X

Premierul Poloniei vorbește despre “autori evrei ai holocaustului” – un adevăr ce generează mereu SCANDAL

de null

Image result for Mateusz Morawiecki holocaust

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Primul ministru polonez, Mateusz Morawiecki, a stârnit un scandal sâmbătă vorbind despre “autori evrei” ai Holocaustului pentru a susţine recenta lege controversată destinată să apere Polonia de acuzaţii privind complicitate cu naziştii la genocid, relatează France Presse. 

Prezent la Conferinţa de securitate de la Munchen, Morawiecki a fost întrebat de un jurnalist israelian, Ronen Bergman, dacă ar fi pedepsit în Polonia în cazul în care ar relata istoria unor membri ai familiei sale, deportaţi după ce fuseseră denunţaţi Gestapoului de către vecini ai lor polonezi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

“Aceasta nu va fi pedepsit, nu va fi considerat criminal să se spună că au existat autori polonezi (ai genocidului evreiesc), la fel cum au existat şi autori evrei, autori ucraineni şi germani”.

“Bineînţeles că nu vor exista urmăriri penale împotriva oamenilor care spun că au existat autori polonezi, pentru că ei au existat. Dar nu putem să amestecăm autori şi victime pentru că aceasta ar fi o insultă adusă tuturor evreilor şi tuturor polonezilor care au suferit atât de mult în timpul celui de-al Doilea Război Mondial”, a declarat în limba engleză şeful guvernului polonez.

Noa Landau, de la publicaţia israeliană Haaretz, a reacţionat pe Twitter, denunţând afirmaţii “scandaloase” şi acuzând sala, care aplaudase întrebarea jurnalistului, că a rămas tăcută după răspunsul premierului polonez.

Ronen Bergman a relevat pe Twitter că “reacţia premierului polonez a fost incredibilă”.

Reclame

NOTĂ OrtodoxINFO
Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

2 comentarii

  1. Să -mi spună si mie cineva cine a avut de câștigat, cel mai mult,după cel de al doilea război mondial…de câștigat bănește, ca recunoaștere și ca întărire geopolitică și militară…ei,cine a avut de câștigat ,ăla a și pus la cale razboiul cu ,,holocaust” cu tot că doar nu o fi izbucnit ,ditamai războiul ,fără vreun plan bine tocmit…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button