X

Pentru încetarea avorturilor: 40 zile de post, rugăciune și veghe pașnică la Iași

 

Cea mai mare mișcare pro-viață la nivel mondial, campania „40 de zile pentru viață”, a reînceput miercuri. Pentru a treia oară la Iași, creștinii ieșeni se vor uni în post, rugăciune și veghe pașnică pentru încetarea avorturilor.

Campania se va desfășura pe Bulevardul  Ștefan  Cel  Mare și Sfânt (la Cub), în perioada 14 februarie – 25 martie 2018.

Primele două ediții ale campaniei în orașul Iași au avut loc în primăvara și toamna anului 2017. Peste 1.000 de voluntari au pus suflet în această inițiativă, venind în stradă și rugându-se pentru copiii nenăscuți și respectarea dreptului la viață.

Toți participanții la veghea pașnică vor fi rugați să semneze o declarație de pace, angajându-se să se comporte în permanență ca niște adevărați ambasadori ai lui Hristos, precizează comunicatul transmis de organizatori.

Campania „40 de zile pentru viață” nu este o campanie agresivă și nu condamnă pe nimeni. Scopul prezenței în stradă este de a oferi sprijin și alternative la avort, de aceea mesajele sunt pozitive, invită la dialog și comuniune.

Inițiativa vine ca răspuns la numărul mare de avorturi și la răspândirea acestui fenomen în ultimii ani.

Potrivit aceluiași comunicat, în ultimii 60 de ani, numărul copiilor avortați în România depășește numărul populației țării, fapt care poziționează România pe locul doi în lume. În medie, în România se fac, la momentul actual, 220 de avorturi pe zi. În anul 2014, numai în județul Iași au fost avortați peste 2.000 de copii.

Concomitent, gazde ale campaniei „40 de zile pentru viață” din această primăvară mai sunt orașele Cluj, Timișoara, Năsăud și Roman. La nivel mondial, campania se desfășoară încă din 2004, începând din Texas și astăzi numărând sute de orașe în peste 40 de țări. În decursul a 12 ani, prin aceste campanii, au fost salvate 14.000 de vieți iar numărul avorturilor pe plan local a scăzut – chiar și cu 28%.

În perioada 14 februarie – 25 martie vor fi puse la dispoziție, 12 ore/zi (7.00 – 19.00), pancarte cu mesaje pro-viață, materiale informative și îndrumare către modalitățile de intervenție pentru femeile care se confruntă cu sarcini neplanificate.

Ajutorul pe care organizatorii de la Iași îl pun la dispoziție constă în consultații și ecografii gratuite în cadrul clinicii Providența, consiliere psihologică, pre- și postnatală, maternală și juridică pentru mame și ajutor financiar pentru femeile care sunt constrânse să avorteze din considerente financiare.

Categorii
Avort
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!