharat de tip II, bronhopneumopatie cronică obstructivă, insuficienţă renală, hipertensiune arterială, cardiopatie ischemică”, a declarat directorul DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, vineri, pentru BIHOREANUL.

Rahotă a mai precizat că femeia se vaccinase antigripal pe 29 decembrie, iar deocamdată specialiştii din Bihor aşteaptă răspunsul scris de la Institutul Cantacuzino, pentru a vedea ce tulpină de virus gripal a avut.

„Iniţial am crezut că va fi negativ buletinul, pentru că femeia se vaccinase”, a spus şefa DSP Bihor. 

Acesta este cel de-al 31-lea deces provocat de gripă în sezonul 2017 – 2018 în ţară şi al patrulea în Bihor.

NOTĂ OrtodoxINFO

De fapt toate aceste persoane mor de alte boli, mult mai grave, care le slăbesc sistemul inunitar încât și o banală răceală le este fatală. Cum poți să zici că un bolnav de SIDA, de diabet, de insuficiență respiratorie s.a.m.d. a murit de gripă?

Citiți vă rog și:

Categorii
Vaccin
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!