X

5 deținuți din Tatarstan botezați într-o cristelniță construită de colegii de celulă

Photo: www.tatmitropolia.ru

Nizhniye Vyazovye, Tatarstan, Russia, 9 februarie 2018

Taina Sfântului Botez a fost oficiată recent în Biserica Nașterii Sfântului Teologiei, situată pe teritoriul Coloniei Penale nr 5 a Instituției federale a statului, a Serviciului Penitenciar federal a Republicii Tatarstan, în satul Nizhniye Vyazovye.

După o altă discuție catehetică, cinci noi deținuți și-au exprimat dorința de a primi Sfântul Botez în Biserica Ortodoxă, notează “Orthodoxy in Tatarstan”, site-ul de informare-educație al eparhiei Tatarstan.

Botezurile au fost săvârșite prin cufundare totală într-o cristelniță construită de deținuți acum câțiva ani.

“Odata cu apariția Bisericii, viața spirituală a coloniei de deținuți a început să se dezvolte. Participarea deținuților la slujbe, cititul literaturii spirituale, discuțiile și activitățile caritabile îi ajută pe mulți dintre ei să se întoarcă la o viață normală și să-și reconsidere prioritățile în viață”, notează Părintele Kirill Nazarov, responsabil pentru grija duhovnicească a deținuților din parohia Zelenodolsk.

Photo: www.tatmitropolia.ru

Biserica a fost sfințită de Mitropolitul Anastasy al Kazahstanului și Tatarstanului în octombrie 2014. O mare parte din munca depusă la construcția Bisericii a fost a deținuților.

Credincioșii deținuți au donat în mod repetat icoane și obiecte de decor bisericești create de mâinile lor copiilor, instituțiilor medicale și spirituale. Anul trecut, mai multe icoane sculptate au fost dăruite Spitalului Clinic Regional de Copii și Casei de copii Kazan.

Câțiva dintre enoriașii Bisericii Nașterii Sfântului Teologiei ajută la slujbe și cântă în cadrul Sfintei Liturghii. Crearea unui cor al Bisericii a fost un eveniment important în existența bisericii închisorii. Membrii săi repetă zilnic și plănuiesc să devină participanți cu drepturi depline  la Sfintele Slujbe în viitorul apropiat.

Nouă deținuți au fost botezați anterior de către Părintele Kirill în aceeași Biserică, pe 8 septembrie.

“Este plăcut să vezi cum băieții își îndreaptă viețile ascultând vocea Bisericii”, a spus Părintele Kirill atunci, adăugând, “Mulțumită administrației… credincioșii pot duce o viață activă în cadrul Bisericii. Enoriașii merg la Biserică des, citesc rugăciunile de dimineață și seară în Biserică. Ei încearcă să înceapă o viață nouă”.

Categorii
ExterneLumea ortodoxă
cuvinte cheie

Articole asemănătoare

5 comentarii

  1. Stire mangaietoare…
    Am o intrebare – cam cum arata „icoanele SCULPTATE”?
    Stiam ca Ortodoxia nu admite reprezentarea tri-dimensionala cidoar cea bi-dimensionala, pictura, grafica…
    Am vazu tla multi cruciulita cu Iisus sculptat (ma rog, metal „turnat”) si nu stiu daca e traditionala sau canonica (!?).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Jurnalismul independent al portalului OrtodoxINFO necesită mult timp, foarte multă muncă, dar și resurse financiare. Veniturile obținute din publicitate sunt însa cu mult sub așteptările noastre inițiale. Chiar dacă portalul are mulți cititori, totuși, sunt foarte puțini care găsesc în produsele promovate prin reclame ceva să-i intereseze… și să dea click pe ele. Pe de altă parte, jurnalismul nu poate fi independent dacă este finanțat de vreun mogul sau organizație.

Pentru a fi independent, acesta trebuie să se bazeze strict pe cititorii săi mulți, care să sprijine fiecare cât poate această lucrare. Ca atare, de bază rămân tot clasicele conturi bancare sau varianta PayPal. Fără sprijinul vostru acest portal nu-și va mai putea continua activitatea.

Mulțumim celor care ne-au ajutat până acum!