X

Un lucru mai puțin știut: Medicamentele necesare pacienților internați trebuie asigurate de spital. Dacă le cumpără pacientul, îi va fi returnată contravaloarea

Related image

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat joi seara că spitalele sunt obligate să asigure medicaţia necesară pacienţilor, iar în situaţia în care pacienţii cumpără medicamente în perioada în care sunt internaţi, pot să primească de la casieria spitalului contravaloarea medicamentelor şi materialelor.

Ministrul Sănătății a spus că a aflat cu surprindere despre faptul că pacienţii nu ştiu că, pe perioada internării, nu trebuie să-şi cumpere nimic.

”Pe parcursul internării, spitalul trebuie să asigure toată medicaţia necesară pacientului. Dacă spitalul nu dispune, poate din motive de aprovizionare, pacientul poate să-şi cumpere, iar cu factura şi cu chitanţa, face o cerere şi merge la casieria spitalului pentru a-şi încasa contravaloarea. Bineînţeles, după ce aprobă directorul financiar verificând dacă, într-adevăr, pacientul a fost internat, chitanţa a fost eliberată pe perioada internării, iar materialele şi medicamentele i-au fost solicitate ca şi ajutor pentru a fi tratat. Există aceste prevederi în normele la contractul cadru”, a declarat Sorina Pintea, la Digi 24.

Ministrul Sănătății a mai spus că vrea ca pacienţii să fie informaţi şi o măsură în acest sens va fi publicarea, vineri, pe site-ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului, a catalogului dispozitivelor medicale, iar  peste puţin timp va lansa catalogul preţurilor dispozitivelor medicale.

Categorii
Sănătate
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

One Comment

  1. http://evz.ro/cancerul-la-copii-in-crestere-alarmanta-romania-nu-are-registru.html

    dezastru in ce priveste cancerul la copii. Chiar asa, de unde atat cancer la copii? Ca se stie ca e o boala care survine in timp, dupa o anumita uzura a trupului, dar si una mentala, vine din conditii de viata, de munca precare, griji, factori de stres, alimentatie proasta si nesanatoasa in viata. Astea favorizeaza. Dar de unde cancer la copii? Sunt situatii si la numai cateva luni ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!