X

ARMATA preia controlul STRAZILOR în Rio de Janeiro, Brazilia

de null

Vă invităm să ne urmăriți pe o altă pagină de Facebook, căci cea veche este inutilă fiind obturată de algoritmii lui Zuckerberg. Noua pagină poate fi accesată AICI.

Guvernul brazilian a decis ca armata să controleze securitatea în statul Rio de Janeiro, ca răspuns la creşterea violenţelor bandelor infracţionale, scrie BBC.

Preşedintele Michel Temer a comparat violenţa cu „un cancer” şi a spus că s-a făcut orice mai puţin supravegherea prin forţă de către stat a bandelor de crimă organizată.

Luiz Fernando Pezao, guvernatorul statului Rio a cerut ajutor, după ce carnavalul anual din regiune a fost tulburat de violenţe.

Astfel, armata va controla poliţia şi alte servicii de securitate.

Generalul Walter Souza Braga Netto va supraveghea operaţiunea. El a fost apreciat pentru cum a gestionat situaţia în timpul Jocurilor Olimpice de la Rio din 2016.

La semnarea decretului, preşedintele Termer a spus că ia „măsuri extreme”, pentru că circumstanţele o cer. „Guvernul va răspunde dur şi ferm, luând toate măsurile necesare pentru a eradica crima organizată”.

În timpul carnavalului de la Rio de Janeiro, care s-a încheiat miercuri, au avut loc mai multe incidente violente, iar trei poliţişti au murit. În plus, turiştii au fost ţinta hoţilor.

Luiz Fernando Pezao şi-a cerut scuze faţă de cei afectaţi: „Nu eram pregătiţi. Au existat erori în prima zi şi am suplimentat patrulele”.

Din cauza crizei financiare, bugetul poliţiei din Rio a fost tăiat în ultimii ani, în timp ce al statului a fost afectat de recesiune.

Cifrele oferite de conducerea statului arată o creştere cu 8% a crimelor în 2017 faţă de 2016 şi de 26% faţă de 2015.

Armata patrulează de regulă prin cele mai periculoase zone ale Rio de Janeiro, stăpânite de traficanţii de droguri, acum însă militarii vor fi prezenţi peste tot în metropola cu 12 milioane de locuitori şi în cel mai mare stat al Braziliei.

Este pentru prima dată, din 1985, când Brazilia a redevenit democraţie, după 21 de ani de dictatură militară, când rolul armatei este atât de însemnat.

Decizia semnată de preşedinte va avea nevoie de acordul Congresului naţional.

Potrivit presei braziliene, actualul şef al securităţii publice, Roberto Sá, va fi înlăturat din funcţie. Generalul Netto va conduce cel puţin până la finalul acestui an.

Reclame

Sistemul vrea să ne reducă la tăcere! Sprijiniți OrtodoxINFO!

Ne străduim să menținem viu acest site și să vă punem la dispoziție informații care să facă lumină în provocările pe care le trăim. Activitatea independentă a OrtodoxINFO funcționează strict cu ajutorul cititorilor, din acest motiv vă cerem acum ajutorul. Ne puteți sprijini printr-o donație bancară sau prin PayPal, completând formularul de mai jos.



Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button